Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Συνέντευξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στο SigmaLive: “Η Χρυσή Αυγή διώκεται με βάση τον απάνθρωπο νόμο της συλλογικής ευθύνης”


Συνέντευξη επί παντός του επιστητού παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, στο SigmaLive της Κύπρου μας. Συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το Κυπριακό, η οικονομική κατάσταση της χώρας, πραγματοποιήθηκε μία πρώτη αποτίμηση των πεπραγμένων της συγκυβέρνησης και φυσικά έγινε μνεία στην πολιτική δίωξη που υφίσταται η Χρυσή Αυγή με βάση την απάνθρωπη συλλογική ευθύνη.
Σας παρουσιάζουμε αποσπάσματα της συνεντεύξεως:

 - «Παρατηρείται ότι υπάρχει μία απουσία πολιτικής ζωής. Υπάρχει μία παραπληροφόρηση. Είναι αυτό που έλεγε ο Roosevelt ότι «όταν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους». Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα εξουσίας
 - «Βεβαίως δεν θα αρνηθώ ότι υπήρξαν κάποια ζητήματα, όπως το θέμα των 100 δόσεων, όπως ένα σεβαστό ποσό το οποίο εξασφαλίστηκε για την ανθρωπιστική βοήθεια, τα οποία αποτελούν νίκη της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβερνήσεως, για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά κατά την άποψη μας δεν είναι νίκη ουσίας και δεν είναι κάτι το οποίο θα οδηγήσει την οικονομία της χώρας παραπέρα. Την οικονομία της χώρας θα την οδηγήσει παραπέρα μία ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, η οποία θα έχει ένα εθνικό πρόγραμμα αναπτύξεως με επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή, την βιομηχανία και οπωσδήποτε σε ανταγωνιστικό και διεκδικητικό ρόλο με την Ευρωπαϊκή Ένωση»
 - «Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μια λαϊκή αποδοχή και είναι ευνόητο. Φυσικό είναι να έχει αυτή την αποδοχή εκ μέρους του λαού διότι οι εκλογές είναι πρόσφατες και τα αποτελέσματα νωπά. Από εκεί και πέρα, ο τρόπος με τον οποίο διεκδικεί, λειτουργούν για λαϊκή κατανάλωση και στην ουσία δεν έχει αλλάξει η πολιτική»
- «Μιλώντας για το Κυπριακό, η διαφορά μεταξύ Σύριζα και Χρυσής Αυγής είναι χαώδης. Εμείς πιστεύουμε στην εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, όπως αυτά διατυπώθηκαν αμέσως μετά τον Αττίλα, την τουρκική εισβολή το 1974, για την αποχώρηση των στρατευμάτων του Αττίλα. Ο Σύριζα, δεν λέει κάτι τέτοιο, μιλάει για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, για ένα νέο σχέδιο Ανάν κατ’ ουσία»
- «Είμαστε θύματα μίας πολιτικής διώξεως, κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν έχει εμπλοκή στην οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Με βάση έναν απάνθρωπο νόμο της συλλογικής ευθύνης, όπως οι Άγγλοι κάποτε μάζευαν ολόκληρα χωριά στην Κύπρο και τους έβαζαν σε στρατόπεδα, έτσι μάζεψαν όλους τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής και είπανε ότι είναι ένοχοι επειδή ένας οπαδός μας προέβη σε μία εγκληματική πράξη, την οποία καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή»