Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρτε μας «πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων» να τον στεγάσουμε και τον σιτίσουμε… Λεφτά υπάρχουν!


ΣΥΡΙΖΑ: Φέρτε μας «πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων» να τον στεγάσουμε και τον σιτίσουμε… Λεφτά υπάρχουν!
Γράφει ο Αντίοχος
Δεν πρόλαβε ο φον Αντωνάκης να ικανοποιήσει –με μια εντολή του- όλα τα αιτήματα των 602 Σύριων του Συντάγματος και οι συριζαίοι έσπευσαν να… επαυξήσουν, ζητώντας ανάλογη ικανοποίηση (στέγαση, σίτιση και νόμιμη παραμονή) «για πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων», δηλαδή όλων όσων είναι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (εκατοντάδων χιλιάδων) και όσων μέλλονται να ’ρθουν (εκατομμυρίων). Ιδού:

«ΣΥΡΙΖΑ: Επείγουσα ανάγκη να καλυφθούν πολλοί περισσότεροι Σύροι πρόσφυγες
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτιζόμενη από τους βουλευτές Θ. Δρίτσα και Β. Κατριβάνου, την υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Χριστοδουλοπούλου και την υπεύθυνη της Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα δικαιωμάτων Μ. Μπαρσέφσκι, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Α. Συρίγο.
Η αντιπροσωπεία τόνισε  πόσο κρίσιμο είναι το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του όσον αφορά το θέμα των προσφύγων και συγκεκριμένα των  Σύρων προσφύγων (ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και τραυματίες) που από τις 19 Νοεμβρίου βρίσκονται στο Σύνταγμα διεκδικώντας, με όλα τα μέσα (και την απεργία πείνας) σίτιση, στέγαση και μια ζωή με αξιοπρέπεια.
"Θεωρούμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να καλυφθούν πολλοί περισσότεροι. Πρέπει το κράτος να καλύψει με σίτιση και στέγαση έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και να αναπτύξει σχεδιασμό για όλους εκείνους που βρίσκονται στην Ελλάδα και για όσους καταφθάνουν συνέχεια. Είμαστε στο πλευρό των Σύρων προσφύγων και στηρίζουμε τον  αγώνα τους για ζωή και αξιοπρέπεια. Και θεωρούμε ότι πέρα από το να δοθεί άμεση λύση στο τωρινό πρόβλημα, πρέπει να εκπονηθεί ένα μακροχρόνιο σχέδιο, για τους πρόσφυγες πολέμου, με άξονες την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη όλων των χωρών της ΕΕ", σχολιάζουν τα μέλη της αντιπροσωπείας».
(ΥΓ) 1: Ας μην ανησυχούν τα… συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι, γιατί τους… πρόλαβε ο Σαμαράς! Ότι ισχύει για τους 602, θα ισχύσει υποχρεωτικά –εφόσον δημιουργήθηκε προηγούμενο- και για τους υπολοίπους. Αυτούς που είναι ήδη εδώ κι αυτούς που θα ’ρθουν όταν μάθουν ότι στο Ελλάντα των Σαμαροτσιπραίων υπάρχει τζάμπα στέγη και τροφή!
(ΥΓ) 2: Μ’ όλα αυτά που κάνει ο φον Αντωνάκης, τι θα μείνει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ας τους φέρει τουλάχιστον «έναν Αφρικανό να τους κάνει αέρα» (κατά το παλιό ανέκδοτο), για να έχει να λέει πως κάτι έκανε κι αυτός υπέρ των συμφερόντων της Νέας Τάξης Πραγμάτων…
Εθνικισμός