Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αλληλεγγύη στους πολιτικά διωκόμενους Κούρδους βουλευτές - Καταδίκη του Ερντογάν από τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και το ΕΛΑΜ - 2 ΒΙΝΤΕΟ

 

Αλληλεγγύη στους πολιτικά διωκόμενους Κούρδους βουλευτές - Καταδίκη του Ερντογάν από τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και το ΕΛΑΜ - 2 ΒΙΝΤΕΟΓεώργιος Επιτήδειος προς Κομισιόν: Εσείς δεν είστε αυτοί οι οποίοι ανέχθηκαν την ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα το οποίο έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν, να κλείσει δηλαδή τον Αρχηγό και τους βουλευτές του τρίτου πολιτικού κόμματος, της Χρυσής Αυγής, στη φυλακή;
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την απόφαση του Ερντογάν να άρει τη βουλευτική ασυλία 138 βουλευτών.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, πριν μερικές μόλις ημέρες το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την άρση της ασυλίας 138 βουλευτών μεταξύ των οποίων 103 του HDP, του φιλοκουρδικού κόμματος, το οποίο είναι και η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Το έγκλημα το οποίο έκαναν οι βουλευτές αυτοί ήταν ότι ζητούσαν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Τουρκία εναντίον των Κούρδων και να αρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες και πάλι.
Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος Ερντογάν τούς κατήγγειλε και τους εδίωξε με βάση τον νόμο κατά της τρομοκρατίας, με σκοπό να τους κλείσει στη φυλακή και να μειωθεί η πολιτική τους δύναμη. Αυτή η ενέργεια του τούρκου δικτάτορα είναι οπωσδήποτε αντιδημοκρατική και πρόκειται να πυροδοτήσει νέα βία στην ήδη τεταμένη πολιτική κατάσταση της χώρας.
Το ερώτημα το οποίο τίθεται όμως είναι γιατί ορισμένοι από εσάς εκπλήσσονται και φαίνονται αγανακτισμένοι για αυτή τη συμπεριφορά του προέδρου Ερντογάν. Εσείς δεν είστε αυτοί οι οποίοι μέχρι τώρα τον ανεχόσαστε να σας εκβιάζει για να σε απειλεί; Εσείς δεν τον εκλιπαρείτε ακόμη και τώρα, για να συνεργαστεί μαζί σας ούτως ώστε να επιλυθεί δήθεν το μεταναστευτικό;
Εσείς δεν είστε αυτοί οι οποίοι ανέχθηκαν την ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα το οποίο έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν, να κλείσει δηλαδή τον αρχηγό και τους βουλευτές του τρίτου πολιτικού κόμματος, της Χρυσής Αυγής, στη φυλακή; Εσείς δεν είστε αυτοί οι οποίοι ακόμη και τώρα τον ανέχεστε να σας περιπαίζει και να περιπαίζει παράλληλα και την Ευρώπη; Ήθελα να ρωτήσω, εάν σας απηύθυνε αυτή την ερώτηση ο κ. Ερντογάν, τι θα του απαντούσατε;
Και τέλος, για να δούμε και σοβαρά το θέμα, είστε αποφασισμένοι, έχετε την αξιοπρέπεια να απειλήσετε την Τουρκία ότι θα διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της; Έχετε τη δυνατότητα να απειλήσετε την Τουρκία ότι θα αφαιρέσετε το ΡΚΚ από τις τρομοκρατικές οργανώσεις;
Την Τετάρτη 08 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την απόφαση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας να άρει τη βουλευτική ασυλία 138 βουλευτών και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς τον ρώτησε τι είναι άραγε πιο κατακριτέα, η στάση του Κούρδου που επικαλέστηκε την ιστορική αλήθεια ή των Τούρκων που τον έβρισαν, του απείλησαν τη ζωή και διαπράττουν εγκλήματα κατά αμάχων.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε,πρόσφατα, ο Κούρδος βουλευτής της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ενκού Φερχάτ δήλωσε με θάρρος ότι, «η Τουρκία δεν είναι τίποτα παρά κλεμμένη γη Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων, μάρτυς μου η Ιστορία». Συνεχίζοντας την παράθεση παραδειγμάτων για τις αποτρόπαιες πράξεις των Τούρκων, είπε «Εμείς οι Κούρδοι ζούμε στο Κουρδιστάν και όταν ζούσαμε σε αυτή τη γη, οι τούρκοι ήσασταν στη Μογγολία απασχολημένοι με τα άλογα σας, αυτή είναι η γη μας και εμείς θα μείνουμε εδώ. Η σύγχρονη Τουρκία είναι μικρότερη των 100 ετών, ενώ το Κουρδιστάν είναι άνω των 5000 ετών και υπάρχουν δεκάδες αρχαία ελληνικά κείμενα που αναφέρουν το όνομα των Κούρδων και του Κουρδιστάν».
Σας διαβάζω μερικές από τις απειλές Τούρκων βουλευτών, μελών του κοινοβουλίου: «Φυτέψτε του μια σφαίρα στο κεφάλι», «Πυροβολήστε τον» , «Υπέγραψες τη θανατική σου καταδίκη», «Το κεφάλι σου θα κυλήσει αλήτη Κούρδε», «Βάλτε τον φυλακή για δέκα χρόνια», «Θα καταστρέψουμε τις πόλεις σας».
Θα ήθελα να ρωτήσω βέβαια τον κ.Σουλτς, σε ποιον θα επέβαλλε τις κυρώσεις που πρόσφατα επέβαλλε σε μένα, στο θαρραλέο Κούρδο Βουλευτή ή στους αντίστοιχους τούρκους; Στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία που θεσμικά ο Πρόεδρος προστατεύει, τι είναι άραγε πιο κατακριτέα, η στάση του Κούρδου που επικαλέστηκε την ιστορική αλήθεια ή των Τούρκων που τον έβρισαν, του απείλησαν τη ζωή και διαπράττουν εγκλήματα κατά αμάχων. Τελευταία δε, δεν σεβάστηκαν ούτε το θρησκευτικό μνημείο της Αγίας Σοφίας.

Τα παραπάνω τα αφιερώνω στον αγαπητό πρόεδρο για τους προστατευόμενούς του τούρκους, που σαν πρώην βιβλιοπώλης έπρεπε να γνωρίζει καλώς την ιστορία για να λαμβάνει δίκαιες αποφάσεις.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του νεοσουλτάνου της Άγκυρας για άρση της βουλευτικής ασυλίας 138 βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.
Οι κινήσεις αυτές του Ερντογάν αποδεικνύουν πόσο αναξιόπιστος είναι ως συνομιλητής τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά πολύ περισσότερο με την πλευρά μας για την επίλυση του Κυπριακού
Δυστυχώς τον Ερντογάν συγκεκριμένοι κύκλοι μας τον παρουσίαζαν μέχρι πρόσφατα ως τον εκσυγχρονιστή και τον άνθρωπο με τον οποίο μπορούσαμε να τα βρούμε. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε.