Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πρωτοφανές: Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας μετατρέπει δημοτικό σχολείο σε προεκλογικό κέντρο


Πρωτοφανές: Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας μετατρέπει δημοτικό σχολείο σε προεκλογικό κέντρο
Μετά από καταγγελίες δημοτών της Ζαχάρως Ηλείας, ενημερωθήκαμε για μια πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ εντός του Δημοτικού σχολείου της περιοχής. Επιβεβαιώσαμε τις καταγγελίες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και πράγματι διαπιστώσαμε ότι  το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, έχει παραχωρηθεί το Δημοτικό σχολείο για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές, μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Ο νόμος απαγορεύει ρητά την κομματική δραστηριότητα εντός και εκτός σχολικών κτιρίων. Προκαλεί επίσης αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ένα κόμμα που λαμβάνει εκ. ευρώ κρατικών επιχορηγήσεων, δεν μισθώνει μια ιδιωτική αίθουσα για τις εκδηλώσεις του.
Όμως η υπόθεση έχει και συνέχεια… Ποιος έδωσε την άδεια για να μετατραπεί ένα δημόσιο σχολείο σε προεκλογικό κέντρο ενός κόμματος; Μετά από έρευνα, ανακαλύψαμε πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δώσει ΚΑΜΙΑ άδεια!
Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας. Μας ανέφερε ότι το ζήτημα είναι της αρμοδιότητος του Δήμου της περιοχής. Ζητήσαμε λοιπόν από τους αρμόδιους του δήμου για τις σχολικές επιτροπές να μας γνωστοποιήσουν το έγγραφο της άδειας για την εν λόγω πολιτική εκδήλωση. Παραδέχθηκαν ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο, συνεπώς καμία άδεια και ως εκ τούτου μάλλον όλα έγιναν δια… λόγου.
Το ζήτημα για εμάς είναι σοβαρό και δεν αφορά μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και όταν μιλάμε για ένα κόμμα που έχει δημιουργήσει ζητήματα σε καθόλα νόμιμες συγκεντρώσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όπως στην περίπτωση της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η αντίδρασή μας επιβάλλεται ακόμα και αν μιλούσαμε για οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Επιτρέπεται να μετατρέπουν τα δημόσια σχολεία σε προεκλογικά κέντρα; Δυστυχώς, αυτά είναι τα «ήθη» του αντισυνταγματικού τόξου. Τα σχολεία όμως είναι ναοί της γνώσης και όχι φυτώρια κομματικών στελεχών.
Αρκετά κάποιοι υποβάθμισαν την ανώτατη εκπαίδευση με τα «άσυλα» (όχι ιδεών, αλλά εγκληματιών) και τις κομματικές παρατάξεις, θα επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο και στα δημοτικά ή τα γυμνάσια και τα λύκεια;
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΗΛΕΙΑΣ