Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κουβέντα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο Καρατζαφέρης - Η επιστροφή στη ΝΔ επιβάλλει «μούγκα»

Γιώργος Μάστορας
Κουβέντα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο Καρατζαφέρης - Η επιστροφή στη ΝΔ επιβάλλει «μούγκα»
Μετά το «Έθνος» την περασμένη εβδομάδα ήταν η σειρά του «Ελεύθερου Τύπου» τώρα να πάρει μια συνέντευξη - αγιογραφία από τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Η όλη διαδικασία επαναπροσέγγισης του γραφικού προέδρου είναι ενδεικτική τόσο της πολιτικής ανυποληψίας της ΝΔ και του ΛΑΟΣ όσο και της απελπιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται και οι δύο σχηματισμοί.

Παρότι αρκετοί μέσα στη ΝΔ αντιδρούν για την επιστροφή του Καρατζαφέρη, θεωρώντας δικαίως ότι η επιστροφή του όχι μόνο δεν θα φέρει κάποια έστω και ελάχιστη σοβαρή εισροή ψηφοφόρων αλλά θα ωθήσει στην έξοδο κι άλλους, η κατάσταση «σπρώχνεται» σε προκλητικό βαθμό από τις φυλλάδες εκείνες που με φανατισμό υποστηρίζουν την μνημονιακή κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό, πάντως, της «ανεξαρτησίας» του Καρατζαφέρη από τις κυβερνητικές θέσεις είναι η παρακάτω ερώτηση που του έγινε και η επακολουθήσα απάντησή του.
«Θα ήθελα την άποψή σας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες προς ψήφιση και περιλαμβάνει διάφορα θέματα. Όπως π.χ. το σύμφωνο συμβίωσης. Ποια είναι η γνώμη σας γι' αυτό;
Το θέμα είναι για ποιο σύμφωνο μιλάμε. Υπάρχουν πολλές εκφάνσεις. Εάν εννοείται την υποκατάσταση του γάμου με κάτι τέτοιο, σαφώς είμαι αντίθετος. Είναι ενάντια στην πίστη μου».
Όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ο «κωλοτούμπας» πρόεδρος του (ανύπαρκτου πλέον) ΛΑΟΣ δεν εκφράζει καμία αρνητική άποψη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αφού η απάντησή του περιορίζεται στο σύμφωνο συμβίωσης. Το μόνο που τον νοιάζει είναι ο εαυτούλης του και το πώς θα διασωθεί από την πολιτική λήθη.
Γνωρίζει πολύ καλά, όμως, ότι είναι οριστικά ξοφλημένος και ότι από το 2,7% των ευρωεκλογών είναι ζήτημα αν έστω και το 0,5% επιστρέψει στη ΝΔ, καθώς όλοι οι υπόλοιποι θα πάνε απευθείας στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η «σοβαρότητα» και το «εκτόπισμα» του Καρατζαφέρη είναι τόσο υπαρκτές ώστε ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας σημείωσε δηκτικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: «Τώρα στον ΣΚΑΪ έχει Καρατζαφέρη. Το βράδυ στον ΑΝΤ1 έχει Σεφερλή».
Πράγματι, η όλη κατάσταση θυμίζει κωμική θεατρική επιθεώρηση, η οποία θα γίνει ακόμη πιο τραγελαφική όταν μετά από λίγο καιρό θα βγουν ξανά στην επιφάνεια τα βίντεο με τους... απολαυστικούς χαρακτηρισμούς που έκανε μέχρι πρότινος ο «Χέρι - χέρι» τόσο για τη ΝΔ όσο και για τον ίδιο τον Σαμαρά προσωπικά.
Γιώργος Μάστορας