Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ερώτηση Χρυσής Αυγής για τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν την χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από εκεί στο ΔΝΤ


Ερώτηση Χρυσής Αυγής για τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν την χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από εκεί στο ΔΝΤ
Στο μεταίχμιο μεταξύ δύο χιλιετηρίδων έγινε στην Ελλάδα μία μεθόδευση τεχνητής απόκρυψης του δημοσίου χρέους και της καταστάσεως της Ελληνικής Οικονομίας, ώστε η χώρα να καταφέρει να εισέλθει στην ευρωζώνη. Η συνεννόηση για την παραποίηση των στοιχείων έγινε μεταξύ του Σημίτη και της Goldman Sachs και μετουσιώθηκε στο περιβόητο Swap “Titlos”, του οποίου την κατοχή έχει αυτή τη στιγμή η Εθνική Τράπεζα και το οποίο δεν κουρεύτηκε από το PSI.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τίτλου το εν λόγω τραπεζικό προϊόν έπρεπε να πληρωθεί στις 20 Μαρτίου. Η αποπληρωμή του, φυσικά, σήμαινε ότι η κυβέρνηση Σύριζα αποδεχόταν άνευ όρων όλη την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού η αποπληρωμή ενός ομολόγου, το οποίο είναι ο ορισμός του παράνομου και απεχθούς χρέους, σημαίνει και την απεμπόληση βασικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό του σκότους που περιβάλλει το εν λόγω τραπεζικό προϊόν είναι ότι ουδείς, ούτε καν το Bloomberg, δεν μπορεί να μάθε το ποσό των χρημάτων που αντιστοιχούν σε αυτό.
Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ερώτηση προς την κυβέρνηση, ώστε να διαλευκανθεί αυτή η αμαρτωλή ιστορία και να μάθει όλος ο ελληνικός Λαός τι έγινε εκείνη την εποχή και τι έπραξε σχετικώς η ελληνική κυβέρνηση:
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Επαχθές χρέος και τοκογλυφία για το SWAP Titlos»
Την ώρα που οι μνημονιακοί δανειστές πιέζουν την χώρα μας στα όρια της χρηματοδοτικής ασφυξίας, το ελληνικό κράτος, μαζί με τις άλλες υποχρεώσεις του, εκλήθη να πληρώσει μέχρι τις 20 Μαρτίου και το πολύκροτο Swap Titlos, που αρχικά οργανώθηκε από την Goldman Sachs για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και τώρα κατέχει η Εθνική Τράπεζα. Το περίφημο Swap για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει αξίζει να σημειώσουμε ότι έμεινε «ακούρευτο» στο PSI του 2012, ενώ όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg κανείς δεν αποκαλύπτει πόσα χρήματα πρέπει να δώσει η χώρα μας .
Το συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό παράγωγο έχει απασχολήσει στο παρελθόν την ειδησεογραφία αφού ακόμα και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί υπό ποιες συνθήκες και με τι ανταλλάγματα εκδόθηκε για να «σκεπάσει» το χρέος και το έλλειμμα της χώρας προκειμένου η Ελλάδα να εισέλθει στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση το 2001.
H κυβέρνηση δημοπράτησε 1 δισ. εντόκων γραμματίων στις 18 Μαρτίου τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να μετακυλήσει πάνω από 1,6 δισ. ευρώ βραχυπρόθεσμων γραμματίων που οφείλονταν για τις 20 Μαρτίου. Την ίδια μέρα, είχε προγραμματιστεί να επιστραφούν περίπου 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, αλλά και οι τόκοι τεσσάρων ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ περίπου 110 εκατ. ευρώ.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
  • Ποιο είναι τελικά το ποσό του λεγόμενου Swap; Ποιο το επιτόκιο του;
  • Με ποιόν τρόπο τελικά αντιμετωπίσθηκε το ζήτημα της πληρωμής στις 20 Μαρτίου;
  • Εξαιτίας της υποχρέωσης για την συγκεκριμένη πληρωμή, τέθηκε ζήτημα πληρωμής μισθών, συντάξεων και άλλων επιδομάτων;          
Αθήνα, 27/03/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γαλέος
Βουλευτής  Αργολιδος
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ