Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Νίκος Μίχος προς Συριζαίους: “Με το παρόν νομοσχέδιο γονατίζετε περαιτέρω τους κτηνοτρόφους” - ΒΙΝΤΕΟ

Νίκος Μίχος προς Συριζαίους: “Με το παρόν νομοσχέδιο γονατίζετε περαιτέρω τους κτηνοτρόφους” - ΒΙΝΤΕΟΜιλώντας σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο Συναγωνιστής Βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος τόνισε ότι το νομοσχέδιο που φέρει η κυβέρνηση σχετικά με τις βοσκήσιμες γαίες, σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.


Ειδικότερα, η αδιαφορία της προδοτικής συγκυβέρνησης για την γεωργία και την κτηνοτροφία οδηγεί την χώρα στην εξάρτησή της από ξένα συμφέροντα, καθώς η ίδια είναι ανίκανη να επιτύχει αυτάρκεια. Το παρόν νομοσχέδιο δεν προσφέρει επαρκή στήριξη στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πέρα από το γεγονός ότι έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, δεν έχουν ακόμη λάβει τις αναγκαίες κρατικές επιδοτήσεις.
Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι οι εκτάσεις των βοσκήσιμων περιοχών έχουν ελαττωθεί κατά 70% τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας ελάχιστες εναλλακτικές στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ ακριβά την σίτιση των ποιμνίων τους. Ακόμα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως έχουν καταβληθεί 14.000.000 ευρώ στα ταμεία από τους κτηνοτρόφους, όπου τους επεστράφησαν με τη μορφή παροχών μόνο τα 6 εκατομμύρια.