Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

"ΟΡΦΑΝΗ" ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ, ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ "ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ" ΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟΛΗ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μια παρέλαση αντάξια της "ηθικής υπόστασης τους" είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολιτικοί γυμνοσάλιαγκες της εξουσίας από την οποία ο λαός, ο απλός λαός, αυτός που πολέμησε και έχυσε το αίμα του απουσίαζε με τρόπο ηχηρό.
Ούτε οι γνωστοί χειροκροτητές τους δεν μπήκαν στον κόπο να πάνε αφήνοντας τους στην μιζέρια των αμέτρητων κάγκελων και των λεωφορείων της αστυνομίας.
Μια "εκδήλωση τιμής" από τους άτιμους απόγονους των κατσαπλιάδων της κατοχής και του μνημονίου που αποστειρωμένοι μέσα στη γυάλα τους προβαίνουν σε βαρύγδουπες δηλώσεις, επαγγελματικές δηλώσεις που κάνει πάντα η φάρα τους όταν απευθύνεται στον κοσμάκη για να του πουλήσει πατριωτισμό ανέξοδο.
Οι κηφήνες της καλοπέρασης κάθε χρόνο συνωστίζονται στην εξέδρα των επισήμων και παρακολουθούν ένα άθλιο θέαμα (έτσι όπως το έχουν καταντήσει) με τους άνδρες και τις γυναίκες των Ε.Δ να παρελαύνουν έχοντας στα πρόσωπα τους ζωγραφισμένη την οργή για τα δεινά και τις συνεχείς ταπεινώσεις που υφίσταται η χώρα, εμποδίζοντας τους να κάνουν πράξη τον όρκο που έχουν δώσει να υπερασπίζονται δηλαδή κάθε σπιθαμή χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου της πατρίδας μας.
Όλοι αυτοί οι πολιτικοί καιροσκόποι και νομάδες που γέρνουν όπου φυσά ο άνεμος έχουν εγκαθιδρύσει ένα απολυταρχικό καθεστώς που όμοιο του δύσκολα απαντάται στην σύγχρονη ιστορία.
Και το ωραίο είναι ότι κατακρίνουν τους όμοιους τους στην Β Κορέα χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέπτη.
Γελά και κοροιδεύει ο μωρός τα χάλια του άλλου, και τα δικά του δεν τα βλέπει ή όπως λέει και μια σοφή παροιμία λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
Αλλά αυτοί είναι σαράντα χρόνια τώρα, οι ίδιοι και οι ίδιοι, τώρα θα αλλάξουν;
Η σημερινή παρέλαση θύμισε Σταλινική παρέλαση (η αγαπημένη τους) όπου η περιγραφή γινόταν από τον προπαγανδιστικό συστημικό φορέα παραπληροφόρησης όπου όλα έβαιναν καλώς και χωρίς παρατράγουδα αδυνατώντας να δει ο εκφωνητής τα παρατράγουδα στα θεωρεία, όπως και την μιζέρια που όλο το θέαμα πρόσφερε σε σχέση με το παρελθόν.
Ίσως για να κάνουν την......"παρέλαση" ποιο ελκυστική και πιο του γούστου τους την 25 Μαρτίου (αν προλάβουν που δεν το βλέπουμε) να αντικαταστασήσουν τους λαογραφικούς συλλόγους και τους εφέδρους καθώς και τα μηχανοκίνητα ( για να μην χαλάνε και καύσιμα όπως λένε), καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα, και στο πρώτο μέρος να παρελαύνει η αριστερή συνιστώσα τους με τις "κολεκτίβες"-συμμορίες του Περισσού οι οποίες τόσες πολλές φιλότιμες προσπάθειες στήριξης τους κάνουν όλο τον τελευταίο διάστημα.
Αυτή δε η......."καημένη" η Κανέλη ξημεροβραδιάζεται στο MEGA και στα πάνελ του για να τους στηρίξει με νύχια και με δόντια.
Μαύρα μάτια έχει κάνει η.....Φιλιππινέζα στη βίλα της στα καθωσπρέπει προάστια (αμ τι νομίζατε στην Κοκκινιά και στα προσφυγικά της Καισαριανής θα έμενε; Αυτά είναι για τα κορόιδα)  αφού τόσο καιρό έχει να την δει.
Στο δεύτερο μέρος θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι αριστεροί παρακρατικοί και πράκτορες της CIA που μόλις δουν αντίδραση από τον λαό επεμβαίνουν άμεσα προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εργοδοτών τους.
Στο τρίτο μέρος θα μπορούσαν να συμμετέχουν τελευταίοι αλλά όχι καταιδρωμένοι όλοι οι "λαογραφικοί" και μελλοντικοί τους ψηφοφόροι από το Πακιστάν και ότι τελειώνει σε αν.
Στην τιμητική δε θέση των αναπήρων πολέμου θα μπορούσαν να βάλουν τους ψευδομάρτυρες της δίκης των πατριωτών έτσι ώστε όλα τα πολιτικά "τσόλια" να μπορέσουν να τους ευχηθούν καλά ψέματα και.....καλοφάγωτα........
Τις Ελληνικές σημαίες και τις τιμημένες πολεμικές σημαίες των Συνταγμάτων μας θα μπορούσαν να τις αντικαταστήσουν με τα "λάβαρα" των gay parade με τους "σημαιοφόρους" να είναι ημίγυμνοι με σφυρίχτρες στο στόμα για να δίνουν τον ρυθμό.
Όσο για εμβατήρια ούτε λόγος αφού το τραγούδι "ασπρονήσι" του συμπαθούς σελέμπριτι από την Μύκονο προκρίνεται ασυζητητί ως το σήμα κατατεθέν όλης της εκδήλωσης.
Με τις αλλαγές αυτές είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνούσαν όλα τα παρατράγουδα με τα σκουλαρίκια και χωρίς αυτά που ζητούν επιτακτικά την κατάργηση των κλασικών παρελάσεων.
Ως έχοντας υπηρετήσει και έχοντας γράψει χιλιόμετρα σε παρελάσεις στο παρελθόν καθώς και ως μέλος επίλεκτης ομάδας απόδοσης τιμών θα μου επιτρέψετε να αναφέρω και να πληροφορήσω όλους τους προνομιούχους πολιτικούς μπαστουνόβλαχους που φοράνε στολή μόνο στις απόκριες ότι τα στελέχη δεν παρελαύνουν για αυτούς, και ποσώς τους ενδιαφέρει αν βρίσκονται στην εξέδρα ή όχι.
Αντίθετα παρελαύνουν για τον εαυτό τους, για να τιμήσουν την θυσία των προγόνων τους και για να πάρουν μέσα από το χειροκρότημα του απλού λαού την ηθική ικανοποίηση για το έργο που επιτελούν.
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Ούτε λεφτά, ούτε μίζες, ούτε καρέκλες τους ενδιαφέρουν και αυτή είναι η μεγάλη αναντιστοιχία (ευτυχώς) μεταξύ της πολιτικής υποκουλτούρας και των ιδανικών του στρατεύματος, και για αυτό επειδή ξέρουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν συνεργοί στο έγκλημα κάνουν ότι μπορούν για να υπονομεύσουν το ηθικό και το αξιόμαχο του.
Όμως επειδή είναι ανιστόρητοι και φελλοί, επαγγελματίες καλοπερασάκηδες θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε ότι όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι τότε ο Έλληνας ξεσπά, ορμά και τότε καλύτερα να μην βρεθεί κανένας στο διάβα του.
Αυτό έχει αποδειχτεί στο παρελθόν περίτρανα αλλά όπως φαίνεται κάποιοι αρνούνται να βάλουν μυαλό..........


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ