Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ηλίας Κασιδιάρης στο Crash: Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη εθνική αντιπολίτευση στην Ελλάδα!


Ηλίας Κασιδιάρης στο Crash: Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη εθνική αντιπολίτευση στην Ελλάδα!
O εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Crash.
Παρά την πολιτική και τηλεοπτική απομόνωση του κόμματός του, ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητος. Από το χαστούκι στην Κανέλλη μέχρι το επεισόδιο με τον καμεραμάν και το βίντεο του Μπαλτάκου. Τώρα δικάζεται και είναι πίσω από τα κάγκελα. Θα λέγαμε το ίδιο εκρηκτικός και ασυγκράτητος.
Το ραντεβού για αυτή τη συνέντευξη δόθηκε στο κτίριο της Βουλής που επισκέπτεται με εισαγγελική άδεια για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων. Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης κεντρικός στόχος του, ο Αντώνης Σαμαράς και ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (όπως ο κ. Αθανασίου και ο κ. Βορίδης) που θεωρεί υπεύθυνους για τη σύλληψη και τον εγκλεισμό των μελών της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι θα αποκαλύψει κατά τη διάρκεια της δίκης με πολλά στοιχεία τα πρόσωπα - που όπως υποστηρίζει - συνωμότησαν και οργάνωσαν τη δίωξη εναντίον του κόμματός του. Επέμεινε μιλώντας στο CRASH ότι γνωρίζει τα πρόσωπα της ΝΔ που μετείχαν σε κλειστή σύσκεψη προκειμένου να υλοποιηθεί η σκευωρία. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής τόνισε με έμφαση ότι το κόμμα του θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, εάν ο πρωθυπουργός μεταπηδήσει στο «ρωσικό άρμα». Αποκάλυψε επίσης ότι στη δίκη θα βρίσκεται στο πλευρό των κατηγορουμένων ολόκληρο επιτελείο από Ρώσους δικηγόρους, με επικεφαλής τον δικηγόρο του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τον διάσημο Ρώσο καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου, Μιχαήλ Κουζνέτσοφ. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί επίσης η τοποθέτησή του για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. Όπως είπε, έχει να επιδείξει θετικό έργο, υπογραμμίζοντας πως χαίρει της στήριξης και της εκτίμησης μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, διότι είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική που εφαρμόζει. «Έχει κάνει, πρόσθεσε, κάποιες ενέργειες που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και πέτυχαν επικοινωνιακά». Άρχισα την κουβέντα μας ζητώντας να μάθω πώς κυλά γι αυτόν ένα 24ωρο μέσα στον Κορυδαλλό. «Κάνω πολλή γυμναστική κάθε μέρα, με κάτι άθλια βάρη που υπάρχουν», μου απαντά εξηγώντας ότι «πρέπει να βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα, γιατί αλλιώς δεν περνάει ο χρόνος στη φυλακή».
- Και το κελί σας; Πώς είναι να είστε μόνος σας;
«Έχει μια ελληνική σημαία και από εκεί και πέρα έχει ένα κρεβάτι, ένα ψυγείο και μια τηλεόραση. Τώρα, έτυχε να είμαι μόνος, γιατί αποφυλακίστηκαν κάποιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πριν, το μοιραζόμουνα με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο».
Τον ρωτώ εάν νιώθει προνομιούχος δεδομένου ότι είναι μόνος στο κελί. Μου απαντά ότι: «στο ίδιο ακριβώς καθεστώς είναι και οι τρομοκράτες της 17Ν και τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται ακριβώς ένα επίπεδο από κάτω  μας» και πως για λόγους ασφαλείας τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν τοποθετήθηκαν σε πτέρυγες που κρατούνται οι αλλοδαποί…»
Αμέσως μετά ο Ηλίας Κασιδιάρης λέει στο CRASH ότι στη διάρκεια της προφυλάκισής του έχει γράψει ένα πολιτικό ημερολόγιο φυλακής, ένα λογοτεχνικό κείμενο και ένα βιβλίο που αφορά το πολιτικό παρασκήνιο της πολύκροτης υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.
- Γράφετε και για το παρασκήνιο των συναντήσεών σας με στελέχη της ΝΔ (όπως π.χ. Μπαλτάκος) ή άλλων κομμάτων;
«Εγώ ποτέ δεν είχα επιδιώξει να συναντήσω κάποιο στέλεχος άλλου κόμματος. Αυτοί επεδίωκαν συναντήσεις. Μάλιστα, όταν ο Αντώνης Σαμαράς και οι άλλοι προσπαθούσαν να μας κλείσουν φυλακή, έρχονταν βουλευτές της ΝΔ, προφανώς διότι είχαν τύψεις ή άλλους λόγους και μας έλεγαν: “Παιδιά, προσέξτε διότι ο Σαμαράς θα σας κλείσει φυλακή”».
- Λέτε, δηλαδή, ότι βουλευτές της ΝΔ σας προειδοποιούσαν
«…Και, μάλιστα, μας έλεγαν: “Μας επιβάλλουν κομματική πειθαρχία για να ψηφίσουμε την άρση ασυλίας σας και ψηφίζουμε για να μη διαγραφούμε”».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι θα δώσει ονόματα συγκεκριμένων βουλευτών της ΝΔ, στη διάρκεια της δίκης, τα οποία (ισχυρίζεται) είτε παρουσία μαρτύρων παραδέχονταν ότι ψήφιζαν θετικά στην άρση ασυλίας, γιατί είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, είτε τους προειδοποιούσαν ότι… «θα πάνε φυλακή».
«Πολλοί μέσα στη ΝΔ δεν άντεχαν αυτό που έβλεπαν να γίνεται εις βάρος μας. Επίσης, μην ξεχνάτε και αυτό που είχε πει –τότε- ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο οποίος αναρωτήθηκε δημόσια: «Για μια καραμπίνα που έχει άδεια, βάζετε μέσα έναν βουλευτή για κακούργημα;». Αναφερόταν σε εμένα, διότι προφυλακίσθηκα για μια καραμπίνα…».
- Πιστεύετε ότι και δυνάμεις εκτός Ελλάδας επιθυμούσαν τη φυλάκισή σας;
«Κάποια σιωνιστικά λόμπι των ΗΠΑ πίεζαν να μπούμε φυλακή. Την ημέρα που μας συνέλαβαν, ο Σαμαράς ήταν στην Αμερική σε ένα από αυτά τα σιωνιστικά λόμπι… Επίσης, και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, είπε δημόσια (σ.σ. σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ) ότι «αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν τον πρωθυπουργό για τη Χρυσή Αυγή»… Πάντως, το κράτος του Ισραήλ δεν ασχολήθηκε μ΄εμάς».
- Εκτός από τον κ.Μπαλτάκο, είχατε επαφές με άλλα στελέχη από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά;
«Ναι. Με τον κ. Μουρούτη (ισχυρίζεται). Ο κ. Μουρούτης έπαιρνε τηλέφωνο τον Νίκο Μιχαλολιάκο και του έλεγε, π.χ. “ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε κάτι αρνητικό για τη Μακεδονία και εάν ήθελε (η Χρυσή Αυγή) να το αναδείξει…».
- Υπάρχουν αποσπάσματα από το βίντεο με τον κ. Μπαλτάκο που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί;
«Είμαι κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα γι΄ αυτό το βίντεο, διότι δεν το έχω τραβήξει εγώ και δεν ξέρω και πώς διέρρευσε…».
- Ποιος θα μπορούσε να είχε βιντεοσκοπήσει τη συνάντησή σας με τον κ. Μπαλτάκο;
«Δεν ξέρω… Μπορεί Μυστικές Υπηρεσίες…».
Στο σημείο αυτό, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρακολουθείται και η συνέντευξή μας. «Και εδώ που καθόμαστε μπορεί να υπάρχουν κοριοί…». Μου δηλώνει ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται συστηματικά, αλλά πως δεν έχει τίποτα να κρύψει, αφού όπως χαρακτηριστικά θα μου πει: «Εμείς συνομιλούμε με όλους εκείνους που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, στο φως, όχι κρυφά…».
- Δηλαδή, με ποιους μιλάτε;
«Μιλάμε, για παράδειγμα, με το κόμμα Ροντίνα που συνεργάζεται με την κυβέρνηση Πούτιν. Ακόμη, μιλάμε με το κόμμα του Ζιρινόφσκι. Επίσης, έχουμε αποστείλει στη ρωσική πρεσβεία το πρόγραμμά μας. Όλα αυτά, όμως, γίνονται στο φως, δεν υπάρχει κάτι κρυφό».
- Είχατε επαφές με κάποιον από το στενό περιβάλλον του κ. Πούτιν;
«Ναι, είχαμε με τον Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι, ουσιαστικά, ο ιδεολογικός καθοδηγητής του Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής. Με τον Αλεξάντερ Ντούγκιν είχε αλληλογραφία ο κ. Μιχαλολιάκος και τον συνάντησαν δύο βουλευτές μας, η κα. Ζαρούλια και ο κ. Ματθαιόπουλος. Επαναλαμβάνω ότι όλα γίνονται στο φως, δεν έχουμε μυστικές συμφωνίες με κανέναν».
- Ισχύει ότι στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα συμμετάσχει και ένας Ρώσος δικηγόρος;
« Έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον ο κ. Μιχαήλ Κουζνέτσοφ, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Είναι Ρώσος καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου, που έχει καταδικάσει το σκανδαλώδες αυτό δημιούργημα της δήθεν εγκληματικής οργάνωσης!».
- Θα συμμετάσχει ως συνήγορός σας;
«Θα συμμετάσχει κατ΄αρχήν ως διεθνής παρατηρητής, αλλά δεν αποκλείεται και κάποιος εκ των κατηγορουμένων να τον προσλάβει».
Ο χρόνος στη φυλακή είναι άπλετος και το σίγουρο είναι ότι, μεταξύ των άλλων, φέρνει στη μνήμη κάθε ανθρώπου το παρελθόν. Γίνεται ένα «ξεκαθάρισμα» ανάμεσα σε σωστές και λανθασμένες κινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ρωτήσαμε τον Ηλία Κασιδιάρη εάν έχει μετανιώσει κάποιες πράξεις του παρελθόντος. Όπως τόνισε, εάν επέστρεφε ο χρόνος πίσω, δεν θα είχε δώσει «το χαστούκι στην κάμερα» στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ευελπίδων όταν αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τον Ηλία Παναγιώταρο. «Πάντως, ο καμεραμάν μετά το περιστατικό είχε δηλώσει για εμένα: “ Τον καταλαβαίνω  τον άνθρωπο με όλα αυτά που έχει περάσει. Η πράξη ήταν άδικη, αλλά η οργή ήταν δίκαιη”». Επίσης, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος αυτό που έγινε στον Μελιγαλά (σ.σ. εννοεί το στρατιωτικό βήμα): «Ήταν ένα επικοινωνιακό λάθος, γιατί το πήραν όλα τα κανάλια και έλεγαν πως είμαστε παραστρατιωτική οργάνωση».
- Εκτός από το «χαστούκι στην κάμερα», το χαστούκι στην κ. Κανέλλη ήταν λάθος;
«Όλο αυτό ήταν στημένο. Μάλιστα, την προηγούμενη ημέρα, ο κ. Μιχαλολιάκος μου έλεγε να μην πάω, διότι κάτι ετοιμάζουν εις βάρος μου. Και να γνωρίζετε ότι δεν ήξερα πως θα συμμετείχε στο πάνελ η Λιάνα Κανέλλη. Την τελευταία στιγμή την εμφάνισαν…».
- Εκδηλώσεις με πυρσούς θα ξαναδούμε από τη Χρυσή Αυγή;
«Φυσικά και θα ξαναδούμε, ειδικά στις Θερμοπύλες. Και αυτό διότι η αφή των πυρών συμβολίζει τις ψυχές των ηρώων».
- Υπάρχει ειδική εντολή από τον Νίκο Μιχαλολιάκο να είστε πλέον πολύ προσεκτικοί σε δηλώσεις και κινήσεις;
«Φυσικά και υπάρχει, αλλά υπήρχε από την πρώτη στιγμή και με την εντολή να αποπέμπονται από το κόμμα όσοι δημιουργούσαν προβλήματα».
- Τον Γιώργο Ρουπακιά τον γνωρίζετε;
«Δεν τον γνώριζα και τον είδα πρώτη φορά στην τηλεόραση. Μάλιστα, περίμενα κάποιον γυμνασμένο και είδα έναν μεσήλικα…».
- Πώς είναι οι σχέσεις σας αυτή την εποχή με τον Νίκο Μιχαλολιάκο;
«Είναι στην καλύτερη τους φάση».
- Σε συνέντευξή του στο περιοδικό CRASH, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είπε: «Εγώ δεν έχω “δεξιά χέρια”, αλλά χαίρει της εμπιστοσύνης μου ο Ηλίας Κασιδιάρης». Τι σημαίνει αυτό για εσάς;
«Είμαι άμεσος συνεργάτης, καθώς συμμετέχω στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Επίσης, είμαι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής. Αυτός είναι ο ρόλος μου, να εκπροσωπώ το κόμμα στα Μέσα Ενημέρωσης».
- Ποιος χρηματοδοτεί τη Χρυσή Αυγή;
«Κανείς. Το ΣΔΟΕ για έναν ολόκληρο χρόνο έψαχνε και δεν βρήκε τίποτα».
- Και όσα ακούγονταν και γράφονταν για μεγαλοεπιχειρηματίες που σας χρηματοδοτούσαν;
«Αυτά είναι γελοία και τα έλεγε ο καραγκιόζης ο Σαμαράς».
- Χρησιμοποιείτε βαρείς χαρακτηρισμούς, υβριστικούς. Δεν φοβάστε μηνύσεις;
«Ο Καραγκιόζης είναι ένας ήρωας του θεάτρου σκιών που κάνει τον κόσμο να γελάει. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο η εικόνα που δείχνει ο Σαμαράς δημοσίως κάνει τον κόσμο να γελάει. Δεν είναι μηνύσιμο αυτό που είπα… Πάντως, ο Σαμαράς είναι κάτι πολύ περισσότερο από καραγκιόζης, είναι αρχισκευωρός, είναι μαφία. Και αυτό, διότι μας κυνήγησε άδικα».
- Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή κρατά χαμηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ… Τι απαντάτε;
«Δεν υπάρχουν ούτε υψηλοί ούτε χαμηλοί τόνοι. Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη εθνική αντιπολίτευση στην Ελλάδα και «χτυπάμε» την κυβέρνηση με τον πολιτικό μας λόγο. Με το που εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπαμε ότι θα στηρίξουμε κάθε ενέργεια κατά του μνημονίου. Εμείς δεν είμαστε ΚΚΕ να βάζουμε συνεχώς μια αντιπολιτευτική κασέτα. Είπαμε, εάν δούμε κάτι σωστό θα το στηρίξουμε. Τώρα που βλέπουμε την μεγάλη «κωλοτούμπα», αντιδρούμε ανάλογα. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι το e-mail Χαρδούβελη θα  ωχριά μπροστά σε αυτά που θα υπογράψει η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Του ζητώ να σχολιάσει και τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου, περί επιβεβλημένης παρουσίας των εγκλείστων μελών της στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία σύμφωνα με κάποιους είναι «περισσότερο φιλική» προς τη Χρυσή Αυγή… «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε πει δημόσια ότι η απουσία των εγκλείστων βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις ψηφοφορίες νομοσχεδίων στη Βουλή σημαίνει και παρανομία του νομοσχεδίου, όμως, μέχρι σήμερα, μας φέρνουν στη Βουλή για τη διάσκεψη προέδρων που είναι κλειστή συνεδρίαση, άντε και για καμιά επίκαιρη ερώτηση, μία στις τόσες. Δεν μας φέρνουν ποτέ όταν έχει νομοσχέδιο. Έχει πέσει απαγορευτικό… Ακριβώς η ίδια τακτική που υπήρχε επί Σαμαρά υπάρχει και σήμερα…» μου απαντά με νόημα.
- Πώς θα χαρακτηρίζατε τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ;
«Για τα πανηγύρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα από γραφικούς και είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα».
- Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται από τους δανειστές και δεν μπορεί να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο;
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζεται. Είχε κλείσει συμφωνία με τους διεθνείς τοκογλύφους πριν από τις εκλογές».
- Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας και τα άλλα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ο κ.Λαφαζάνης, θεωρείτε ότι έχουν σκύψει το κεφάλι στους δανειστές μας;
«Όλοι είναι στο κόλπο, μαζί και ο κ. Λαφαζάνης. Εμφανίζονται κάποιοι δήθεν αντιμνημονιακοί για να κρατούν τα πρόβατα μέσα στο μαντρί. Ένα τρανταχτό παράδειγμα για το τι συμβαίνει είναι ότι όλοι οι υποτίθεται «σκληροί» αριστεροί και «αναρχικοί» του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο».
- Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αριστερή κυβέρνηση;
«Είναι μια αριστερή κυβέρνηση με δεξιές τσέπες και μνημονιακή φιλογερμανική πολιτική. Μην ξεχνάμε ότι  ΣΥΡΙΖΑ είχε πει, πριν βγει κυβέρνηση, ότι θα φέρει ένα άλλο πνεύμα στη δημόσια διοίκηση. Μόλις ανέλαβε τα ηνία της χώρας, σε όλες τις θέσεις του Δημοσίου έβαλε δικούς του, κομματόσκυλα…».
- Ποιες διαφορές βλέπετε μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα στη διαπραγμάτευση;
«Η μοναδική διαφορά είναι στην ηλικία. Από εκεί και πέρα είναι ακριβώς το ίδιο. “Μαϊμού” καταληψίας ήταν ο Τσίπρας, ένα κολλεγιόπαιδο είναι. Τώρα, το ότι βάζει μαντηλάκι και όχι γραβάτα, αυτά είναι αστεία. Ο κ. Σαμαράς θεωρούσε κορυφαία προσωπικότητα της Ευρώπης την κα Μέρκελ, το ίδιο λέει σήμερα και ο κ. Τσίπρας».
- Ποιο είναι το δυνατότερο «χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ;
«Η επικοινωνιακή του πολιτική. Ο Βαρουφάκης, για παράδειγμα, καταστρέφει τη χώρα, αλλά κερδίζει ψήφους».
- Πώς σχολιάζετε την προσέγγιση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την Ρωσία;
«Τα όσα λέγονται περί προσέγγισης με τη Ρωσία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτό που έχουμε δει είναι τα 500 εκατ. δολάρια για «αρχαία» αεροπλάνα και δηλώσεις για δημιουργία νέας αμερικανικής βάσης στο Αιγαίο. Η μόνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που εκφράζει πραγματικά την ελληνορωσική προσέγγιση είναι η Χρυσή Αυγή, όλοι οι άλλοι τσάτσοι τω Αμερικανών».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, πάντως, μου αποκάλυψε ότι «όταν ήταν ο Κώστας Καραμανλής προσέγγισε τη Ρωσία και συμφώνησε για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ήμασταν μαζί του, αν και ήμασταν εκτός Βουλής. Και τώρα, θα στηρίξουμε τον Τσίπρα, εάν κάνει μια ανάλογη ενέργεια…».
- Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η πολύ σκληρή κριτική, που φτάνει ακόμη και σε ύβρεις, από τη Χρυσή Αυγή κατά των ΗΠΑ, θα καταστεί επιζήμια τόσο για το κόμμα σας όσο και για τη χώρα. Εσείς τι λέτε;
«Εμείς ασκούμε σκληρή κριτική στις περιπτώσεις που η πολιτική των ΗΠΑ είναι ανθελληνική. Όταν έρχεται εδώ, ο Έιμος Χοκστάιν, εβραϊκής καταγωγής Αμερικανός, για να τραβήξει τα αυτιά του Τσίπρα και του Λαφαζάνη για να μην περάσει από την Ελλάδα ο ρωσικός αγωγός, τότε αντιδρούμε. Δεν είμαστε προτεκτοράτο».
- Γιατί τονίζετε την εβραϊκή καταγωγή του Αμερικανού διπλωμάτη; Έχετε πρόβλημα με τους Εβραίους;
«Όχι, απλά είναι Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής. Εάν ήταν γερμανικής καταγωγής Αμερικανός, αυτό θα έλεγα».
- Η Ελλάδα με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει πιο κοντά. Δεν θα θέλατε έναν ισχυρό σύμμαχο για τη χώρα μας, όπως είναι το Ισραήλ;
«Απλά, κάποιες κοινές ασκήσεις έχουν γίνει. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την πολιτική. Δεν προάγεται το εθνικό συμφέρον με αυτές τις συμμαχίες, είναι λυκοφιλίες».
- Πάντως και η απομόνωση δεν είναι καλή
«Ποιος μίλησε για απομόνωση; Να γίνει στροφή προς τη Ρωσία, αυτή είναι η άποψή μας».
- Πώς βλέπετε τις κινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση; Θεωρείτε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση;
«Τον κ. Πανούση τον χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας για να έχει πάτημα στους μεσοαστούς. Εάν έβαζαν κάποιον αριστεριστή υπουργό Δημόσιας Τάξης, θα ξεσηκωνόταν ο κόσμος με αυτά που θα έκανε. Ο κ. Πανούσης έχει σοβαρό προφίλ, λέει ότι είναι αριστερός, αλλά τονίζει πως είναι και υπέρ της νομιμότητας. Έτσι κρατάνε τα πρόβατα στο μαντρί…».
- Δηλαδή, πιστεύετε ότι υπάρχουν και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Πανούσης;
«Ναι, θεωρώ πως έχει κάνει κάποιες ενέργειες που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και πέτυχαν επικοινωνιακά».
- Ποια η άποψή σας για το νομοσχέδιο με τα βραχιολάκια και πώς θα αντιδρούσατε εάν βλέπατε, π.χ. τον Σάββα Ξηρό να αποφυλακιζόταν;
«Οποιονδήποτε τρομοκράτη και αν έβλεπα ελεύθερο θα με ενοχλούσε».
- Ναι, αλλά, ξέρετε, ο κ. Μιχαλολιάκος στο CRASH είχε ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισής του λόγω προβλημάτων υγείας…
«Ο κ.. Μιχαλολιάκος είχε μιλήσει γενικά για προβλήματα υγείας κρατουμένων. Πάντως, ο Σάββας Ξηρός δεν δέχεται να φορέσει βραχιολάκι, επομένως δεν υπάρχει κανένα θέμα».
- Τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί το θέμα της παράνομης μετανάστευσης;
«Πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και πρέπει να φύγουν από τη χώρα όσοι είναι παράνομοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να συνεχίσει το έργο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα υποδοχής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών. Επιδιώκεται οι Έλληνες να φύγουν από την Ελλάδα και όσοι μείνουν να είναι μειοψηφία μέσα στην ίδια τη χώρα τους».
- Πώς θα αντιδράσει η Χρυσή Αυγή στην κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα;
«Με κάθε νόμιμο μέσο θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε την κατασκευή του. Και εκφράζουμε τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».
- Για την ιθαγένεια ποια είναι η άποψή σας;
«Ιθαγένεια αποδίδεται στα τέκνα των Ελλήνων, όχι των αλλοδαπών».
- Ένα παιδάκι που γεννήθηκε στην Ελλάδα, πήγε σχολείο στη χώρα μας και δεν γνώρισε άλλη πατρίδα, δεν θα πρέπει να λαμβάνει την ελληνική ιθαγένεια;
«Δεν μπορεί το παιδάκι αυτό να έχει πολιτικά δικαιώματα και να ψηφίζει για το μέλλον της Ελλάδος».