Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Τ.Ο. ΑΘΗΝΩΝΤην Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Γιώργο Μησιάκα  με θέμα:“Η Μάχη Κιλκίς - Λαχανά”.
Η Μάχη Κιλκίς- Λαχανά ανάμεσα στον Ελληνικό Στρατό- και τον βουλγαρικό,  ήταν από τις φονικότερες Μάχες των βαλκανικών Πολέμων. Η νικηφόρα έκβαση των τριήμερων σφοδρών Μαχών 19-21 Ιουνίου 1913 άνοιξε τον δρόμο στον Ελληνικό Στρατό για την απελευθέρωση όχι μόνο του Κιλκίς και των Σερρών, αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας.


 Η Μάχη του Κιλκίς - Λαχανά και οι ηρωικοί Μαχητές του Ελληνικού Στρατού, τόνισε ο συναγωνιστής Μησιάκας θα εμπνέουν για πάντα τους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισες, όπου με τους αγώνες τους, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν  εχθρό  της Πατρίδος να αμφισβητήσει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και να απλώσουν τα ρυπαρά τους χέρια, στα Ιερά και αιματοβαμμένα χώματα της.