Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Θρασύτητα ΚΚΕ: Μιλούν για αποκλεισμό αυτοί που ζητούν την φίμωση της Χρυσής Αυγής

Γιώργος Μάστορας
Θρασύτητα ΚΚΕ: Μιλούν για αποκλεισμό αυτοί που ζητούν την φίμωση της Χρυσής Αυγής
Το θράσος ήταν ανέκαθεν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ΚΚΕ. Ισοπεδώνοντας τα πάντα και ερμηνεύοντας όπως τους βολεύει κάθε φορά έννοιες και λέξεις, οι εγχώριοι μπολσεβίκοι δεν το έχουν σε τίποτα να διαμαρτύρονται θρασύτατα για τη δήθεν αποσιώπηση των θέσεών τους.

Πριν από λίγες μέρες το ΚΚΕ έβγαλε μια ανακοίνωση «για την απαράδεκτη στάση της ΝΕΡΙΤ απέναντι στο ΚΚΕ», όπως χαρακτηριστικά γράφει. Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας αφορούσε τη μη μετάδοση από την κρατική τηλεόραση των αρλουμπολογιών του Κουτσούμπα το απόγευμα της Παρασκευής. Αφού λέει διάφορα πάνω σ’ αυτό, στη συνέχεια η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:
«Η ασυνέπεια των άλλων κομμάτων στην τήρηση των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων τους δεν μπορεί να αξιοποιείται ως πρόσχημα από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ σε βάρος του ΚΚΕ και μάλιστα χωρίς να τηρείται και η τυπική σειρά της προβολής των κομμάτων. Προφανώς, οι θέσεις του ΚΚΕ ενοχλούν τόσο τα σημερινά όσο και τα χτεσινά κυβερνητικά κόμματα και γι’ αυτό πρέπει να αποσιωπούνται».
Ας γνωρίζουν οι μοσχαναθρεμμένοι (εκ της Μόσχας, όχι εκ των μοσχαριών…) υπηρέτες της αλήστου μνήμης Σοβιετικής Ένωσης, ότι ενώ διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι για μια φορά το εξάμβλωμα της ΝΕΡΙΤ δεν μετέδωσε μια συγκέντρωσή τους, στο πρόσφατο παρελθόν απαιτούσαν να μην δοθεί καθόλου τηλεοπτικός χρόνος στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Μιλάνε, μάλιστα, για την «τυπική σειρά της προβολής των κομμάτων» (επειδή αντί για τη συγκέντρωσή τους μεταδόθηκε εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ), τη στιγμή οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ σ’ όλα τα δελτία ειδήσεων παίζουν πριν απ’ αυτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όταν φυσικά αυτές δημοσιοποιούνται ορισμένες φορές στους τηλεοπτικούς δείκτες και δεν «τις τρώει η μαρμάγκα».
Όσο για το ποιες θέσεις ποιανού κόμματος ενοχλούν και γι’ αυτό αποσιωπούνται, ας το αφήσουν καλύτερα τα σταλινικά απολιθώματα. Ακόμη και μέσα στον κομουνιστικό ολοκληρωτισμό τους και τις διακηρύξεις περί «δικτατορίας του προλεταριάτου», έχουν μια θέση στο πάνθεον της λεκτικής και νοηματικής απάτης του «συνταγματικού τόξου». Την ίδια ώρα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η Τρίτη Πολιτική Δύναμη της Χώρας, αντιμετωπίζει τη συνεχόμενη συνωμοσία της σιωπής, ακριβώς γιατί οι θέσεις της ενοχλούν τόσο τα σημερινά όσο και τα χτεσινά κυβερνητικά κόμματα.
Γιώργος Μάστορας