Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη των Ελλήνων που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής στον Καρατζά Τροιζηνίας - Φωτορεπορτάζ


Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη των Ελλήνων που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής στον Καρατζά Τροιζηνίας - Φωτορεπορτάζ
Την Κυριακή 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στον Καρατζά Τροιζηνίας οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944.

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος βρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης και κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των θυμάτων όπου και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους συμπατριώτες μας.
Αξιοσημείωτη ήταν  η απουσία των εκπροσώπων του αντισυνταγματικού τόξου και ειδικά της Αριστεράς, που όπως φαίνεται από την «αντιστασιακή» ρητορική πέρασε στην φιλογερμανική μνημονιακή πολιτική, αποδεικνύοντας έμπρακτα ποιοι είναι οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες!
  
Κατά την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι γερμανοί κατακτητές, στις 5 Ιουνίου 1944, εκτέλεσαν 17 άνδρες από το χωριό, ηλικίας 18-55 ετών, στον ξεροπόταμο, που βρίσκεται κοντά στο δρόμο Τραχειάς - Κρανιδίου, στο συνοικισμό Νιχώρι. Κάποιοι κατάφεραν να γλιτώσουν.
Σήμερα στο σημείο αυτό υπάρχει λιτή αναθηματική μαρμάρινη πλάκα, ενώ στην πλατεία του χωριού, υπάρχει μνημείο για τους εκτελεσθέντες.