Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ανοιχτή συγκέντρωση Τιμής και Μνήμης για τους τελευταίους υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης - Κυριακή 29 Μαΐου, Πλατεία Μητροπόλεως, 19:30


"Το δε την πόλιν σοι δούναι ουτ' εμόν εστίν ουτ' άλλου των κατοικούντων εν αυτή, κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών".
"Το να σου παραδώσουμε την πόλη, δεν είναι δικαίωμα ούτε δικό μου ούτε άλλου από τους κατοικούντες σε αυτή. Γιατί απόφαση όλων μας είναι να πέσουμε, αμυνόμενοι, με τη θέλησή μας και δεν θα λυπηθούμε τη ζωή μας".

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος προς τον Μωάμεθ Β΄
Σήμερα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με τότε. Η πολιτεία μας βρίσκεται σε παρακμή και ο πολυάριθμος εχθρός βρίσκεται ήδη εντός των πυλών. Οι εγχώριοι προδότες έχουν πάρει ήδη τις θέσεις τους δίπλα στην Κερκόπορτα και οι υπερασπιστές της πολιτείας μας είναι όπως και τότε ολιγάριθμοι. Ο εχθρός διαθέτει την υπεροπλία σε όλους τους τομείς και το μόνο πλεονέκτημα που έχουμε είναι η ίδια μας η άκαμπτη ψυχή.
Τότε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και οι υπερασπιστές της πόλεως έδωσαν την ζωή τους πάνω στις επάλξεις της Βασιλεύουσας. Σήμερα, οι Έλληνες Εθνικιστές αδιαφορούν για την πολεμική ενός ολόκληρου παγκόσμιου καθεστώτος, το οποίο νομίζει ότι είναι παντοδύναμο.
Η Εθνική Μνήμη είναι ο φάρος των Εθνικών μας Αγώνων!
Οι Εκδηλώσεις για τους Ήρωες του Έθνους μας όρκος απαράβατος ασυμβίβαστου Αγώνα μέχρι την Τελική Νίκη!
Κυριακή 29 Μαΐου, Πλατεία Μητροπόλεως, 19:30
Επιτροπή Εθνικής Μνήμης