Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Εφημερίδα των Συντακτών: Απαράδεκτες οι αντισυγκεντρώσεις κατά του Σύριζα, μόνο στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να γίνονται!


Εφημερίδα των Συντακτών: Απαράδεκτες οι αντισυγκεντρώσεις κατά του Σύριζα, μόνο στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να γίνονται!
Στην φυλλάδα «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία έχει γίνει η ανεπίσημη έντυπη έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ, διαβάσαμε το παρακάτω σχόλιο:

«Απαράδεκτο γεγονός από πλευράς δημοκρατίας ήταν η παρεμπόδιση της πραγματοποίησης της πολιτικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο με ομιλητή τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. Η οργάνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάποια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και λιγοστοί αγρότες δεν άφησαν περίπου διακόσιους πολίτες να συμμετάσχουν στη συζήτηση-ομιλία. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση επέλεξαν ορθώς να μη συγκρουστούν μαζί τους και δημιουργηθούν επεισόδια. Η δημοκρατία στην πράξη είναι δύσκολο άθλημα γιατί απαιτεί αντιπαράθεση ηθικο-πολιτικών και πνευματικών ιδεών και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Και τα δύο εκλείπουν.»
Φαίνεται ότι το θράσος όχι απλώς περισσεύει, αλλά ξεχειλίζει από τον έντυπο αυτόν βόθρο. Όταν οι γραφικοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του «αντιεξουσιαστικού» χώρου διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις κατά του (πολυαγαπημένου στην "Εφημερίδα των Συντακτών") ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι «απαράδεκτο γεγονός». Μάλιστα, εκθειάζεται η στάση των συριζαίων «να μην συγκρουστούν» με τους μετέχοντες στην αντισυγκέντρωση, ενώ στηλιτεύεται το γεγονός ότι εκλείπει η «αντιπαράθεση ηθικο-πολιτικών και πνευματικών ιδεών και σεβασμό στην διαφορετικότητα».
Όταν, όμως, ο εσμός των παρακμιακών και περιθωριακών αυτών τύπων, με τις ανεδαφικές, ανθελληνικές και ξεπερασμένες από την Ιστορία απόψεις, διοργανώνει τις ανέντιμες και παράνομες αντισυγκεντρώσεις εναντίον των Εντίμων και Νομίμων πολιτικών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η συγκεκριμένη φυλλάδα (και όχι μόνον) επιχαίρει, επιδοκιμάζει και προπαγανδίζει τις παρακρατικές αυτές μεθόδους.
Τώρα, που πνίγονται από τα βοθρολύματα που οι ίδιοι έθρεψαν, θυμήθηκαν το πόσο άσχημο είναι να παρεμποδίζονται εκδηλώσεις. Ας πρόσεχαν…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ