Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Γλαύκη Ξάνθης: Οι Έλληνες Πομάκοι λένε ΟΧΙ στην τουρκική προπαγάνδα! Δυναμική παρουσία στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής! Φωτορεπορτάζ, Βίντεο


Η πιο συγκλονιστική στιγμή της εκδήλωσης: Έλληνες Πομάκοι μαζί με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο!
Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία με δεκάδες Έλληνες Πομάκους να δίνουν δυναμικό παρόν.

Αξιοσημείωτο είναι πως τουρκοπράκτορες στα γύρω χωριά Κένταυρο, Μύκη, κτλ απειλούσαν τους Πομάκους που ήθελαν να παρευρεθούν στην ομιλία, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ζητούσαν στοιχεία από αυτούς που προσέγγιζαν το χωριό Γλαύκη! 
Παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις του τουρκικού προξενείου και των πρακτόρων της ΜΙΤ, και την απόλυτη αστυνομοκρατία οι Έλληνες Πομάκοι στήριξαν την εκδήλωση.
Την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής κατόπιν πρόσκλησης της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Ελλήνων Πομάκων Θράκης επισκέφτηκαν το χωριό Γλαύκη στα πομακοχώρια του νομού Ξάνθης. Το Κίνημα εκπροσωπήθηκε από τους Ιωάννη Λαγό βουλευτή B' Πειραιά, Ευάγγελο Καρακώστα βουλευτή Βοιωτίας, Απόστολο Γκλέτσο μέλος κεντρικής επιτροπής και Χριστόφορο Τσάγκα μέλος της νομικής υπηρεσίας του Κινήματος.
Πρώτος έλαβε τον λόγο ο συναγωνιστής Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους Έλληνες Πομάκους, προλογίζοντας την έναρξη της εκδήλωσης.
Εν συνεχεία η σκυτάλη του λόγου παραδόθηκε στην συναγωνίστρια Κρυσταλίδου Κόνι από την Τ.Ο. Ξάνθης, η οποία αναφέρθηκε με θέρμη στους Πομάκους τονίζοντας πως παρά την πλήρη σύμπλευση κράτους και παρακράτους τρομοκρατώντας όσους παραβρέθηκαν δυναμικά στην εκδήλωση. Επίσης είπε πως ένα όνειρο ετών υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή το άνοιγμα της Χρυσής Αυγής στους αδερφούς Έλληνες Πομάκους.
Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών τον λόγο στο βήμα έλαβε ο συναγωνιστής βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Καρακώστας, ο οποίος αφού χαιρέτησε τους παραβρισκόμενους συμπατριώτες του, αναφέρθηκε εκτενώς στο ανθελληνικό ελληνόφωνο κράτος των τελευταίων δεκαετιών, το οποίο ξεπουλάει Πατρίδα και Εθνική κυριαρχία στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων. Δήλωσε υπερήφανος για το πανάρχαιο Ελληνικό θρακικό φύλο των Πομάκων διότι το αίμα τους είναι το ίδιο με αυτό του κάθε Χρυσαυγίτη, δηλαδή Ελληνικό.
Τους χαρακτήρισε λεβέντες διότι φυλάνε της Θερμοπύλες της Θρακικής γης, σηκώνοντας υπερήφανα την Ελληνική σημαία, αντιστεκόμενοι στον εκτουρκισμό που επιχειρείται στην περιοχή ως προς αυτούς με τον πλέον άτιμο τρόπο. Συνοψίζοντας τον λόγο του στο γεμάτο ακροατήριο ενθάρρυνε τους Πομάκους συμπολίτες τους το αίσθημα της θέλησης για αγώνα που θα εγκαθιδρύσει το Εθνικό κράτος κυρίαρχο του τόπου για απονομή πραγματικής δικαιοσύνης.
Τελευταίος και κύριος ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής βουλευτής Β΄ Πειραιά Ιωάννης Λαγός που με μια δυναμική ομιλία ευχαρίστησε ολοψύχως και εγκαρδίως όλους παρευρισκομένους, οι οποίοι αγνόησαν το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιχειρήθηκε στην περιοχή και στο χωριό Γλαύκη από την κεντρική διοίκηση και τους εγκάθετους της άγκυρας και προσήλθαν ακηδεμόνευτα στην εκδήλωση.
Ο συναγωνιστής προέτρεψε στους Έλληνες Πομάκους να στέκονται υπερήφανοι απέναντι σε καθετί αντεθνικό και ξενοκίνητο που θέλει με δόλια μέσα να τους αλλοιώσει την Εθνική τους συνείδηση. Κατακεραύνωσε το ελληνόφωνο ανθελληνικό αθηνοκεντρικό κράτος το οποίο το οποίο είχε για δεκαετίες τους αδερφούς μας εκτεθειμένους κυριολεκτικά, βορά στα σχέδια του τουρκικού προξενείου και του κάθε ψευτομουφτή τουρκοπράκτορα Τόνισε δε με ζέση και θέρμη ότι έστω και ένας Πομάκος να υπάρχει που αντιστέκεται στα βρομερά σχέδια της τουρκίας και των υπηρετών της, ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα είναι συμπαραστάτης του.
Προέτρεψε τον κόσμο να κρατάει υπερήφανα τη γαλανόλευκη σε κάθε εμπόδιο και σε κάθε έκφανση του βίου τους. Και πως η Χρυσή Αυγή θα σταθεί δίπλα τους παγιωμένα σε κάθε δίκαιο αίτημα τους διαμέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προσδίδοντάς τους σιγουριά και την πραγματική ελπίδα που προσδοκούν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συναγωνιστής σε αποστροφή του λόγου του και μέσω μιας έντονης συναισθηματικής, συγκινησιακής φόρτισης διακόπηκε και χειροκροτήθηκε θερμά από ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Τελειώνοντας τον λόγο του ανέφερε πως ούτε οι φυλακές, ούτε οι πολιτικές διώξεις αλλά ούτε και οι δολοφονίες μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία Εθνικιστικού Κινήματος μας προς τη Νίκη.
Η δυναμική πανηγυρική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Έλληνες Πομάκους και τους συναγωνιστές να ψάλλουν σε στάση προσοχής και στεντόρεια φωνή τον Εθνικό μας ύμνο, δίνοντας όρκους για Αγώνα, Τιμή και Πατρίδα.
Θα ακολουθήσουν βίντεο με τις ομιλίες των συναγωνιστών.