Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ, ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΒΑΓΕΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ;;;;;

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για tsakalotos kyritsis vagenaΤρείς απίστευτες δηλώσεις διατυπώθηκαν πρόσφατα από έναν υπουργό της κυβέρνησης και δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τρείς δηλώσεις που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πραγματικά, σε ποιο σύμπαν κινούνται αυτοί που μας κυβερνούν, σε ποιον ονειρικό κόσμο εκτός πραγματικότητας ζουν και μάλιστα καλοζούν.
Αυτό φυσικά αποδεικνύει περίτρανα την αδυναμία τους να χειριστούν δεδομένα και καταστάσεις, συμβιβάζοντάς τα με τα κολοσσιαία ψεύδη και την γενικευμένη υποκρισία που εξαπόλυσε και συνεχίζει να εξαπολύει η κυβέρνηση από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 και μετά.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για την απόφαση του Eurogroup και την επόμενη ημέρα στην οικονομία, προσπάθησε να υποδείξει στους εκπρόσωπους των ΜΜΕ τους τρόπους που θα σχολιάσουν και θα αναλύσουν την κυβερνητική οικονομική πολιτική ζητώντας τους να εκθειάσουν και να επαινέσουν τις αποφάσεις της, έτσι ώστε όλοι οι «χαζοί και καθυστερημένοι» που παρακολουθούν τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας να ξεγελαστούν από τα δημοσιεύματα που θα εξιδανικεύουν την κατάσταση. Πιθανά ο κύριος Τσακαλώτος επηρεασμένος από το ποίημα του Επτανήσιου Ιουλίου Τυπάλδου «Το πλάσμα της φαντασίας», προσπαθεί να εξιδανικεύσει την ελληνική οικονομία, προβάλλοντάς την σαν την θεσπέσια μορφή που αιωρείται ανάμεσα στη γήινη πραγματικότητα και την ουράνια, άυλη εξωκοσμική σφαίρα. Τι άλλο θα μπορούσαμε να υποθέσουμε, όταν αυτός ο οποίος έχει το μεγαλύτερο βάρος ευθυνών και υπευθυνοτήτων, για την μελλοντική οικονομική επιβίωσή μας  θεωρεί ότι η άρση των capital controls είναι άμεσα συνυφασμένη με το πώς θα παρουσιάσουν τα ελληνικά ΜΜΕ τη συμφωνία στο Eurogroup και όχι με βάση τις πραγματικές εξελίξεις και τα υπαρκτά δεδομένα.
Οι επόμενες καταιγιστικές δηλώσεις προέκυψαν από τον νεόκοπο βουλευτή και υπεύθυνο σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κύριο  Γιώργο Κυρίτση. Ο συγκεκριμένος κύριος αδυνατώντας να ξεπεράσει το προαιώνιο αριστερό σύνδρομο της ερμηνείας και της αιτιολόγησης των πάντων  
με βάση την ταξική πάλη και την κοινωνική ανισότητα, δήλωσε ότι η φοροεπιδρομή αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης προκειμένου να επιβαρυνθούν (τιμωρηθούν) όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. Ο κύριος Κυρίτσης και αυτός κινούμενος σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μια εναλλακτική σφαίρα φαντασίας, πιθανά οραματιζόμενος της Παρισινή Κομούνα του 1871 ή τις αγροτοβιομηχανικές κολεκτίβες της Ισπανίας του 1936,  δήλωσε ότι η κυβέρνηση διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο. Ναι όντως η κυβέρνηση διεξάγει έναν ταξικό πόλεμο υπέρ των ευρωπαίων δανειστών και εναντίον της ελληνικής μεσαίας τάξης την όποια έχει πλέον σύρει στα όρια της φτώχειας. Τώρα αν ο κύριος Κυρίτσης θεωρεί ως ταξικό πόλεμο τη μετατροπή της ελληνικής μεσαίας τάξης σε Λούμπεν Προλεταριάτο, προκειμένου να τιμωρηθούν αυτοί που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, είναι το ίδιο με το ισοπεδώνει κάποιος με βόμβες ναπάλμ τον Πειραιά, προκειμένου να καταστρέψει τα εφοπλιστικά γραφεία. Μάλλον αυτές οι «κατσαπλιάδικες» πειρατικές μέθοδοι που ευαγγελίζεται ο κύριος Κυρίτσης ταιριάζουν απόλυτα με τον εμφανή κρίκο που φέρει στον αριστερό του λοβό, ως σύγχρονος «Κάπταιν Μόργκαν».
Θα θέλαμε λοιπόν να του επισημάνουμε αν δεν το έχει καταλάβει ή κάνει ότι δεν το έχει καταλάβει, παριστάνοντας τον «Κόκορα που λαλεί στο σκοτάδι» με υπερφίαλες εκφράσεις του τύπου «νόμιμοι ιδιοκτήτες της Χώρας» και «βαρκιζαϊκά σχήματα», ότι δεν ανήκει στις τάξεις τηςF.A.I. (Ιβηρική Αναρχική Ομοσπονδία), ούτε στους «Λυσσασμένους» του Γαλλικού Μάη, αλλά σε μια εθνομηδενιστική κυβέρνηση που θεραπεύει με υπέρμετρο ζήλο και αφοσίωση τα συμφέροντα των ξένων δανειστών και τοκογλύφων που απομυζούν τον Λαό μας.
Η τελευταία δήλωση ήταν της κυρίας Βαγενά η οποία πιθανότατα δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει αν βρίσκεται στο θεατρικό σανίδι ή στο κοινοβούλιο.
Είπε λοιπόν η ηθοποιός που στην περίπτωσή της δεν «σημαίνει φως, αλλά έρεβος» ότι αφού αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς δεν μας πτοούν 99 έτη του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, εννοώντας πιθανά, ότι έχουμε ακόμη χρονικό περιθώριο 301 ετών να μας συνθλίβουν και εμείς να υπομένουμε. Επίσης ανέφερε ότι είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία και αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες.
Εμείς θα απαντήσουμε ότι ανίκανοι ήταν όλοι όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον Τόπο από τη Μεταπολίτευση και μετά διότι δεν ασχολήθηκαν με τη δημόσια περιουσία, αφού πρώτιστο μέλημά τους ήταν να κυβερνήσουν βάσει των εντολών των πατρώνων και των ξένων πολιτικών τους προϊσταμένων. Αλλά ακόμη και να είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να την υποθηκεύει και να την παραχωρεί, έναντι πινακίου φακής.
Μπορείτε λοιπόν να συνειδητοποιήσετε για μια ακόμη φορά, το πνευματικό, φιλοσοφικό και ηθικό επίπεδο αυτών που μας κυβερνούν;;;;;;
Φυσικά αποτελεί ρητορική ερώτηση.

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ