Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Γιατί ο Big Boss Μπόμπολας το γύρισε στην συναίνεση;


Γιατί ο Big Boss Μπόμπολας το γύρισε στην συναίνεση;
Γράφει ο Αντίοχος
Εκτός από τους επαίνους που πέφτουν βροχηδόν από όλους του επιφανείς παράγοντες του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού κατεστημένου προς τους… σώφρονες συριζοψεκασμένους (μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-τέρατος των 7.500 σελίδων…), υπάρχει και εμφανής αλλαγή στάσης των λεγόμενων «νταβατζήδων», που μέχρι πρότινος ήταν -κάπως- εχθρικοί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους κολαούζους του.

Ένα δείγμα αυτής της αλλαγής στάσης, είναι και το κύριο άρθρο στο χθεσινό «Έθνος» του Big Boss Μπόμπολα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ώρα συναίνεσης» – το οποίο απευθύνεται στο… φιλοευρωπαϊκό μπλοκ (νουδούλα, κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Φραπέδων), ζητώντας τους να ρίξουν τους τόνους και να στηρίξουν το δίδυμο της συμφοράς, Τσίπρα-Καμμένου. Πάρτε μια γεύση… συναίνεσης α λα Μπόμπολα:
«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες θεσμικές επιλογές, που είναι επιβεβλημένες από την πολιτική πραγματικότητα και τις ανάγκες των καιρών. Κατά το μεταπολιτευτικό παρελθόν, παρόμοιες καταστάσεις αποδείχτηκαν κρίσιμες συνολικά για το μέλλον και ειδικά για την ποιότητα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Προϋπόθεση, όμως, είναι οι μίνιμουμ συναινέσεις τόσο για τη συνταγματική αναθεώρηση όσο και για τον εκλογικό νόμο. Η μεν αναθεώρηση, εξ ορισμού, δεν προσφέρεται για συγκυριακά κομματικά και πολιτικά παιχνίδια. Εφόσον το μέγιστο ζητούμενο παραμένει η κοινοβουλευτική σταθερότητα και η ομαλή πολιτική ζωή, είναι αυτονόητα τα συναινετικά περιθώρια.
Τουλάχιστον σε πτυχές που σχετίζονται με τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Αλλά και στο ζήτημα του εκλογικού νόμου τα κόμματα καλούνται να θέσουν πάνω από πρόσκαιρα εκλογικά συμφέροντα τις ανάγκες του κοινοβουλευτισμού και της διακυβέρνησης της χώρας. Η κομματική εργαλειοποίηση του εκλογικού νόμου είναι καιρός να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Κι εδώ επιβάλλονται συναινέσεις, στη βάση της παραδοχής ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και να μην παραπαίει από τη μια εκλογική αναμέτρηση στην άλλη. Αυτό που παραμένει το μεγάλο ζητούμενο είναι τα κόμματα να υπερβούν τον μικροκομματισμό τους».
Και βέβαια, δεν είναι μόνο οι εντολές που έχουν πάρει από το εξωτερικό οι «νταβατζήδες», για στήριξη της παρούσας συγκυβέρνησης, αλλά -όπως φαίνεται- και η επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας επί των «εκκρεμών» ζητημάτων, με τα (δανεικά κι αγύριστα…) χρέη τους, με τις τηλεοπτικές άδειες και άλλες τέτοιες… λεπτομέρειες, που προφανώς έχει γίνει μεταξύ «νταβατζήδων» και Τσιπροκαμμένων!