Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για tsakalotos kyritsis vagenaΕντάξει ρε παιδιά, βγήκε ο άνθρωπος και είπε μια υπερφίαλη φανφάρα και πέσατε όλοι να τον φάτε ότι διασπείρει ταξικό μίσος και προβάλει διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά μηνύματα. Σημασία αγαπητοί μου δεν έχει τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει.
Διότι αν αύριο βγει δημόσια η  Αθηνά Ωνάση μέσα από την υπερπολυτελή θαλαμηγό της και αναφωνήσει «Ζήτω το διεθνές εργατικό και αγροτικό προλεταριάτο», το μόνο βέβαιο είναι ότι θα προκαλέσει θυμηδία, ίσως και ακραίο σαρκασμό.
Τα ίδια συναισθήματα θα προκληθούν σε περίπτωση που Ισραηλίτες ραβίνοι διαδηλώσουν, εναντίον του Διεθνούς Σιωνισμού.

Ίδιες ακριβώς και απαράλλακτες είναι οι δηλώσεις του κυρίου Γιώργου Κυρίτση, για τον ακήρυκτο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εν λόγω κύριος εν πρώτοις μόνο και μόνο από την αισθητική της εμφάνισης του, προδιαθέτει αρνητικά για τη σοβαρότητα και τη βαρύτητα του χαρακτήρα και των δηλώσεών του. Επιπλέον η απόλυτα εκ διαμέτρου αντίθεση των λόγων και των έργων αποσαφηνίζει την αφερεγγυότητα και την φαυλότητά του ως πρόσωπο.


Διότι είναι αδύνατο, από την μια να χρησιμοποιείς ένα ακατάσχετο και επιθετικό ιδεολογικό βερμπαλισμό, υπονοώντας την κοινωνική ρήξη και την ταξική ανατροπή, εμφανίζοντας ένα θλιβερό και πειθήνιο κυβερνητικό σχήμα ως επαναστατική δύναμη που θα αποδώσει την πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη και από την άλλη να κατέχεις κοινοβουλευτική έδρα, που κατά βάση αποτελεί για εσένα έναν αποτρόπαιο αστικό θεσμό, να απολαμβάνεις τα κάθε λογής οικονομικά ευεργετήματα αυτής της θέσης και να είσαι συνδαιτημόνας με ιδεολογικούς συντρόφους, κατόχους τεράστιων ακινήτων περιουσιών και καταθέσεων σε τράπεζες και σε Επενδυτικούς κεφαλαιοκρατικούς οργανισμούς.
Κάπου αγαπητοί μου υπάρχει το ασυμβίβαστο, κάπου υπάρχει το ανακόλουθο.
Και αδίκως όλοι οι εκπρόσωποι της αστικής δημοκρατίας εξεμάνησαν όσον αφορά τις δηλώσεις του «επαγγελματία αριστερού» κυρίου Κυρίτση, όχι φυσικά για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους πολιτικής υπεραξίας.
Διότι αν ο κύριος Κυρίτσης αποτελούσε απειλή για το υπάρχον κατεστημένο, αν οι δηλώσεις, οι αποκαλύψεις  και η διαλεκτική του δυναμίτιζαν το εντόπιο καθεστώς των θεραπόντων των ευρωπαίων τραπεζιτών και τοκογλύφων, θα είχε συρθεί σιδηροδέσμιος στην φυλακή με την κατηγορία ότι και καλά καθοδήγησε και προέτρεψε κάποιους στην διάπραξη εγκληματικών πράξεων.
Άλλωστε άπαντες σε αυτόν τον τόπο έχουμε αντιληφθεί και κάποιοι έχουμε νιώσει βαθιά μέσα στο πετσί μας, με ποιους τρόπους η αστική δημοκρατία, προσπαθεί να εξουδετερώσει και να εκμηδενίσει τους ουσιαστικούς της αντιπάλους, αυτούς που αποτελούν κίνδυνο γι αυτή και για όλη τη γενικευμένη αθλιότητα που εκπροσωπεί. Η δημοκρατία με την κλασσική έννοια του όρου παραγκωνίζεται και προβάλλονται σκευωρίες, συνομωσίες, χαλκευμένες κατηγορίες, δημόσια διαπόμπευση, τα πάντα οργανωμένα και εκτελεσμένα, από μια χειραγωγούμενη από την εκτελεστική εξουσία, δικαστική ή καλύτερα παραδικαστική ομάδα. Επίσης τα άθλια ΜΜΕ συνηγορούν προβάλλοντας μια αντεστραμμένη πραγματικότητα που φθάνει έως το σημείο αναφοράς σε ήδη δε δικασμένη δικαστική ετυμηγορία.  Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν είχε μιλήσει για ακήρυκτο ταξικό πόλεμο Χρυσαυγίτης βουλευτής, ο πολιτικός κόσμος δεν θα είχε απλά περιοριστεί σε καταγγελίες και επικρίσεις, αλλά θα διερρήγνυε τα ιμάτιά του, ζητώντας την κεφαλή του επί πίνακι.
Η βαρύτητα των δηλώσεων του κυρίου Κυρίτση περί του ταξικού πόλεμου, έχουν την αυτή βαρύτητα με τις αντίστοιχες του Καρανίκα για τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης σε ανίατες ασθένειες.
Δεν αποτελεί λοιπόν γεγονός που θα έπρεπε να μας προκαλέσει έκπληξη ή να μας ξαφνιάζει, το ότι στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν οι φαιδροί και οι σαλτιμπάγκοι.  
Θα τελειώσουμε επαναλαμβάνοντας, ότι οι άνθρωποι ζουν σε μια εντελώς διαφορετική σφαίρα συνείδησης και κινούνται σ’ ένα παράλληλο σύμπαν οι «ηθικές» αξίες του οποίου τους επιτρέπουν να κατέχουν την εξουσία και συγχρόνως να την επικρίνουν.
ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ