Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Τι Αλέξης, τι Κυριάκος; Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Τι Αλέξης, τι Κυριάκος; Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Για να σωθεί η χώρα: Μνημόνια ΤΕΛΟΣ!
Δεν έχουν περάσει παρά μόνον λίγες ημέρες από την τελική συμφωνία της κυβερνήσεως για το νέο σύμφωνο υποταγής της χώρας μας στους περίφημους δανειστές. Πριν υπάρξει αυτό το “τέλος” της συμφωνίας, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει τέλος, ζήσαμε και πάλι μέσα στο κλίμα μιας ατέλειωτης προπαγάνδας. Την μία μέρα έλεγαν ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, ότι πέφτει η κυβέρνηση, ότι γίνονται εκλογές κλπ. Έφτασαν μάλιστα και στο σημείο να δίνουν και ημερομηνία εκλογών την 12η Ιουνίου, δηλαδή την επόμενη Κυριακή κατά την οποία όπως γνωρίζετε δεν θα γίνουν εκλογές.

Εντωμεταξύ, τοπίο στην ομίχλη θυμίζει η πολιτική ζωή της χώρας. Η ψηφοφορία στην Βουλή για το νέο Μνημόνιο, στην διάρκεια της οποίας η Νέα Δημοκρατία ψήφισε πλήθος άρθρων του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει άλλη πολιτική. Στην πρόκληση που απηύθυνα μέσα στη Βουλή προς την Ν.Δ. να δεσμευτεί ότι θα καταργήσει τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την ομηρία της χώρας για 99 ολόκληρα χρόνια, όχι μόνον δεν έλαβα απάντηση ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα προχωρήσει σε… νέα συμφωνία!
Καμία δέσμευση ότι θα καταγγείλει κατηγορηματικά και θα απαιτήσει εν ονόματι του Ελληνικού λαού εάν κερδίσει τις εκλογές την κατάργηση της προηγούμενης.
Στο χρονικό αυτό διάστημα γίνονται όπως γνωρίζετε δημοσκοπήσεις. Δημοσκοπήσεις στις οποίες είναι ορατή η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα δεδομένο, όμως, το οποίο όμως πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν, ότι έχει δηλαδή συσπείρωση μικρότερη ακόμη και του 50%… Αντίθετα η Ν.Δ. καίτοι πρώτη δεν ξεπερνά το 25% και με την ευνοϊκότερη αναγωγή, που μπορεί να γίνει, μόλις που πλησιάζει το 30%. Είναι φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρ’ όλο το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η τεράστια κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περάσει στον λαό. Γι΄ αυτό τον λόγο γίνονται και οι επίμονες προσπάθειες των αριστερών επικοινωνιολόγων, που έχει στρατολογήσει, να τον παρουσιάσουν σαν… “παιδί του λαού” με περιοδείες στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Καλή η προσπάθειά τους, αλλά δεν βλέπουμε να οδηγεί πουθενά.
Ενώ δε η χώρα βαδίζει προς πολιτική αστάθεια και οικονομική κατάρρευση γιατί τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη είναι λόγια του αέρα και τίποτε άλλο, η Τουρκία από την πλευρά της κλιμακώνει συνεχώς τις προκλήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με μία είδηση η οποία μεταδόθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν σκέπτεται να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά για έναν μήνα και αυτό αποτελεί ευθεία πρόκληση και προς την Ελλάδα και προς την Ευρώπη. Ανοικτές οι προκλήσεις επίσης της Τουρκίας στο Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις τις εθνικής μας κυριαρχίας και με το ΝΑΤΟ πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις τουρκικές απαιτήσεις για αποστρατικοποιημένη ζώνη σε Δωδεκάνησα και Λήμνο.
Υπάρχει πάντως και ένα θέμα στο οποίο είναι απόλυτα σύμφωνες τόσο η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ., όσο και της διαπλοκής. Είναι όλοι τους απόλυτα σύμφωνοι στην πολεμική τους εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που αντέχει στις συκοφαντίες, αντέχει στην συνωμοσία της σιωπής και συνεχώς ανεβαίνει στην συνείδηση του λαού σαν η μόνη δύναμη εθνικής αντίστασης, σαν το άπαρτο κάστρο ενάντια στις δυνάμεις της εθνικής υποταγής. Ενάντια στις δυνάμεις του μνημονίου, που δοκιμάστηκε για έξι ολόκληρα χρόνια και έχει πλέον αποδειχθεί ότι περιέχει μία πολιτική ενάντια στο ίδιο το Έθνος και η μοναδική λύση για εθνική επιβίωση είναι να δοθεί ένα τέλος στα μνημόνια με οποιοδήποτε τίμημα.
Ν.Γ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή