Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η «μαγκιά» κράτησε μια μέρα - Άτακτη υποχώρηση των Συριζαίων εμπρός στους διεθνείς τοκογλύφους!


Η «μαγκιά» κράτησε μια μέρα - Άτακτη υποχώρηση των Συριζαίων εμπρός στους διεθνείς τοκογλύφους!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την θητεία της με προεκλογικούς ρυθμούς. Ακόμα και την στιγμή της ανακοινώσεως του υπουργικού σχήματος συνέχιζαν όλοι να μιλάνε για όλα, ασκούμενοι σε λεονταρισμούς και συμβολισμούς άνευ ουδεμίας σημασίας, αφού τα λόγια πετούν και τα γραπτά μένουν, όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι με το περιβόητο «Verba volant, scripta manent».
Μέσα στα όσα ειπώθηκαν από τους διάφορους νέους υπουργούς ήταν δύο σημαντικά. Πρώτον ότι θα σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και δεύτερον ότι η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει σε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Επί αυτών των δηλώσεων που προφανώς αποτελούσαν αντιγραφή των θέσεων της Χρυσής Αυγής, όπως αυτές διατυπώθηκαν άλλωστε και εγγράφως, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Όχι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάς δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτήν την στάση επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα.
Επίσης, στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες θεωρούμε ξεπούλημα της Πατρίδος, έχουμε διατυπώσει θέση κατά των ιδιωτικοποίησεων σε ΟΛΠ και ΔΕΗ. Θεωρούμε επίσης σημαντικό ζήτημα την επιστροφή στον Ελληνικό Λαό της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ".»
Οι διεθνείς τοκογλύφοι, όμως, έχουν αποδείξει ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την οποιαδήποτε στροφή από την πολιτική υποτέλειας που έχουν διαχρονικά ακολουθήσει οι κυβερνήσεις από μεταπολιτεύσεως. Έτσι διακριτικά και χωρίς ουσιαστικές δηλώσεις εκ μέρους τους, το Χρηματιστήριο κατρακύλησε και ξαφνικά οι ΣΑΝΕΛ έκαναν κωλοτούμπα προς τον «πολιτικό ρεαλισμό».
Αμέσως βγήκε ο Βαρουφάκης και δήλωσε ότι «Μιλώντας με τον κ. Ντεϊσελμπλούμ εξέφρασα το σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης μας προς μια νέα συμφωνία με τους εταίρους», υπονοώντας ότι θα υπογράψουν ένα νέο μνημόνιο, απλά δεν θα το λένε έτσι. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Δραγασάκης, ύστερα από συνάντηση με τον Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο δήλωσε ότι «μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών» και ότι «δεν θα υπάρξει ρήξη με τους εταίρους». Κοινώς, οι μαγκιές κόπηκαν και η "επανάσταση" κράτησε μια μέρα!
Όσον αφορά το θέμα της Ρωσίας, έρχεται σήμερα στην Αθήνα ο Σούλτς, ο οποίος δήλωσε «Θέλω να το πω ανοιχτά, είδα με φρίκη ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε σήμερα την κοινή θέση της ΕΕ για την Ρωσία. Πραγματικά εξεπλάγην». Ας μην προτρέχει, όμως, ο Σουλτς, αφού η συγκεκριμένη κυβέρνηση καθημερινώς αποδεικνύει ότι την ενδιαφέρουν περισσότερο οι συμβολισμοί και η προπαγάνδα, παρά οι κινήσεις ουσίας. Χώρια που άμα την πιέσει λίγο θα γίνουν πιο αντιρώσοι και από τον ίδιο.
Μόνο μία ισχυρή Εθνική Ηγεσία, απαρτιζόμενη από ανθρώπους που διαθέτουν την Βούληση και την Θέληση να πράξουν ότι απαιτείται για την Ελευθερία της Πατρίδος, μπορεί να επιφέρει πραγματική αλλαγή στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδος. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να αναγεννήσει την καθημαγμένη Ελλάδα και να την ανασύρει στο φως της Ελευθερίας από τον βούρκο της υποτέλειας και του ραγιαδισμού.