Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ... ΟΣΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΕΜΕΙΝΕ.

 ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Μόνο λεμονόκουπες και σάπιες ντομάτες δεν έπεσαν στην χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, όταν ο κύριος Βενιζέλος ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει.
Γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες δονούσαν την ατμόσφαιρα, καθώς επίσης και έντονες επευφημίες για τον Γιώργο Παπανδρέου που παρευρίσκετο στην εκδήλωση.
Το κυρίαρχο σύνθημα «Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά», αντικατοπτρίζει πλήρως την αντίδραση και την αντίθεση, όπως επίσης την πικρία και την αγανάκτηση πολλών οπαδών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του προέδρου να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Σαμαρά.
Και είναι απόλυτα λογικό και δικαιολογημένο, διότι κάποιοι άνθρωποι ασχέτως πολιτικής ταυτότητος, πιστεύουν σε κάποιες ιδέες και αξίες και μάχονται για αυτές. Ανήκουν δε σε μια παράταξη η οποία εκφράζει απόλυτα τα πιστεύω τους.

Όταν τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Βενιζέλος, για λόγους διασφάλισης του πολιτικού του προφίλ και ικανοποίησης των νοσηρών φιλοδοξιών και της φιλαρχίας του, συντάσσεται παρά τω πλευρώ των προαιώνιων αντιπάλων, απογυμνώνοντας ιδεολογικά και θεωρητικά την παράταξη και υποβιβάζοντας την σε έρμαιο που σύρεται πίσω από το άρμα του κυρίου Σαμαρά, είναι επόμενο να υπάρξει αντίδραση και μάλιστα σε οξύτατους τόνους.
Τώρα οι διάφορες φυλλάδες προσπάθησαν ως συνήθως να διαστρεβλώσουν και να υποβιβάσουν την σημασία των συμβάντων μιλώντας  για έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και για την παρέμβαση 50 φανατικών.
Φυσικά ο κύριος Βενιζέλος ως βρεγμένη γάτα υπό τον φόβο του εμφανούς πλέον σχίσματος και του κατακερματισμού του ισχνού στρατού των ψηφοφόρων που προσφέρει ως αντίκρισμα στον έτερο Καπαδόκη κύριο Σαμαρά προκειμένου να απολαμβάνει τον τίτλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού εξωτερικών,  προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα εμφανιζόμενος ήπιος και ενωτικός δηλώνοντας ότι στην συνάντηση της Τετάρτης στο Ζάππειο «Θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δεν μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει».
Αύριο λοιπόν ο κύριος Βενιζέλος προτίθεται να αναπτύξει ένα νέο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παράταξης και της Χώρας, όπως επίσης να επιμείνει στην ανάγκη διοργάνωσης ενός ανοικτού (όπως οι πόρτες των συνοικιακών οίκων ανοχής;;;;;) ιδρυτικού συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης.
Ειλικρινά αυτό που θαυμάζουμε στον κύριο Βενιζέλο είναι ότι είναι απτόητος. Εδώ σείεται συθέμελα το σύμπαν με τα οικονομικά εγκλήματα, τις καταχρήσεις, τους χρηματισμούς και το τρελό φαγοπότι που έστησαν οι κατά καιρούς κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ καταστρέφοντας την Ελλάδα και τον Λαό, ως πολιτικά πρόσωπα και φυσιογνωμίες ενεπλάκησαν σε σωρεία σκανδάλων προκαλώντας την απέχθεια του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων και εκείνος συνεχίζει αναίσχυντα να ομιλεί για την ανασυγκρότηση της Χώρας, της Χώρας που αυτοί οι ίδιοι κατακερμάτισαν και της παράταξης η οποία έχει απόλυτα απαξιωθεί στην Λαϊκή συνείδηση και αποτελεί συνώνυμο ληστρικής συμμορίας. Όσον αφορά το αγωνιώδες και πανικόβλητο άνοιγμα που κάνει προς τον κάθε απογοητευμένο, πικραμένο και αποτυχημένο προκειμένου να ενισχύσει τις απελπιστικά καχεκτικές κομματικές του τάξεις, είναι κάτι που τον σπρώχνει ακόμη βαθύτερα μέσα στο έλος που εκούσια έχει εισέλθει προ καιρού.
Φυσικά και από την άλλη πλευρά ο διεκδικητής του κόμματος Γεώργιος Τζέφρυ Παπανδρέου, δεν έδειξε να συγκινείται από το τεχνητό ειρηνικό κλίμα και την υπερέκκριση των σιελογόνων αδένων του κυρίου Βενιζέλου και ομίλησε για νέα αρχή και νέο ξεκίνημα της παράταξης που θέλει ο κόσμος. Επίσης  προανήγγειλε περιοδείες του ανά την Ελλάδα για να «συζητήσει με κάθε πολίτη» (ειλικρινά είναι τόσο αφελής και δεν καταλαβαίνει ότι κινδυνεύει, από τα θύματά του;)
Δεν παρέλειψε δε να ασκήσει  σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς κριτική και για τον κυβερνητικό εταίρο κύριο Βενιζέλο και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία, ενώ υπογράμμισε ότι «Αριστερά και Δεξιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης». Τέλος επισήμανε ότι χρειάζονται πολιτικές μεταρρυθμίσεων και έκανε επί της ουσίας άνοιγμα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας «μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις.
Ο άνθρωπος λοιπόν που παρέλαβε την Χώρα με ελεγχόμενες εστίες φωτιάς και δημιούργησε πύρινη λαίλαπα, ο πρωθυπουργός που απολυταρχικά υπέγραψε την πρώτη δανειακή σύμβαση παραχωρώντας την Εθνική κυριαρχία και υποδουλώνοντας οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά τον Ελληνικό Λαό στους ξένους δανειστές, ο άνθρωπος που σηματοδότησε την αρχή μίας από τις πλέον άθλιες και εφιαλτικές ατέρμονες περιόδους για την Πατρίδα μας,  ο άνθρωπος που ενώ χιλιάδες πολιτών ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας λόγω της οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε, κάνει διακοπές τρώγοντας αστακούς και περιοδεύει στα διάφορα Πανεπιστήμια του εξωτερικού κάνοντας διαλέξεις εντελώς αλώβητος και ανεπηρέαστος από τον όλεθρο που δημιούργησε, όχι μόνο έχει το θράσος να επανέλθει στην πολιτική ζωή, αλλά και να προβαίνει σε αναγγελίες για «Νεα Αρχή», καλώντας φυσικά και αυτός παρά το πλευρώ του όλους τους πολιτικούς τυχοδιώκτες, αποτυχημένους και παραγκωνισμένους.
Τελειώνοντας λοιπόν διαπιστώνουμε ότι η διαφθορά, το θράσος και η αναισχυντία, με έναν χαρακτηρισμό η πολιτική αλητεία είναι κάτι αναπόσπαστο και απόλυτα συνυφασμένο με το ΠΑΣΟΚ. Μόνο κάποιοι ονειροπόλοι ηλίθιοι, κάποιοι γραφικοί ρομαντικοί περιμένουν ότι με την αλλαγή ηγεσίας θα επιστρέψουν στις παλιές καλές ημέρες, τις ημέρες που αυτοί χειροκροτούσαν και επευφημούσαν, ενώ τα μαχαιροπήρουνα στα υπουργεία και στις δημόσιες υπηρεσίες, έβγαζαν σπίθες.
Αισθητή ήταν η απουσία του τέως πρωθυπουργού κυρίου Κωνσταντίνου Σημίτη και του «ήρωα» της γενιάς του Πολυτεχνείου Κώστα Λαλιώτη. Αλλά γιατί να ταλαιπωρούνται πια οι άνθρωποι, γιατί να τρέχουν από εδώ και από εκεί; Αφού ως γνωστόν εδώ και πολύ καιρό «κάνανε το κουμάντο τους».  
ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ