Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Μια απάντηση στα ψέματα της αριστεράς - Άγγελος Σικελιανός:“Είμαι τετρακάθαρος Εθνικιστής” - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Μια απάντηση στα ψέματα της αριστεράς - Άγγελος Σικελιανός:“Είμαι τετρακάθαρος Εθνικιστής” - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Η δημόσια ζωή της χώρας κυριαρχείται με τρόπο τυραννικό, βασισμένο σε μια ατέλειωτη ψευδολογία, τα τελευταία τουλάχιστον σαράντα χρόνια από την αριστερά. Φυσικά και δεν έχει λόγο η λεγόμενη φιλελεύθερη κι αστική παράταξη να αντιμετωπίσει αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα, αφού το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι ψήφοι κι όχι οι Ιδέες!

Μέσα στα πλαίσια της ιδεολογικής και πολιτικής κυριαρχίας της αριστεράς, πραγματοποιήθηκε και συνεχίζεται μία καπηλεία ολόκληρου του πνευματικού κόσμου της χώρας, τους οποίους ούτε λίγο, ούτε πολύ, τους θέλουν όλους αριστερούς. Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής μέσα στα πλαίσια της ομιλίας μου αναφέρθηκα σε αυτό το θέμα λέγοντας τα παρακάτω:
“8 Μαΐου 2015: Θα ήθελα να απαντήσω στην δαιμονοποίηση σχετικά με τον εθνικισμό και τη Χρυσή Αυγή. Όλοι προέρχεστε από ένα κόμμα. Ένα είναι το κόμμα, το οποίο ο Γεώργιος Παπανδρέου, τον οποίον τιμάτε στη Βουλή, είχε αποκαλέσει «κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας». Έχετε και μια αίθουσα στην οποία ξεναγείτε τους μαθητές, την αίθουσα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». Κάνετε τον κόπο να τους μοιράζετε και τον νόμο τον ιδιώνυμο, που είχε κάνει για τους κομμουνιστές ο Βενιζέλος. Όμως αυτά δεν θέλετε να ακούγονται. Σε ό,τι αφορά τον εθνικισμό και τη δαιμονοποιησή του, επειδή μου αρέσει να μιλάω με στίχους, κυρίως με αυτούς που έχετε εξαφανίσει από τα σχολικά βιβλία, θα σας θυμίσω τον Κωστή Παλαμά τους «Λύκους». «Βοσκοί στην μάντρα. Οι λύκοι! Οι λύκοι! Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι. Για λόγους άδειους και για του ολέθρου τα έργα βαλτοί». Εάν ζούσε σήμερα ο Παλαμάς, θα τον λέγατε φασίστα, θα τον λέγατε χρυσαυγίτη, γιατί είχε το θάρρος να πει τα πράγματα αυτά και να μιλήσει ευθέως.”
Αριστερός και… ο Άγγελος Σικελιανός! 
Φυσικά απάντηση δεν πήρα ούτε για τον Παλαμά, ούτε για τον Βενιζέλο, ούτε για τον Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά μόνο ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο Άγγελος Σικελιανός απήγγειλε το γνωστό υπέροχο ποίημα του “Ηχήστε οι σάλπιγγες” επάνω από το φέρετρο του Παλαμά στην διάρκεια της κατοχής. Άφησε να εννοηθεί ούτε λίγο, ούτε πολύ και αυτό το έχει κάνει συστηματικά η αριστερά εδώ και δεκαετίες ότι ο Σικελιανός ήταν… αριστερός!
Λίγους μήνες όμως μετά την κηδεία του Κωστή Παλαμά ο Άγγελος Σικελιανός με αφορμή τις εγκληματικές επιθέσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ εναντίον των Εθνικών αντιστασιακών οργανώσεων, έγραψε ένα ποίημα, το οποίο προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση και μάλιστα με επίσημη εγκύκλιο της κεντρικής επιτροπής του ΕΑΜ.  Το ποίημα του Σικελιανού δημοσιεύτηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Καλλιτεχνικά Νέα” και είχε τίτλο “Η Μάννα Ελλάδα”:
«Αχ, πώς το πάθαν τούτο τα παιδιά μας;
Αδέρφια να σκοτώνουνε τ αδέρφια!...
Τα παιδιά μου να σφάζουν τα παιδιά μου!
Μήνυμα απλό σας στέλνω,
από το στόμα της αιώνιας Μάννας,
που τη λέμε Ελλάδα...
Μήνυμα απλό Σας γράφω,
από τα σπλάχνα της αιώνιας Μάννας,
που τη λέμε Ελλάδα...
Μήνυμα απλό Σας κράζω,
από τα βάθη του πόνου της,
αδέρφια της Ελλάδας...
Σώνει η σφαγή, που τυραννάει τη Μάννα!
Σώνει η σφαγή τη Μάννα μας που σφάζει!
Κι αχ, ακούστε με, αδέρφια της Ελλάδας!»
Για το ποίημα αυτό ο υπολοχαγός του ΕΛΑΣ και αργότερα συγγραφέας της αριστεράς Δημήτριος Κρέμος, στο βιβλίο του “Το ημερολόγιο ενός Ελασίτη”, έγραψε για τον Σικελιανό:
27 Νοεμβρίου 1943: «Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο απλός κόσμος που δεν κατάλαβε, κατά βάθος, το νόημα του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ.... Με εγκύκλιο της η Κεντρική Επιτροπή του ΕΑΜ αναλύει το γνωστό επεισόδιο το σχετικό με το ποίημα του Αγγέλου Σικελιανού, που φέρει τον τίτλο «Η μάνα Ελλάδα». Με το ποίημα του αυτό ο Σικελιανός όχι μόνο συμπαραστάθηκε στη βρετανική και τη γερμανική αντι-κομμουνιστική προπαγάνδα, αλλά και, έμμεσα, χτύπησε τον αγώνα του λαού, ενάντια στους κατακτητές και τους συνεργάτες…»
Συνεργάτης των κατακτητών λοιπόν ο Άγγελος Σικελιανός σύμφωνα με την αριστερά, ο Άγγελος Σικελιανός τον οποίο επικαλέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αντίλογο στην αναφορά μου στην αίθουσα του κοινοβουλίου.
“Φασίστας, μεταφυσικός, φανφαρώνος και εθνικιστής”
Επίσης, σχετικά με το θέμα, ο σπουδαίος διανοούμενος Κωστής Γεωργουσόπουλος, αναμφίβολα αριστερός, ο οποίος έχει γράψει υπέροχους στίχους ως Κώστας Μύρης, έχει υποστηρίξει ότι το 1984, του ζητήθηκε να γράψε στον Ριζοσπάστη ένα άρθρο για τον Σικελιανό γιατί κανένας κομματικός κριτικός δεν τολμούσε να γράψει, αφού η αριστερά είχε κατασυκοφαντήσει τον Σικελιανό αποκαλώντας τον “φασίστα”, μεταφυσικό, φανφαρώνο και εθνικιστή. Στο ίδιο κείμενο του ο Κ. Γεωργουσόπουλος τόνιζε ότι ο Σικελιανός είχε μία πνευματική συγγένεια με τον κατ’ εξοχήν Έλληνα θεωρητικό του εθνικισμού, τον Περικλή Γιαννόπουλο.
Αριστερός, λοιπόν, ο Άγγελος Σικελιανός, ο οποίος μετά τα Δεκεμβριανά αφιέρωσε το παρακάτω ποίημα με τον τίτλο “Μνήσθητι Κύριε” στην μεγάλη Ελληνίδα τραγωδό Ελένη Παπαδάκη, την οποία κατακρεούργησαν οι κομμουνιστές:
“Μνήσθητι Κύριε: Για την ώρα
που η λεπίδα του φονιά άστραψε
κι΄ όλος ο θεός της Τραγωδίας εφάνει.
Μνήσθητι Κύριε: για την ώρα που άξαφνα,?
κι οι εννιά αδελφές εσκύψαν
να της βάλλουνε των αιώνων το στεφάνι
.”
Για όποιον έχει ακόμη αμφιβολίες υπάρχει και η Επιστολή του Άγγελου Σικελιανού στον Ίωνα  Δραγούμη για το βιβλίο του Όσοι Ζωντανοί:
«Αξιότιμε Φίλε, Αν άργησα υπερβολικά κι ελπίζω όχι ασυγχώρητα να σας πω τη βαθιά μου τιμή για το βιβλίο σας «Όσοι Ζωντανοί» και να σας σφίξω εγκάρδια το χέρι, σας παρακαλώ να το αποδώσετε στην καθόλου βιαστικήν υπόληψη που του ώφειλα. Καθώς ίσως θα ώφειλα ν' απαντήσω με μια λέξη στο λοξό ερώτημα σας για την ανθρώπινη μου πίστη: «Είμαι τετρακάθαρα Εθνικιστής». Μόνο που και πάλι βιαστικός ο λόγος μου, όσο δεν τον φανερώνει το έργο που αφιέρωσα τη ζωή μου. Και το λέγω μόνο με την απλή ιδέα πως αν συναντιέται με την σκέψη σας, δε δείχνει παρά μία απ' τις εσώτερες αφορμές της εκτίμησης μου. Θα ήθελα και ό,τι άλλο ετυπώσατε· αλλά καθώς σε λίγο και πολύ πιθανό να περάσω στην Ελλάδα για κάμποσο, θα σας δώσω διεύθυνση απ' αλλού, αν δεν τύχει να σας ιδώ. Μένω ωστόσο με τιμή. Άγγελος Σικελιανός»
(Δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της 6ης Ιουλίου του 1997)
Σε όλες τις κομμουνιστικές συγκεντρώσεις ακούγεται το μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη “Πνευματικό Εμβατήριο” του Άγγελου Σικελιανού, από το οποίο και οι παρακάτω στίχοι:
«Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα, ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο!
Ας γνωρίζουν λοιπόν οι “σύντροφοι”, όποτε τραγουδούν με υψωμένη την αριστερή γροθιά αυτό το τραγούδι, ότι απαγγέλλουν τους στίχους ενός εθνικιστή ποιητή!
Ν.Γ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή