Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Δοσίλογοι και προδότες συνεργάτες των Γερμανώνκυβερνάνε ακόμα την Ελλάδα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επειδή η πραγματική γνώση και η αλήθεια είναι το μεγαλύτερο όπλο κατά κάθε τυραννίας, η οποία διαθέτει σαν μεγαλύτερο όπλο το ψέμα και την παραπληροφόρηση, και τον σκοταδισμό, καλό θα ήταν να μάθουμε ποιοι ήταν οι δοσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Κάποιες από αυτές τις δυναστείες που θα διαβάσετε παρακάτω εξακολουθούν καμουφλαρισμένες να καταδυναστεύουν ακόμα τον Ελληνικό λαό συνεργαζόμενοι με τον νέο στρατό κατοχής. Κριμένοι πίσω από «ψευδοπροσωπεία», κάποιοι από τους αισχρούς αυτούς δοσίλογους παραδίδουν σήμερα μαθήματα «ήθους» της δημοκρατίας, ακόμα και σοσιαλισμού!!!
Ας τους θαυμάσουμε.
Εφημερίδες και πρόσωπα που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στην περίοδο της κατοχής.
- Γνωρίζετε με ποιες εφημερίδες ενημέρωναν οι Γερμανοί τους κατακτημένους Έλληνες; Με το «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» και τα «ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ». Ποιο συγκρότημα τις εξέδιδε; Μα φυσικά το συγκρότημα του μεγάλου «δημοκράτη» Λαμπράκη πατέρα του Χρήστου που όταν έφυγαν οι Γερμανοί άλλαξε το όνομα των εφημερίδων σε «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ» και μεταμορφώθηκε εν μια νυκτή από συνεργάτης των ναζί στον πιο ένθερμο υπερασπιστή της «δημοκρατίας»!!!
- Θυμάστε τον Πικραμένο που μας έγινε και πρωθυπουργός; Ξέρετε τι έκανε ο πατέρας του Όθωνας Πικραμένος στην κατοχή; Είχε αναλάβει την έντυπη στα Γερμανικά προπαγάνδα στην Ελλάδα. Συνέστησε με τους Γερμανούς την εταιρία «Mundus» και είχε αναλάβει τα προπαγανδιστικά έντυπα των Ναζί στην Γερμανική την Ιταλική και Ελληνική γλώσσα! Το κτίριο που ήταν το κέντρο διανομής τύπου υπάρχει ακόμα στην οδό Σωκράτους 43.
- Και κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον! Πώς φτιάχτηκε η οικογένεια Παπακωνσταντίνου του πρώην υπουργού οικονομικών μας; Το 1941 ο κατοχικός πρωθυπουργός των Γερμανών Τσολάκογλου παραχώρησε στον παππού του Παπακωνσταντίνου το εργοστάσιό ηλεκτρισμού στην Κοζάνη που έμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένειας μέχρι το 1958 όπου εξαγοράσθηκε από την ΔΕΗ και μιλάμε για λεφτά με ουρά!
- Ποιος ίδρυσε το μοναδικό Ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα; Ο Γεώργιος Μερκούρης ο θείος της Μελίνας, η οποία έφαγε μόνο γλυκό ψωμί επί κατοχής. Το 1941 το κόμμα αυτό γνώρισε μεγάλες δόξες. Ο Μερκούρης παραιτήθηκε το 1942 διότι οι Γερμανοί τον διόρισαν διευθυντή της Εθνικής τράπεζας(!) και το 1943 πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών!
- Ξέρετε ποιον είχε συνεργάτη ο Μερκούρης;
Τον Γεώργιο Σημίτη πατέρα του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο διόρισαν οι Γερμανοί Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
- Να θυμηθούμε και τον «Γερο της Δημοκρατίας», Γ. Παπανδρέου που διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού της κατοχής Τσολάκογλου;
 
Οι Μεγαλοδοσίλογοι
Παρουσιάζουμε μόνον μερικούς από τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής από το αίμα των νεκρών και ζωντανών Ελλήνων.
Δεν είναι απαραιτήτως όλοι αυτοί μαυραγορίτες.
Είναι όμως όλοι τους εκείνοι που δεν δίστασαν να συναλλαγούν με τις Αρχές της Ναζιστικής Κατοχής, αναλαμβάνοντας προμήθειες ή κατασκευές για λογαριασμό τους.
Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά ονόματα που απέκτησαν την τεράστια περιουσία τους, ελισσόμενοι επί Κατοχής και εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις πατώντας επί των πτωμάτων των Ελλήνων που πέθαιναν στους δρόμους από την πείνα.
Οι άνθρωποι αυτοί έσπευσαν με περισσή προθυμία να υπηρετήσουν τον κατακτητή ως «νεροκουβαλητές» αλλά και πρόθυμοι συνεργάτες.
Με όλη αυτή τη διαδικασία, πολλοί από αυτούς τους συνεργάτες των ναζί, που παραπέμφθηκαν μεταπολεμικά να δικαστούν για δωσιλογισμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, έφεραν ως μάρτυρες υπεράσπισης Βρετανούς αξιωματικούς ή αξιόπιστους αντιστασιακούς(!), οι οποίοι φυσικά κατέθεσαν ότι οι δοσίλογοι προδότες κατηγορούμενοι συνέβαλαν στη …συμμαχική νίκη!
Ευνόητο είναι ότι σχεδόν όλοι αθωώθηκαν, αλλά οι ματωμένοι «θησαυροί» θησαυροί!
Θα εκπλαγεί κανείς διαπιστώνοντας ότι μέσα στον κατάλογο αυτόν δεν λείπουν εβραϊκά ονόματα.
Το θέμα όμως δεν μας είναι άγνωστο.
Πράγματι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν αρκετοί που συνεργάστηκαν οικονομικά με τον κατακτητή, αλλά και πολιτικά!
Πολλοί από αυτούς τους δοσίλογους προχώρησαν σε ποικίλες άλλες δραστηριότητες και κατέστησαν ταγοί της κοινωνίας μας, καθώς ανυποψίαστη η κοινή γνώμη είχε λησμονήσει την προέλευση των χρημάτων τους. Άλλους που χρηματοδότησαν μεγάλα ονόματα της πολιτικής ή άλλους που αναμίχθηκαν οι ίδιοι στην πολιτική για να γίνουν οι ίδιοι ή οι γόνοι τους υπουργοί και διαπρεπείς προσωπικότητες, χωρίς κανείς να φαντάζεται ότι με την εύνοια του τύραννου κατακτητή απέκτησαν το παντοδύναμο χρήμα.
Ενδεικτικά παραθέτουμε τυχαία μερικά μόνον ονόματα λόγω περιορισμού χώρου.
Αβραμίδης Ι., επιχειρηματίας
Αγγελόπουλος Θ. & Υιοί, επιχειρηματίες
Αγιουτάντης Α., εργολάβος
Αλβανόπουλοι Κ. και Ι., εργολάβοι
Βέλλιος Ε., εργολάβος
Βερνίκος Α., επιχειρηματίας
Βερνίκος Ν., επιχειρηματίας
Βερνίκος Ν., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Βορρεάδης Ι., επιχειρηματίας
Γεωργιάδης Γ., επιχειρηματίας
Γιαδικιάρογλου Ρ., επιχειρηματίας
Γιαννουλάτος Ε., επιχειρηματίας
Γιατζόγλου Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Γκουτρούμ Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Έμκε Ρ., επιχειρηματίας
Ευστρατίου Δ., επιχειρηματίας
Ιγγλέσης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κολοζώφ Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κοραής Σ., επιχειρηματίας
Κορωναίος Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Κωστάλας Σ., επιχειρηματίας
Λαζαράκης Κ., επιχειρηματίας
Μάνος Α., εργολάβος
Μάτσας Α., επιχειρηματίας
Μεγαλοοικονόμου Λ., επιχειρηματίας
Μεϊμαρίδης-Πιρπίρογλου, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
Ναούμ Α., επιχειρηματίας
Ρόζενσταϊν-Ροζάκης Λ., επιχειρηματίας
Ρουρούλης Σ., επιχειρηματίας
Σαλούστρος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
Σαράντης Ι., επιχειρηματίας
Στασινόπουλοι Ι., Η & Μ., επιχειρηματίες
Κάποιοι από τους απογόνους αυτών των κατοχικών εγκληματιών δοσίλογων σήμερα μεσολαβούν αλλά και ηγούνται στον βρώμικο πόλεμο, τις διώξεις, και τις φυλακίσεις, κατά των Ελλήνων Εθνικιστών -  Αγωνιστών της Ελευθερίας, ενθαρρύνοντας, καλύπτοντας, αλλά και καθοδηγώντας την βρωμερή χούντα των σάπιων πολιτικών τους υπαλλήλων και υποτακτικών του τέταρτου Ράιχ.
Η Γνώση, είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα αλλά και Δύναμη…
Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ