Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ολιγωρεί η Ευρώπη μπροστά στους εκβιασμούς της Τουρκίας για το λαθρομεταναστευτικό - Αντί για κυρώσεις, χαρίζει δισεκατομμύρια


Ολιγωρεί η Ευρώπη μπροστά στους εκβιασμούς της Τουρκίας για το λαθρομεταναστευτικό - Αντί για κυρώσεις, χαρίζει δισεκατομμύρια
Σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το θέμα των λαθρομεταναστών. Η εφημερίδα Guardian φιλοξένησε στις σελίδες της άρθρο περί του ζητήματος, όπου γίνεται μία πρώτη καπιταλιστική παραδοχή για την κατάντια της ευρωπαϊκής ηγεσίας, η οποία έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλάει τους τούρκους για το θέμα των λαθρομεταναστών, αντί να την τιμωρήσει σφόδρα για το τουρκικό παρακράτος που γεμίζει την Ελλάδα με εκατομμύρια λαθρομεταναστών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «στα μέτρα της Άγκυρας επιχειρεί ο Ντόναλντ Τουσκ να «ράψει» το πλαίσιο που θα συμφωνηθεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας». Μάλιστα αναφέρεται σε δήλωση πρεσβευτή μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, ο οποίος λέει, αναφερόμενος στα τρία δισεκατομμύρια που θα λάβει η Τουρκία«Το ποσό που προσφέρουμε είναι γελοίο. Έχουμε γονατίσει και παρακαλάμε τους τούρκους να κλείσουν τα σύνορά τους».
Συγκεκριμένα, το προσχέδιο που προωθείται από τις Βρυξέλλες, επιχειρεί να δεσμεύσει τα κράτη-μέλη να στηρίξουν οικονομικά την Τουρκία στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης,  ενώ η Κομισιόν αξιώνει και από την ημικατεχόμενη Κύπρο να συμβάλει με το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώΥπάρχει δε και ένα άλλο ντροπιαστικό, για την Ελλάδα, ζήτημα, αφού σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, το προσχέδιο παραβιάζει κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας, προβαίνοντας σε ονομαστική αναφορά για «ξεπάγωμα» πέντε τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων που έχει μπλοκάρει μονομερώς η Κύπρος, το 2009.
Όλα αυτά την ίδια ώρα που το τουρκικό παρακράτος με την ανοχή (αν όχι την συνεργασία) των τουρκικών αρχών, φορτώνει μέρα μεσημέρι εκατομμύρια λαθρομετανάστες, τους οποίους χρησιμοποιεί ως όπλο εναντίον της Ελλάδος. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και εφόσον απαρτίζεται από δειλούς, οφείλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να πλήξει άμεσα, μαζί με τους Ρώσους, την Τουρκία. Αυτό θα λήξει και το ζήτημα του Ισλαμικού Κράτους και θα μειώσει εμφανώς τις ροές των λαθρομεταναστών, αφού πλέον δεν θα υφίσταται ζήτημα πολέμου στη Μέση Ανατολή.