Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Με εντολή Ερντογάν οι «τσάμηδες» στην αλβανική κυβέρνηση: Οι Τούρκοι περικυκλώνουν την Ελλάδα


Με εντολή Ερντογάν οι «τσάμηδες» στην αλβανική κυβέρνηση: Οι Τούρκοι περικυκλώνουν την Ελλάδα
Λίγες μέρες πέρασαν από την αυτοκρατορική επίσκεψη Ερντογάν στην Αλβανία και ήδη έχει αρχίσει και διαφαίνεται ο σκοπός του ταξιδιού του. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την ρηματική διακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, που έθετε υπό αμφισβήτηση τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ενώ τώρα έχουμε νέες προκλήσεις από την Αλβανία.

Συγκεκριμένα, ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας που έχει πρωτοστατήσει σε κινήσεις πέριξ της «Μεγάλης Αλβανίας», τοποθέτησε στον κυβερνητικό συνασπισμό άτομα που πρόσκεινται στο ανθελληνικό κόμμα PDIU, αλλιώς γνωστό και ως κόμμα των «Τσάμηδων». Μάλιστα, τα δύο κόμματα αναμένεται να έχουν συνεργασία και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να τοποθετήσουν ανθέλληνες δημάρχους περιοχές της ελληνικής μειονότητας.
Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την δραστηριότητα του UCK στα Σκόπια με τις ευλογίες των αμερικανών, αλλά και την επίσκεψη Ερντογάν στην Βοσνία, δείχνουν ότι οι τούρκοι, μαζί με τους αμερικανοσιωνιστές, σχεδιάζουν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια και να ενοποιήσουν το ισλαμικό τόξο της περιοχής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αλβανός του UCK που ηγούταν της επιθέσεως στο Κουμάνοβο είχε πει ότι «οι στόχοι της ομάδας ήταν πολιτικοί, επιδιώκαμε τη δημιουργία αλβανικού κράτους κατά το πρότυπο της Σερβικής Δημοκρατίας εντός της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης».
Το ΥΠΕΞ θα όφειλε να είναι εξαιρετικά προσεκτικό στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Όμως, απ’ ότι διαφαίνεται η μόνη μέριμνα της συγκυβερνήσεως είναι να χορεύει… με τους λύκους και να πράττει ότι προστάζει η τουρκική επιθετικότητα, όπως το τέμενος στον Βοτανικό και το λαθρονομοσχέδιο.