Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Γιάννης Λαγός: Συμπαιγνία ΝΔ και Αριστεράς στην σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής


Ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιάννης Λαγός τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια  σχετικά με το νομοσχέδιο για την κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου.

Ο Συναγωνιστής τόνισε αρχικά ότι η παρουσία των παράνομα προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο είναι επιβεβλημένη και δεν πρέπει να παρεμποδίζεται. Το ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να καταδικάσει το ελληνικό κράτος για την παράνομη μεταχείριση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Σχετικά με την αποσυμφόρηση των φυλακών είναι απαραίτητο το 70% των κρατουμένων, οι οποίοι είναι αλλοδαποί, να εκτίσουν τις ποινές τους στην χώρα προέλευσής τους. Οι φυλακές τύπου Γ΄ στην ουσία ποτέ δεν δημιουργήθηκαν, άρα ποια η λογική να καταργηθούν; Αυτό που χρειάζεται είναι ο διαχωρισμός των ποινικών κρατουμένων από τους τρομοκράτες.
Αναφορικά με την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής, αναρωτήθηκε γιατί κανείς δεν μιλά για τους παράνομα προφυλακισμένους Χρυσαυγίτες που παραμένουν πολιτικοί όμηροι. Επιπλέον, σε αυτήν την ραδιουργία συνηγόρησαν και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που λασπολόγησαν, συκοφάντησαν και ενορχήστρωσαν την μαύρη προπαγάνδα κατά των Ελλήνων Εθνικιστών.
Σε αυτήν την σκευωρία, η οποία θα καταπέσει με πάταγο στην επερχόμενη δίκη, υπήρξε συμπαιγνία ΝΔ με την αριστερά.