Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ομολογία συριζαίου υπουργού: Ξεπουλήσαμε το Ελληνικό όσο όσο - Πήραμε 915 εκατομμύρια αντί για 3 δισ. ευρώ!


Ομολογία συριζαίου υπουργού: Ξεπουλήσαμε το Ελληνικό όσο όσο - Πήραμε 915 εκατομμύρια αντί για 3 δισ. ευρώ!
Στην ομολογία ότι ο χώρος-φιλέτο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού πουλήθηκε «μπιρ παρά», προχώρησε ο υπουργός Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έκανε το ξεπούλημα… «με βαριά καρδιά».
Έτσι, στο ερώτημα αν το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ είναι χαμηλό ο Σπίρτζης απάντησε ως εξής: «Και βέβαια είναι χαμηλό. Μπαίνει θέμα για αυτό;».

Όταν του επισήμαναν ότι ρωτάται ο υπουργός που έλεγε ότι το τίμημα θα έπρεπε να είναι 3 δισ. και τώρα συμφωνεί με τα 915 εκατ. ο Σπίρτζης ανέφερε:
«Ο υπουργός και με την ιδιότητα του προέδρου του ΤΕΕ έλεγε ότι το τίμημα έπρεπε να είναι 3 δισ. και το λέω και σήμερα. Έπρεπε να είναι 3 δισ… Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ. Έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια, για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στη χώρα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή».
Τα συμπεράσματα δικά σας!