Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Εξαγριωμένοι αγρότες της Πέλλας έριξαν αυγά και κοπριά στα γραφεία των βουλευτών του Σύριζα - Φωτογραφίες, Βίντεο


Εξαγριωμένοι αγρότες της Πέλλας έριξαν αυγά και κοπριά στα γραφεία των βουλευτών του Σύριζα - Φωτογραφίες, Βίντεο
Λίγο πριν τις 11:00 σήμερα το πρωί οι αγροτοκτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Πέλλας συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους έξω από το Ξενιτίδειο στην Αριδαία και κατευθύνθηκαν πεζοί στο γραφείο του βουλευτή Σύριζα Πέλλας, Σηφάκη.

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στην διαδρομή ήταν χαρακτηριστικά με το κυριότερο να απευθύνεται προσωπικά στον βουλευτή και να τον προειδοποιεί ότι αν ψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να μην ξαναέρθει στην Πέλλα: "Σηφάκη αν ψηφίσεις, στην Πέλλας μην πατήσεις" ήταν το σύνθημα. Στον αέρα ηχούσαν ακόμη συνθήματα όπως: "αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα" και το διαχρονικό θα λέγαμε που έχει να κάνει με την βουλή και το ότι θέλουν να καεί.
 
Ψεύτες πολιτικοί ψιθύριζαν οι περισσότεροι και δήλωναν ότι δεν υπάρχουν από πίσω τους κάποιοι που να τους υποκινούν. Όλα γίνονται για τα μέτρα που έρχονται φέρνουν την καταδίκη τους. Από την στιγμή που ο Σηφάκης απουσίαζε, κάτι που το ανέμεναν οι διαδηλωτές, τοιχοκόλλησαν το γνωστό ψήφισμα τους στην πόρτα του γραφείου (σημειωτέον αυτή την φορά δεν υπήρχαν ούτε υπάλληλοι, όπως το Νοέμβριο) και στην συνέχεια άφησαν και αναμνηστικό δώρο όπως πολλοί το χαρακτήρισαν. Κοπριά, ακτινίδια, και αυγά να περιλούζουν την πόρτα από πάνω έως κάτω.
Από την Αριδαία οι αγρότες αμέσως μετά μετέβησαν στα Γιαννιτσά, όπου πραγματοποίησαν ανάλογη «επίσκεψη» στο γραφείο της Υφυπουργού Οικονομίας και Βουλευτού Πέλλας Θοδώρας Τζάκρη, όπου η γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου παρέλαβε το ψήφισμα. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, μιας και η οργή, η αγανάκτηση και τα συνθήματα ξεχείλισαν και για την συγκεκριμένη Βουλευτή, αφού όπως έλεγαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων «έχει ψηφίσει τα πάντα, όλα τα Μνημόνια, δεν θα ψηφίσει και το Ασφαλιστικό;» και κατόπιν με μεγάφωνο διδόταν το σύνθημα που δονούσε την Πλατεία στα Γιαννιτσά «την Τζάκρη όποιος ψηφίσει, στην Πέλλα μην πατήσει». Βεβαίως κυριάρχησαν κι άλλα συνθήματα, με κόρνες, ελληνικές σημαίες και ιδιαίτερος δυναμισμός που έκαναν την ατμόσφαιρα εκρηκτική.
Περισσότερα βίντεο