Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Συριζαίος Σακελλαρίδης: Αν δεν σκίσουμε το Μνημόνιο, θα σκίσουμε τα... καλτσόν μας


Συριζαίος Σακελλαρίδης: Αν δεν σκίσουμε το Μνημόνιο, θα σκίσουμε τα... καλτσόν μας
Καιρό είχε να εμφανιστεί στην πολιτική πιάτσα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (ή «Μπαγκς Μπάννυ», αλήθεια ξέρετε γιατί κάποια παλιόπαιδα τον αποκαλούν έτσι;), πρώην υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Αθηναίων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του συνονθυλεύματος, αλλά επανεμφανίστηκε (στο Action 24) άκρως… αντιμνημονιακός, αλλά με αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις του κόμματός του: «Αν είναι να μην κάνουμε αυτό που λέμε με το Μνημόνιο, καλύτερα να μην γίνουμε κυβέρνηση».

Όπως εξήγησε «δεν είναι θέμα αξιοπιστίας να μην εφαρμόσουμε αντιμνημονιακή πολιτική. Είναι θέμα πολιτικής πραγματικότητας. Δεν είναι θέμα πείσματος. Είναι το ότι αν εφαρμόσουμε και εμείς αυτήν την πολιτική θα βυθιστούμε ακόμη πιο βαθιά και δεν θα έχει κανένα νόημα απολύτως να μιλάμε για έναν διαφορετικό δρόμο. Επομένως, με όποιες συνθήκες, δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μια μνημονιακή πολιτική. Κανένας δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα είναι εύκολα. Δεν λέμε ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά στα πράγματα και με ένα μαγικό ραβδάκι θα διαμορφώσει μια διαφορετική πραγματικότητα».
Ωστόσο, στο τέλος εμφανίστηκε κάθετος: «Δεν χωρά περιθώριο αμφισβήτησης της πιο βασικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ».
Δηλαδή, θα το… σκίσουν το Μνημόνιο… Κι αν δεν είναι το Μνημόνιο, μπορεί να σκίσουν κανένα… καλτσόν. Ότι κάτι θα σκίσουν έχει σημασία, για να’ χουμε να λέμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ… σκίζει!
Εθνικισμός