Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η μυστική υπηρεσία NSA των ΗΠΑ ετοιμάζεται για πόλεμο στον κυβερνοχώρο



Η μυστική υπηρεσία NSA των ΗΠΑ ετοιμάζεται για πόλεμο στον κυβερνοχώρο
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η μυστική υπηρεσία NSA  (National Security Agency) των ΗΠΑ σκοπεύει να αναπτύξει επιθετική δραστηριότητα στο διαδίκτυο για να επικρατήσει στον πόλεμο του κυβερνοχώρου, που κατά τα φαινόμενα έχει αρχίσει ήδη να διεξάγεται.

Ένα από τα όπλα που αναπτύσσονται για το διαδίκτυο είναι τa όπλα «D»,  τα οποία θεωρούνται η συνέχεια των όπλων ABC, τουτέστιν των πυρηνικών-ατομικών (atomic), βιολογικών (biological) και χημικών (chemical). Τα νέα όπλα D (digital)  θα παραλύουν δίκτυα υπολογιστών και τις υποδομές με τις οποίες είναι συνδεδεμένα αυτά τα δίκτυα, όπως υποδομές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υποδομές ύδρευσης, εργοστάσια, αεροδρόμια, χρηματιστήρια και άλλους στόχους που χρησιμοποιούν δίκτυα υπολογιστών.
Στον κυβερνοχώρο δεν υπάρχουν και δεν ισχύουν διεθνείς υποχρεώσεις ή συμβάσεις και δεν υφίστανται διεθνείς εποπτικές αρχές για τα όπλα D. Ο μόνος νόμος που ισχύει είναι αυτός της ζούγκλας, ήτοι η επιβίωση του ισχυροτέρου. Ήδη ο Στρατός, το Ναυτικό και η Αεροπορία των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει τις δικές τους υπηρεσίες για τον πόλεμο στον κυβερνοχώρο, αλλά η NSA που είναι επίσημα μια στρατιωτική υπηρεσία έχει αναλάβει τον ηγετικό ρόλο σε αυτό τον πόλεμο. Ουδόλως είναι τυχαίο ότι ο διευθυντής της NSA ναύαρχος Michael S. Rogers είναι ταυτόχρονα και ο επικεφαλής του Cyber Command των ΗΠΑ. Ο ναύαρχος έχει υπό τις διαταγές του 40.000 εργαζόμενους οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι για την ψηφιακή επιτήρηση και κατασκοπεία στο διαδίκτυο.
Μια πρόσφατη μελέτη της NSA προβλέπει ότι μια μεγάλη σύγκρουση στον κυβερνοχώρο είναι βέβαιη και για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να εξοπλιστεί καταλλήλως για αυτό το ενδεχόμενο. Ο προϋπολογισμός του Cyber Command για το έτος 2014 υπερέβη το 1 δισεκατομμύριο δολλάρια, κάτι που καταμαρτυρεί την σπουδαιότητα αυτού του τομέα για την Ουάσιγκτον και τα αφεντικά της.
Οι ηλεκτρονικές συσκευές των καταναλωτών συν τω χρόνω γίνονται πιο έξυπνες και πιο ευέλικτες. Με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο μπορούν να ενεργοποιούνται συσκευές όπως τηλεοράσεις, ψυγεία, εκτυπωτές, ενώ υπολογιστές μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινή μας ζωή. Το τίμημα όμως είναι και θα είναι ότι πλέον εξαλείφεται η προστασία της ιδιωτικής μας ζωής.
Είναι βέβαιο ότι τα όπλα D της NSA θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο όλες τις προαναφερόμενες συσκευές και ασύρματες διασυνδέσεις, διασυνδέσεις που περιλαμβάνουν πέραν των οικιακών και επαγγελματικών υπολογιστών και ιατρικές συσκευές, π.χ. θα μπορούν να απενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως βηματοδότες ή άλλες εμφυτεύσιμες συσκευές που επικοινωνούν μέσω Wi-Fi. Επίσης θα δύνανται να κατασκοπεύονται άτομα ακόμη και για τις διατροφικές τους συνήθειες ή θα μπορούν άνετα να γνωρίζουν τις προτιμήσεις μας στα τηλεοπτικά προγράμματα της τηλεόρασης.
Όσο περνά ο καιρός γίνεται και πιο εμφανές ότι η όλη ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της εποπτείας στον κυβερνοχώρο έχει ως στόχο την παρακολούθηση του παγκόσμιου πληθυσμού και τον έλεγχο του στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβολής της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.