Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

“Η Πόλις εάλω”: Οι Έλληνες Εθνικιστές τίμησαν την Μνήμη των τελευταίων υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης - Φωτορεπορτάζ


“Η Πόλις εάλω”: Οι Έλληνες Εθνικιστές τίμησαν την Μνήμη των τελευταίων υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης - Φωτορεπορτάζ
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, αλλά και εθνικιστικού παλμού χιλιάδες Έλληνες Εθνικιστές συμμετείχαν στην ανοιχτή συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας.

Στην κατάμεστη πλατεία Μητροπόλεως μπροστά από το άγαλμα του Μαρμαρωμένου Βασιλιά συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Έλληνες Εθνικιστές για να αποτίσουν φόρο Τιμής και να δώσουν όρκο ότι θα συνεχίσουν τον Αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο βουλευτής Κερκύρας, Ιωάννης Αϊβατίδης ο οποίος εξιστόρησε το ιστορικό της μάχης και των τελευταίων δραματικών ωρών της Άλωσης της Πόλης.
Εν συνέχεια, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Βασίλειος Παπαθανασίου σημείωσε τον διαχρονικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπεράσπιση του Ελληνικού Έθνους.
Ο Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης ανέγνωσε το μήνυμα του Σέρβου Εθνικιστή ηγέτη, Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος υποστηρίζει την στενή συνεργασία των Ομόδοξων Ελλάδας, Ρωσίας και Σερβίας.
Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Λαγός ξεσήκωσε το συγκεντρωμένο πλήθος δηλώνοντας πως οι τελευταίοι υπερασπιστές της Πόλης με την θυσία τους έδωσαν το παράδειγμα για να συνεχίσουμε τον Αγώνα για αποτίναξη της σύγχρονης υποδούλωσης. Του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη!
Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου έδωσε το σύνθημα για Αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση σε Ελλάδα και Κύπρο.
Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε καταχειροκροτούμενος ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος.
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι σε όλες τις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αντιστέκονται και οι Χρυσαυγίτες δίνουν πάντα δυναμικό παρόν στους Εθνικούς Αγώνες.
Σε μια εποχή που επικρατεί η λήθη και η σιωπή και στα σχολεία κυριαρχούν οι εθνομηδενιστές, οι υπερήφανοι και απροσκύνητοι Έλληνες Εθνικιστές δεν ξεχνούν!
Στην συνέχεια υπενθύμισε την ιστορία του Κρητικού Πατέρα Ελευθέριου Νουφράκη, ο οποίος τον Ιανουάριο του 1919 με άλλους 4 γενναίους στρατιωτικούς λειτούργησε ξανά στην Αγιά Σοφιά.
Ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στις διώξεις, τις παράνομες φυλακίσεις και τις δολοφονίες των δύο Αθάνατων Συναγωνιστών μας, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη τονίζοντας ότι δεν παραδίνουμε ψυχή, τίποτα δεν μας λυγίζει!
Τέλος, κάλεσε όλους να αγωνιστούν για μια νέα Ελλάδα εθνικιστική, αφυπνίζοντας όλους τους Έλληνες.
Η εκδήλωση έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο (Τη Υπερμάχω Στρατηγώ), τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.
Ακολούθησε πορεία των χιλιάδων Εθνικιστών προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.