Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε χωματερή θανατηφόρων χημικών αποβλήτων Το «Cape Ray» ξερνάει τον θάνατο από την Συρία στα ανοικτά της Κρήτης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι μια απλή μια συμμορία «μαφιόζων» λωποδυτών, αλλά μια ομάδα επικίνδυνων και αδίστακτων δολοφόνων εκτελεστών, οι οποίοι μπροστά στο προσωπικό κέρδος δεν υπολογίζουν να ξεκάνουν ακόμα και την μάνα τους.
Την ώρα που οι επίορκοι εγκληματίες κλίνουν πρόωρα την βουλή για να καλύψουν και δια «νόμου» τις προδοσίες, τις κλεψιές, και τις ρεμούλες τους, το αμερικανικό πλοίο-θάνατος Cape Ray με χωρητικότητα 91.000 τόνους ξερνάει από τα έγκατά του καρκίνο και άλλες θανατηφόρες ασθένειες στα ανοιχτά της Κρήτης.
Μιλάμε για ένα πλοίο το οποίο είναι εξοπλισμένο με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες και αυτή την στιγμή με την ανοχή των κυβερνητικών δολοφόνων, επιχειρεί να καταστρέψει πάνω από 800 τόνους -από τους 1.300- στους οποίους υπολογίζονται τα θανατηφόρα χημικά της Συρίας μετατρέποντας την Κρήτη σε Φουκουσίμα.
Κάτι ψέλλισε απλά κάποια στιγμή ο λίαν επικίνδυνος πλέον για την ασφάλεια των Ελλήνων Βενιζέλος, και όπως δείχνουν τα πράγματα, τα χημικά της Συρίας ήταν ο πραγματικός λόγος για τα πολλά «συνωμοτικά» ταξίδια του ιδίου στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.
Το βρωμερό αυτό παιγνίδι εις βάρος της υγείας των Ελλήνων, είναι μια ακόμα «αλυσιδωτή» αντίδραση της υποτέλειας εκ μέρους των προδοτών που ρημάζουν την χώρα και ξεπουλάνε τις ζωές μας, όμως τα πράγματα πλέον αρχίζουν να παίρνουν εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς οι αδίστακτοι εγκληματίες δεν έχουν πρόβλημα να μας καταδικάζουν και σε θάνατο δια χημικής βιολογικής εξόντωσης.
Η νέα θανατηφόρα απόπειρα δολοφονίας των Ελλήνων διεξάγεται με διαρκείς εκβιασμούς, ενώ συνδέεται άμεσα και με τις εξελίξεις που αφορούν τα μνημόνια και την συμπεριφορά των δανειστών μας προς τους εδώ υποτελείς κυβερνητικούς υπαλλήλους – εκτελεστές τους.
Το ΔΝΤ εκβιάζει στεγνά την σιωπή μας, για την μετατροπή της Κρήτης σε νησί «φάντασμα» σύμφωνα με δημοσιεύματα σαν κι αυτό των Financial Times, που μας απειλεί με «ανατίναξη» των ελληνικών τραπεζών σε περίπτωση που αντιδράσουμε!
Ο Βενιζέλος αρκέστηκε να δηλώσει ως: «Μη ικανοποιημένος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την διέλευση των πλοίων που θα επεξεργάζονται εν πλω τα χημικά της Συρίας από τη Μεσόγειο...»
Έτσι απλά…!!! Με δύο κουβέντες αδιαφορίας και εγκληματικής ανοχής – συνενοχής εδόθη εμμέσως πλην σαφώς η εντολή θανάτου!
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «δυστυχώς η έξοδος του χημικού οπλοστασίου γίνεται προς την Μεσόγειο καθώς υπάρχει και η προσφορά της Ιταλίας να προσφέρει το λιμάνι της Καλαβρίας» και πρόσθεσε «αγωνιζόμαστε επί εβδομάδες να κινητοποιήσουμε άλλες χώρες να επιλεγεί άλλος χώρος εκτός Μεσογείου. Το γεγονός όμως ότι έχει επιλεγεί το Ιταλικό λιμάνι το καθιστά δύσκολο».
Δυο ξερά κούφια – ξύλινα λόγια για την τιμή των όπλων, ενώ το θέμα της εγκληματικής αδιαφορίας σοκάρει, καθώς και σύμφωνα με το άρθρο του Θόδωρου Καρυώτη, ο ενταφιασμός των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο ήταν και ο λόγος που οι Αμερικανοί δεν ήθελαν να γίνει χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ!
Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι είναι «τεχνικά δυνατόν» να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας στην Μεσόγειο. Βέβαια δεν έδωσαν λεπτομερείς εξηγήσεις πως θα καταστραφούν αυτά τα χημικά όπλα.
Η επεξεργασία όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει στο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ Cape Ray που έχει μήκος 198 μέτρων, χωρητικότητα 91.000 τόνους, και θα συνοδεύεται από πολεμικά πλοία της Ρωσίας και της Κίνας.
Το πλήρωμα και 15 ιδιώτες είχαν ειδικά εκπαιδευτεί πριν αναχωρήσει το πλοίο για την Ιταλία. Το πλοίο διαθέτει δυο πυρηνικούς αντιδραστήρες που θα χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή των χημικών όπλων και για την «ουδετεροποίηση» των βασικών τους στοιχείων. Το σύνολο των χημικών όπλων που θα καταστραφούν ανέρχονται σε 800 τόνους ενώ υπολογίζεται το σύνολο των χημικών όπλων που διαθέτει η Συρία ανέρχονται σε 1.300 τόνους.
 
Τα «Μεγάλα Αφεντικά» και οι προδότες υπηρέτες εκτελεστές τους βγάλανε ήδη τις αποφάσεις.
Έχει ήδη αποφασιστεί ότι αυτά τα απόβλητα των χημικών όπλων να καταποντισθούν σε μια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο τρίγωνο Κρήτη -  Μάλτα- Ιταλία. Εάν όμως τα τρία αυτά ευρωπαϊκά κράτη είχαν δημιουργήσει ΑΟΖ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να πετάξουν τα χημικά όπλα στην θαλάσσια περιοχή τους χωρίς την άδειά τους!
Το Άρθρο 56 (Δικαιώματα, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του παράκτιου Κράτους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) της Σύμβασης του Δίκαιου της Θάλασσας αναφέρει στην παράγραφο 1β  ότι το παράκτιο κράτος είναι υπεύθυνο για «την προστασία και διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος». Δηλαδή εάν η Ελλάδα διέθετε ΑΟΖ σήμερα δεν θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να ρίξουν (dumping) χημικά απόβλητα στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Έτσι οι Αμερικανοί έχουν έναν επιπλέον λόγο να μην επιθυμούν η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ, με τους προδότες στους οποίους έχουμε εμπιστευθεί τις ζωές μας, να μην κάνουν απολύτως τίποτα!
Μία μελέτη του έγκριτου καθηγητή Moshe Kol του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ δείχνει ότι τα υποπροϊόντα των χημικών όπλων θα καταστρέψουν ένα μέρος της θαλάσσιας ζωής και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο θέμα της αλιείας και γενικότερα της μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Έτσι έχουμε από την μία πλευρά τους Γερμανούς σε αγαστή συνεργασία με τους κυβερνητικούς τους υπηρέτες να μας εξοντώνουν με το θανατηφόρο μνημόνιο, και από την άλλη τους Αμερικανούς να μετατρέπουν την Κρήτη σε νησί-φάντασμα και την Ελλάδα σε χώρα υποψήφια να πρωταγωνιστήσει αρνητικά στην αναλογία θανάτων από καρκίνο στα προσεχή χρόνια.
Όποιος αναρωτιέται γιατί συμβαίνουν σε μας όλα αυτά, μπορεί να αναζητήσει την απάντηση στα πρόσωπα των προσκυνημένων στο χρήμα προδοτών, οι οποίοι βουτηγμένοι μέσα στον βόρβορο της λωποδυτικής εγκληματικής τους δράσης και την εξασφάλιση των «θρόνων» της εξουσίας, έχουν ξεφύγει πλέον πέραν κάθε ορίου.
Για το ίδιο θέμα στο site της Greenpeace διαβάζουμε: «Στην περίπτωση των χημικών όπλων της Συρίας, η καταστροφή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τη θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία. Η διαφάνεια και η ενημέρωση είναι τα μόνα όπλα που μπορούν να διαλύσουν την ανασφάλεια και ανησυχία που απλώνεται στους πολίτες. Και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί από την ελληνική κυβέρνηση
Η τελευταία παράγραφος περί «διασφάλισης της υγείας των Ελλήνων από την ελληνική κυβέρνηση», μόνον σαν ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί!
Σύμφωνα με τους Όρους της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα, η ακριβής σύνθεση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας παραμένει εμπιστευτική.
Εκτιμήσεις αναφέρονται σε περισσότερους από 300 τόνους χημικών που θα πάνε για υδρόλυση και θα παράγουν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες (λιγότερο τοξικών) παραπροϊόντων τα οποία, με τη σειρά τους, πρέπει να οδηγηθούν σε θερμική επεξεργασία.
Μέχρι σήμερα, η ενημέρωση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης προς τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τους πολίτες είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη.
Δεν είναι καθόλου τυχαίες εξάλλου οι εντεινόμενες αντιδράσεις και η ανησυχία που απλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace καλεί τον Υπουργό Εξωτερικών να απαιτήσει από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (OPCW) των Ηνωμένων Εθνών, Να δώσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι ο Οργανισμός θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του για την προστασία του παράκτιου πληθυσμού και της θαλάσσιας ζωής. Να παρέχει διαρκή ενημέρωση και χρονοδιαγράμματα για το πρόγραμμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας. Να δοθούν ακριβείς πληροφορίες για τον τύπο, το μέγεθος των φορτίων των χημικών όπλων που θα οδηγηθούν προς καταστροφή και επεξεργασία-καταστροφή και τον τελικό προορισμό τους.
Να εξασφαλίσει την έγκυρη, διαφανή και συστηματική ενημέρωση των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων (όπως περιφέρειες, ΟΤΑ, κοκ), αλλά φυσικά… απευθύνεται σε ώτα που επιδεικτικά όχι απλά αδιαφορούν, αλλά παντελώς κωφεύουν.
Είναι βλέπετε για άλλη μια φορά «πολλά τα λεφτά Άρη….»
Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ