Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Κρατική αποδόμηση στην σκιά της Οικουμενικής


Κρατική αποδόμηση στην σκιά της Οικουμενικής
Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"
Η συζήτηση γύρω από τον αναπτυξιακό νόμο και οι ταυτόχρονες ξιφουλκήσεις της κυβέρνησης σε θέματα Παιδείας και απέναντι στην διαδήλωση των «παραιτηθείτε» έδειξαν την ακραία σκλήρυνση των ιδεοληψιών της Δεξιάς και της Αριστεράς. Η Δεξιά των νεοφιλελεύθερων, αμερικανόφρων και δουλική απέναντι στην Δύση, στηρίζει τις πολιτικές του διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφέστατα δείγματα της πολιτικής του από την πολύ πρόσφατη διακυβέρνηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μεταξύ 2013 και 2015. Φθηνή εργασία και απολύσεις είναι η συνταγή της ΝΔ για την ανάπτυξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθεί τις επιταγές των Βρυξελλών, προκειμένου να καλύψει την ασυνέπειά του απέναντι στην πολιτική θεωρία και τις προεκλογικές δεσμεύσεις απέναντι στην εκλογική του πελατεία, και τις κυβερνητικές του πράξεις, έχει επιδοθεί σε ένα σαφάρι. Θήραμα δεν είναι οι κακοί τραπεζίτες και το κεφάλαιο το οποίο τον στηρίζει, αλλά οι εκφράσεις της συλλογικής εθνικής ταυτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει έτσι τουλάχιστον πιστός στην αντίθετη με τις κοινές Ελληνικές παραδόσεις πολιτική του ίδιου και των προκατόχων του, καταργώντας την σχολική προσευχή και τις παρελάσεις. Είναι βεβαίως στην ευχέρεια του καθενός να πιστεύει σε όποιον θεό θέλει, εκτός και είναι Χριστιανός Ορθόδοξος σε κομμουνιστικό καθεστώς. Προκαλεί όμως την απορία γιατί είναι κακό να κάνουν τα Ελληνόπουλα την προσευχή τους πριν ξεκινήσουν τον κενό νοήματος σχολικό μαραθώνιο.
Δεν είναι μήπως μια διεθνής θρησκευτική πρακτική η δημιουργία ενός «κενού» χώρου πριν να ξεκινήσει κανείς την εργασία του, ώστε να βρει την ηρεμία του και να συγκεντρωθεί καλύτερα στα έργα της καθημερινότητας; Κι αν μπορεί να το κάνει ο Ινδός ή ο Πακιστανός, γιατί θα απαγορεύεται να το κάνει ο Έλληνας; Μήπως για να μην θιγεί ο Μουσουλμάνος μαθητής που θα απλώνει το χαλάκι της προσευχής στο προαύλιο για να προσευχηθεί στην πέτρα της Μέκκα; Μήπως τα καθεστώτα που θαυμάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν παρελάσεις; Οι Αμερικανοί φίλοι τους είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα στρατεύματα, τις κονκάρδες και την ανεξαρτησία τους. Γιατί απαγορεύεται να είναι υπερήφανοι και να παρελαύνουν οι Έλληνες; Μήπως γιατί δεν πρέπει να αισθάνεται περήφανος για τα κατορθώματα των προγόνων του, από φόβο του μνημονιακού τόξου μήπως τα επαναλάβει; Η μήπως επειδή όπου νάναι θα ορμήσουν τα εκατομμύρια των τούρκων με την ελεύθερη είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και καλόν θα είναι για τους συστημικούς «να μην προκαλούμε»;
Η νέα μετανάστευση είναι ξεκάθαρη επίθεση στην Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Οι εισερχόμενοι δεν είναι οικονομικοί μετανάστες που έρχονται να εργαστούν νόμιμα και να στείλουν χρήματα στις πατρίδες τους όπως έκαναν οι Έλληνες στην Γερμανία. Έρχονται παράνομα, εν γνώσει τους, με τις οικογένειές τους και τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητές τους, τις οποίες πρόθυμα εξυπηρετούν οι συστημικοί πολιτικοί του αντισυνταγματικού τόξου. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδεικνύουν μια ένοχη παθητικότητα, η οποία ερμηνεύεται μόνον ως σύμπλευση ιδεών και πολιτικών πρακτικών. Σε αντίθεση με την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους τους, οι Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής εκφράζουν σταθερά και ξεκάθαρα τις θέσεις τους για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Έθνος μας. Και προφορικά καi γραπτά, με τις θέσεις μας για την Ιδεολογία και την Πολιτική όπως παρουσιάστηκαν και επικυρώθηκαν στο 8ο Συνέδριο του κόμματος.
Ασφάλεια, δικαιοσύνη, Εθνικά σύνορα, μετανάστευση, ανεργία, παραγωγή και ανάπτυξη, οι Έλληνες Εθνικιστές είμαστε οι μόνοι που έχουμε θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις να παρουσιάσουμε. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα σε πόλεμο. Ενέργειες όπως αυτές στις ΗΠΑ, την Γαλλία και το Βέλγιο δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν εντός της Ελλάδος όσο παραμένουν ανοιχτά τα σύνορά μας στους εισβολείς, και όσο οι ίδιοι και οι οικογένειές τους παραμένουν στην πατρίδα μας, φέρνοντας και αναπαράγοντας τα μίση και τις πρακτικές των χωρών τους.
Το ελλαδικό κράτος αποσυντίθεται. Το Ελληνικό έθνος όμως είναι η δική μας προτεραιότητα. Για αυτό αγωνιζόμαστε. Και όσο αυτό είναι ζωντανό και ενεργό, η ανασύσταση του κράτους είναι στο δικό μας χέρι.