Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δάσκαλε που δίδασκες... Όταν οι ίδιες οι αποφάσεις του Σύριζα τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα - ΒΙΝΤΕΟ


Δάσκαλε που δίδασκες... Όταν οι ίδιες οι αποφάσεις του Σύριζα τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα - ΒΙΝΤΕΟ
Η καθημερινή ροή των γεγονότων απογυμνώνει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πρακτική εφαρμογή του προγράμματος του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Την ίδια ώρα που ορισμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, εντελώς αναίσχυντα, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ανθίσταται σθεναρά και σοβαρά στους δανειστές «διότι μερικές κυβερνήσεις και μερικοί ηγέτες, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, εννοούν αυτά που λένε», είναι οι ίδιες οι προεκλογικές υποσχέσεις οι οποίες δείχνουν πόσο ο Τσίπρας και η κυβέρνηση, του εννοούσαν όσα λέγανε.

Η «Πολιτική Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ», στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2014, έχει ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία που δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης και του σαλταδορισμού που διέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ. «Καταργούμε το Μνημόνιο, τους νόμους της λιτότητας και της καταστροφής και επαναδιαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση. Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους. Θα επαναδιαπραγματευθούμε τη δανειακή σύμβαση και το δημόσιο χρέος με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους και ρήτρα ανάπτυξης όπως στη Γερμανία. Συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα με τέσσερις πυλώνες. Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης. Αποκατάσταση του δώρου Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη έως 700 ευρώ».
Τα όσα συμβαίνουν εδώ και 4 μήνες, αν μη τι άλλο, δείχνουν το μέγεθος της ασυνέπειας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνο δεν «κατήργησε» ή «ακύρωσε» το Μνημόνιο, αλλά αντιθέτως προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα μνημονιακή συμφωνία. Μπορεί η αντίσταση απέναντι  στους διεθνείς τοκογλύφους να είναι επί της ουσίας ανύπαρκτη, όμως στο άλλο. αντίπαλο δέος, το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, οι συριζαίοι δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω.
Γιώργος Μάστορας