Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για βαρουφάκηςΌπως έχουμε προαναφέρει πλειστάκις η κυρίαρχη μέθοδος χειραγώγησης και κατευνασμού της Λαϊκής αντίδρασης, είναι η προβολή μελλοντικών ελπίδων, μέσω της εναλλαγής στην εξουσία προσώπων τα οποία φαινομενικά διαφέρουν ως προς τις θέσεις και στις πρακτικές τους, αλλά στην ουσία εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό που δεν είναι άλλος από την κυρίαρχη ιδεολογία του κέρδους, όχι αυτών των ιδίων, αλλά των κύκλων πλουτοκρατών που υπηρετούν.

Αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν υπέρ του οικονομικού κατεστημένου, ως βαλβίδα εκτόνωσης μέσω μίας αντεστραμμένης πραγματικότητας βάσει της οποίας οι όροι και οι συνθήκες μετονομάζονται δίδοντας την ψευδαίσθηση της  αλλαγής και της πορείας προς πρόοδο, αλλά στην ουσία η στυγνή οικονομική εκμετάλλευση και η κοινωνική παρακμή, παραμένουν οι ίδιες.
Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κυρίου Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, όπως η λέξη «τρόικα» είναι βρώμικη για την Ελλάδα, έτσι και η λέξη «κούρεμα» είναι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε το καλοκαίρι (κάτι προαναφέραμε για φρούδες μελλοντικές ελπίδες) θα επανέλθει στο Eurogroup ζητώντας όχι κούρεμα ή διαγραφή του χρέους, αλλά «νέα διευθέτηση».
Ειλικρινά αυτός ο άνθρωπος μας συνεχώς μας εκπλήσσει με τις κατά καιρούς δηλώσεις του.
Ως καθηγητής Πανεπιστημίου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις μεθόδους διδασκαλίας του, όπως επίσης ποίου πνευματικού επιπέδου και δυνατότητας επεξεργασίας πληροφοριών και γνώσεων είναι οι φοιτητές του, αλλά ως πολιτικός και δη ως υπουργός μιας Χώρας που υποφέρει και ζητάει άμεση και ριζική αλλαγή, μπορούμε να επισημάνουμε ότι οι δηλώσεις και οι πρακτικές τους γενικότερα, χαρακτηρίζονται από ασάφεια και προχειρότητα, ίσως αυτό αποτελεί ίδιον του αλαζονικού του χαρακτήρα που θεωρεί ότι μόνο και μόνο η «βαρυσήμαντη» παρουσία και η «μοναδική» και «απαστράπτουσα προσωπικότητα του, θα υποχρεώσουν τους Ευρωπαίους να γνέψουν καταφατικά στο ότι απαιτήσει.
Μετά λοιπόν την απόλυτη μεταστροφή και απομάκρυνση της κυβέρνησης από τις αρχικές προεκλογικές εξαγγελίες και θέσεις της, όσον αφορά τη διαχείριση του χρέους, μετά το τέλος των υπερφίαλων και άνευ αντικρίσματος δηλώσεων και δεσμεύσεων, μετά την μετατροπή των αγριόγατων του ΣΥΡΙΖΑ, σε βρεγμένες γάτες απέναντι στους δανειστές και τραπεζίτες και τέλος μετά τη «μεγαλειώδη» δήλωσή του ότι οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη χρημάτων και εργασίας, αλλά αξιοπρέπειας, έφθασε ο κύριος υπουργός στο σημείο να μας εμπαίζει πλέον πασιφανώς λέγοντας ότι αν το κούρεμα ή τη διαγραφή την βαφτίσει «νέα διευθέτηση» θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους, όχι άμεσα, αλλά το καλοκαίρι (Το 15 Αύγουστο;;;;). Και ότι οι Ευρωπαίοι θα δεχθούν να συζητήσουν ένα θέμα που εκ των προτέρων έχουν απορρίψει, λόγω του ότι αυτοί την φορά τίθεται με διαφορετικό χαρακτηρισμό. Λες και το Eurogroup είναι μια φιλοσοφική, φιλολογική λέσχη που ερευνά βάσει της δυνατότητας ερμηνειών και συνώνυμης σημασίας των λέξεων.
Για να μην μακρηγορούμε, μάλλον αυτό που εν τέλει διαφαίνεται, είναι ότι έχουμε μπλέξει άσχημα, διότι για τους προηγούμενους γνωρίζαμε ότι ήταν πειθήνια όργανα της Ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ που εφάρμοζαν τις εντολές της κατά γράμμα. Με αυτούς όμως το πράγμα είναι διαφορετικό. Ενώ στην ουσία ακολουθούν την ίδια επιβαλλόμενη πολιτική, αφού προηγουμένως τύποις προβάλουν λεκτικές αντιπαραθέσεις και κενούς περιεχομένου λεονταρισμούς για να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση διαφορετικότητας, στο τέλος μεταλλάσουν την υποχωρητικότητά τους σε υποτιθέμενο θρίαμβο με φιλοσοφικούς αφορισμούς σαν αυτόν του κυρίου Βαρουφάκη, περί ανάγκης αξιοπρέπειας.
Οι προηγούμενοι απλά ψεύδονταν, αυτοί μας εμπαίζουν.
ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ