Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΙ ΕΚΠΕΣΟΝΤΕΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ.

 ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Επίσημα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τους λεονταρισμούς και τις επαναστατικές υπερφίαλες ρητορείες του παρελθόντος, καταλήγοντας τελικά σε πιο ήπιες και μετριοπαθείς θέσεις, με κύριο χαρακτηριστικό την διαπραγμάτευση.
Παρελθόν λοιπόν αποτελεί η ψηφισμένη από τα όργανα του κόμματος απόφαση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δανειακού χρέους.
Τόσο ο κύριος Δραγασάκης με δηλώσεις , όσο και ο κύριος Τσακαλώτος στην παρουσία του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σαββατοκύριακο με δράση», διεμήνυσαν ότι επίσημη θέση πλέον του κόμματος είναι η απομάκρυνση από τους οξείς τόνους και η διμερής διαπραγμάτευση της απόσυρσης («παγώματος») μεγάλου μέρους του χρέους ή της επιμήκυνσής του.

Αυτό φυσικά είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει το μένος της αριστερής πτέρυγας και προσωπικά του ιδίου του κυρίου Λαφαζάνη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στο μέχρι πρότινος αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι το δημόσιο χρέος πνίγει την Ελλάδα, όπως και το ιδιωτικό χρέος έχει οδηγήσει σε πτώχευση τα Ελληνικά νοικοκυριά. Το υπέρογκο δημόσιο χρέος δεν αντιμετωπίζεται με μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής του.
Και φυσικά παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές μας με τον κύριο Λαφαζάνη, δεν θα διαφωνήσουμε μαζί τους στο σημείο αυτό, επιβεβαιώνοντας απ την πλευρά μας την άποψη του με την ιστορική ρήση ότι «οι Γόρδιοι δεσμοί δεν λύονται, αλλά κόπτονται».
Αγαπητέ κύριε Λαφαζάνη πιθανά να κατηγορηθείτε εσωκομματικώς, ότι τάσσεστε με θέσεις  και απόψεις της Χρυσής Αυγής.
Αυτό όμως που διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά και που δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ η διάσταση των απόψεων, των θέσεων και των πρακτικών έχει πλέον λάβει χαώδεις διαστάσεις.
Είναι δε πασιφανής η μεταστροφή (μεταστροφή ή πάντα έτσι ήταν;;;;;;) του κυρίου Τσίπρα προς τα δεξιά και η υιοθέτηση στην μέχρι χθεσινή απόλυτη και ανυποχώρητη διαλεκτική του, των όρων «διαπραγμάτευση» και «συναίνεση». Φυσικά όλα αυτά προέκυψαν κατόπιν των συναντήσεων και συζητήσεων του με στελέχη και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομικής ελίτ και αποτελούν την έμπρακτη επιβεβαίωση του, ότι οι δανειστές δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα εν Ελλάδι, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Τα συμφέροντα τους δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν, ούτε κατά το ελάχιστο.
Φυσικά όλες αυτές οι μπαρούφες για την επιμήκυνση ή το πάγωμα του χρέους, δεν είναι άλλο τι από στάχτη στα μάτια του κόσμου, προκειμένου να περάσει πιο ήπια, η εκατόν ογδόντα μοίρες στροφή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κάποιος τόσο αφελής  να πιστέψει ότι οι τραπεζίτες και τοκογλύφοι, η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε θα δεχτούν τους νέους όρους διαπραγμάτευσης που θα προτείνει η νέα κυβέρνηση, όσον αφορά την διαχείριση του χρέους, κάτι που ήδη είχαν απορρίψει ως αίτημα της προηγούμενης.
Ούτε φυσικά θα δεχτούν να συζητήσουν το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου που έθεσε εχθές ως επιχείρημα ο κύριος Τσακαλώτος, κάτι που ήδη έχουν κατηγορηματικά απορρίψει εκ των προτέρων.
Μόνο σε περίπτωση που ο κύριος Τσίπρας διαθέτει ικανότητες υπνωτιστή και καθυποτάξει την θέληση τους, θα μπορέσει να κάνει αποδεκτές τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει, όσον αφορά το δανειακό χρέος. 
Πάντως όλοι οι τυχοδιώκτες και καιροσκόποι της Κουμουνδούρου απεδέχθησαν ευμενώς τις προτάσεις του κυρίου Δραγασάκη χαρακτηρίζοντάς τες ως ένδειξη καλών προθέσεων απέναντι στους δανειστές, με τους οποίους επιχειρούν να έρθουν σε συνεννόηση και όχι σε ρήξη.
Όπως λοιπόν λέει και ο Λαός «θέλει η π…..α να κρυφτεί κι χαρά δεν την αφήνει.
Διότι το μόνο εύκολο είναι, εκ του ασφαλούς να υποδύεσαι τον επαναστάτη και τον πολέμιο της κοινωνικής ανισότητας και να φοβερίζεις θεούς και δαίμονες.
Όταν όμως αρχίζεις να πλησιάζεις στον θρόνο της εξουσίας και να λαμβάνεις μάλιστα το χρίσμα από όλους αυτούς που μέχρι σήμερα χαρακτήριζες ως πολέμιους της κοινωνίας, αναθεωρείς τα πάντα, σκύβεις το κεφάλι ως ένδειξη υποταγής και στρέφεις τα νώτα στον Λαό. 
Τελειώνοντας θα τολμήσουμε μια πρόβλεψη. Πολύ σύντομα θα υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλά στελέχη θα αποχωρίσουν ή θα εξοστρακισθούν και άμεσα θα αντικατασταθούν από στους τυχοδιώκτες και καιροσκόπους που θα ενταχθούν εκ δεξιών στο παρδαλό συνονθύλευμα και χωνευτήρι του κάθε αποτυχημένου.
 
ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ