Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο απόλυτος εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε διανομή τροφίμων από τον δήμο Θεσσαλονίκης - ΒΙΝΤΕΟ


Ο απόλυτος εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε διανομή τροφίμων από τον δήμο Θεσσαλονίκης - ΒΙΝΤΕΟ
Τραγικές εικόνες εκτυλίχτηκαν χτες, κατά τη διανομή τροφίμων στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ. Ένταση, μικροεπεισόδια, λιποθυμίες και ένα απίστευτο χάος ήταν αυτό που έζησαν οι δικαιούχοι της επισιτιστικής βοήθειας. 
Χειρότερο όλων όμως ήταν ο εξευτελισμός ανθρώπων που έφτασαν στην απόλυτη ένδεια, συνέπεια των αδηφάγων πολιτικών, ντόπιων και ξένων, να διαπληκτίζονται για ένα κομμάτι ψωμί. 

Η διανομή χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων και, σύμφωνα με τη διαδικασία αιτήσεων που προηγήθηκε, αφορούσε 9.196 δικαιούχους, αλλά στο χώρο εμφανίστηκαν και πολλοί μη εγγεγραμμένοι, που προσπαθούσαν να επωφεληθούν. Η πρωτοφανής ανοργανωσιά από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε την ευθύνη διανομής, η ζέστη και το πλήθος δημιούργησαν σύντομα μια κατάσταση που δεν μπορούσε να ελεγχθεί ούτε με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. 
Ο λαλίστατος κατά τα λοιπά Μπουτάρης, με το γνωστό μπλαζέ υφάκι, φυσικά δεν καταδέχτηκε να πει μια συγνώμη, τόσο για την απίστευτη ταλαιπωρία που προκάλεσε, όσο και κυρίως για τις ακραίες μνημονιακές θέσεις που υποστηρίζει κατά καιρούς και κατά βάση αποτελούν την αιτία για όλα αυτά. Ο ίδιος και οι παρατρεχάμενοί του εξάλλου δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα.  
Καλό θα είναι να μην προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, γιατί διανομές τροφίμων έκανε και ο Λαϊκός Σύνδεσμος, πριν οι ζηλόφθονοι ανθέλληνες τις σταματήσουν δια νόμου, και ουδέποτε παρατηρήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Εδώ όμως βρίσκεται και η ειδοποιός διαφορά μας. Οι Έλληνες Εθνικιστές προσφέρουν απ’ το υστέρημά τους με αγάπη για τον συνέλληνα, ενώ όλοι αυτοί οι δήθεν ανθρωπιστές, οπαδοί του πολυπολιτισμικού αχταρμά και κατ’ ουσίαν υπεύθυνοι της συμφοράς, νοιάζονται μόνο για την αυτοπροβολή τους.  
Καρανικόλας Χρήστος
Τ.Ο. Θεσσαλονίκης