Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ "ΦΟΙΤΗΤΩΝ" ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
                                                                           Τελικά όλα να είναι στραβά σ’ αυτό τον τόπο;
panepistimio-athinon-570Να κυριαρχεί η παράνοια και η υπερβολή, η αυθαιρεσία και ο τραμπουκισμός και όλα αυτά να θεωρούνται ελευθερία;
Εισβολή φοιτητών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ώρα που το όργανο συνεδρίασε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία. Μάλιστα ο πρύτανης και τα μέλη της Συγκλήτου κρατήθηκαν επί μια ώρα «όμηροι» των εισβολέων και κάποια στιγμή που ο πρύτανης κύριος Φορτσάκης επιχείρησε ν’ αποχωρήσει του απαγορεύτηκε η έξοδος, από την αίθουσα.
Γιατί όλα αυτά;

Όχι γιατί το Πανεπιστήμιο μέσω των θεσμικών του οργάνων είναι ανοργάνωτο και υποβαθμισμένο, όχι γιατί οι καθηγητές ολιγωρούν ως προς τις παραδόσεις και τις εξεταστικές διαδικασίες, όχι γιατί η διδακτέα ύλη δεν διανέμεται εγκαίρως, όχι γιατί γενικά ο σκοπός του Πανεπιστημίου όσον αφορά τη μόρφωση και την πρόοδο των φοιτητών, δεν υλοποιείται, λόγω της διοικήσεως και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτοί πραγματικά θα ήταν οι μόνοι σοβαροί λόγοι που οι φοιτητές θα μπορούσαν να εισβάλουν στην αίθουσα και να διακόψουν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου.
Αλλά απ ότι γνωρίζουμε παρ όλες τις αδυναμίες της Παιδείας και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, η λειτουργία του Καποδιστριακού συνεχίζεται, οι καθηγητές συνεχίζουν ανελλιπώς τις παραδόσεις και η γνώση, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να διαδίδεται και να γίνεται κτήμα, σε αυτούς φυσικά που το επιθυμούν.
Για ποίο λόγο λοιπόν συνέβησαν αυτά τα έκτροπα;
 
Διότι ενώ η Σύγκλητος είχε επιτρέψει να παρίστανται στη συνεδρίαση της δυο μέλη από κάθε φοιτητική παράταξη, ως εκπρόσωποι, μια μειοψηφία φοιτητών που σίγουρα είναι γνωστή η ταυτότητα, καθώς και οι πρακτικές τους, εντελώς «δημοκρατικά» αποφάσισε ότι η συνεδρίαση της Συγκλήτου, έπρεπε να μετατραπεί σε χάβρα (δεν πιστεύουμε να θεωρηθεί ρατσιστικό υπονοούμενο) και εισέβαλαν στην αίθουσα.
 
Και τώρα το καλύτερο.
Ποιο ήταν το θέμα της συνεδρίασης;
 
Οι διαγραφές, η καθαριότητα που ο χώρος μοιάζει περισσότερο με χοιροστάσιο, τα αποθεματικά και η ανάθεση της φύλαξης του Πανεπιστημίου σε ιδιωτική εταιρεία.
Αυτό ήταν το ζητούμενο των εισβολέων. Γιατί οι Πανεπιστημιακοί χώροι να φυλάσσονται πλέον υπεύθυνα και να μη συνεχίζουν να παραμένουν ξέφραγο αμπέλι, όπου όποιος θέλει θα μπαίνει, από φοιτητή, αλλοδαπό λαθρέμπορο (βλέπε ΑΣΟΕΕ), ακροαριστερό τρομοκράτη, επαίτη, επιδειξία, ψυχάκια, έως και Αρειανό εξωγήινο;
Γιατί επιτέλους σε αυτό το ατέρμονο μπάχαλο που εδώ και δεκαετίες κατέστησε τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα άντρο, καταφύγιο και ορμητήριο του κάθε ακροαριστερού τραμπούκου και συμμορίτη, να μη δοθεί ένα τέλος;
Γιατί η είσοδος να μην επιτρέπεται βάσει της ιδιότητας αυτού που επιθυμεί να εισέλθει, φοιτητή, κηδεμόνα, επιστημονικού προσωπικού;
Φυσικά η σημερινή εισβολή, αποτελεί συνέχεια της έντασης που πυροδοτήθηκε πριν λίγες ημέρες όταν τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυθαίρετα εισέβαλαν στον Πανεπιστήμιο χώρο, μαζί με διοικητικούς υπάλληλους και «φοιτητές», επειδή απλά και μόνο δεν «γουστάριζαν» την απόφαση της Συγκλήτου να εγκαταστήσει σύστημα ελέγχου πρόσβασης στο κεντρικό κτήριο.
Αυτή είναι η ελευθερία που διακηρύσσουν, αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύουν.  Εάν και εφόσον ταιριάζει στα γούστα και στις απόψεις τους.
Τελικά δέον όπως ο φασισμός και ο ναζισμός, όπως τον ερμηνεύουν, να αναζητηθεί σε ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους πέραν της Χρυσής Αυγής.
Γιατί αν δεν είναι απολυταρχισμός, τρομοκρατία και σταλινισμός, η πρακτική του τα κάνουμε όλα λίμπα, αν δεν συμμορφωθείτε με το «γούστο» μας, τότε τι είναι;;;
Δεν είναι υπερβολή να υποθέσουμε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οι γνωστές «φοιτητικές» οργανώσεις να απαιτήσουν κατάργηση των εξετάσεων, χαρακτηρίζοντάς τες αναχρονιστικό θεσμό και αποστολή του πτυχίου ταχυδρομικώς στην οικία του υποτιθέμενου φοιτητή, μετά την πάροδο των απαιτούμενων ετών, διαφορετικά θα τα σπάσουν όλα.
Και που ξέρετε, μπορεί και να το πετύχουν, με κοινοβουλευτική μάλιστα απόφαση.
 
ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ