Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η ψοφοδεξιά επέστρεψε στα ερείπιά της

Η ψοφοδεξιά επέστρεψε στα ερείπιά της
«Ο εγκληματίας γυρίζει πάντοτε στον τόπο του εγκλήματος». Μια κλασική ρήση η οποία ταιριάζει «γάντι» στην προσπάθεια της ΝΔ να γυρίσει «πίσω, στις ρίζες της», με την προεκλογική συγκέντρωση στην Ρηγίλλης.

Η επιστροφή, όμως, στο παρελθόν για τη ΝΔ και στο τόσο αμαρτωλό πολιτικά και ηθικά κτίριο της Ρηγίλλης σημαίνει ταυτόχρονα και την επιστροφή σε πολλά άλλα αναλόγως αμαρτωλά τερτίπια του παρελθόντος.
Επιστροφή στις αρχές του καραμανλισμού που κατέστρεψε την Χώρα, επιστροφή στην ηττοπάθεια απέναντι στην αριστερά και την απόδοση όλων των πολιτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών σ’ αυτήν, επιστροφή στην ενοχοποίηση του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων με μια νέου είδους επιχείρηση αποχουντοποίησης («Χρυσαυγειάδα»), επιστροφή στην μιζέρια, την κακομοιριά, το πελατειακό κράτος, επιστροφή στο άντρο του «Δούρειου ίππου» για την καταστροφή της Πατρίδας.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία «επιστροφή της ΝΔ στο ένδοξο χθες», όπως υποστηρίζουν οι εναπομείναντες οπαδοί της. Τα «λαμπρά χρόνια» της ΝΔ αποτέλεσαν κόλαφο για κάθε συνειδητοποιημένο Έλληνα Πατριώτη.
Γι’ αυτό, όπως έχουμε ξανατονίσει, η ανασύνθεση της Ελλάδος περνάει αναγκαστικά μέσα από την αποσύνθεση της ΝΔ.
Γιώργος Μάστορας