Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ωμή διαστρέβλωση της αλήθειας από την κρατική τηλεόραση για τα όσα συνέβησαν στην Κω


Ωμή διαστρέβλωση της αλήθειας από την κρατική τηλεόραση για τα όσα συνέβησαν στην Κω
Είναι γνωστό ότι ανέκαθεν η κρατική τηλεόραση μετετρέπετο σε κυβερνητικό φερέφωνο, είτε πριν την δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης είτε και μετά απ’ αυτήν. Άλλο ένα δείγμα της υποδούλωσης της δημόσιας τηλεόρασης στις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας αποτελεί και τα όσα ακούσαμε το Σαββατοκύριακο από το δελτίο «ειδήσεων» της ΕΡΤ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, τόσο η κεντρική παρουσιάστρια του μεσημεριανού δελτίου του Σαββάτου, όσο και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κω χαρακτήρισαν ως «ισχνή μειοψηφία» (!) τους κατοίκους του νησιού που αντιδρούσαν στην δημιουργία hot spot, τους οποίους υπολόγιζαν γύρω στα 30 άτομα!
Το πώς είναι δυνατόν, βεβαίως, ένας τόσο μικρός αριθμός να προκαλεί την επίθεση των ΜΑΤ, με αυτά μάλιστα να χρειάζονται επειγόντως ενισχύσεις, για να επιτύχουν στο έργο τους, δεν μας το είπε η κυβερνητική προπαγάνδα του δελτίου ειδήσεων.
Στο ίδιο μήκος παραχάραξης της πραγματικότητας κινήθηκε η ΕΡΤ και την Κυριακή, με την παρουσιάστρια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων να λέει στην αρχή του δελτίου, στους τίτλους ειδήσεων, ότι «οι κάτοικοι στο Σχιστό λένε ναι στην δημιουργία hot spot», για να διαπιστώσουμε στην συνέχεια ότι αυτό αποτελεί όχι άποψη των κατοίκων της περιοχής αλλά του δημάρχου Περάματος!
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές πραγματοποιείται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής του Σχιστού, αλλά και οι αντισυγκεντρώσεις των γνωστών επαγγελματιών «αντιρατσιστών». Να υποθέσουμε ότι θα δούμε και πάλι την ίδια παραχάραξη της αλήθειας από την δημόσια κρατική τηλεόραση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα στενά συντηρητικά σχέδια της κυβέρνησης και ξεπερασμένες αλλά τόσο επικίνδυνες για την Πατρίδα και τον Λαό ιδεοληψίες της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ