Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Χάος στον Έβρο: Η “διεθνής των αναρχικών” διέλυσε τις Καστανιές, διαδηλώνοντας υπέρ των λαθρομεταναστών


Έφτασαν ανενόχλητοι με λεωφορεία γεμάτα στειλιάρια μέχρι τον Έβρο! Σημαντικά επεισόδια στις Καστανιές μεταξύ “φιλήσυχων κατασκηνωτών” και αστυνομικών δυνάμεων 
Χθες το απόγευμα συμμετέχοντες του No Border Camp που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στον Έβρο(!) προκειμένου να “διαδηλώσουν” κατά των συνόρων.

Οι “διαδηλωτές” από την Θεσσαλονίκη πήγαν ανενόχλητοι στις Καστανιές με 5 λεωφορεία και Ι.Χ. γεμάτα στειλιάρια, παλούκια και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις , που δεν επέτρεψαν την πορεία να καταλήξει στο τελωνείο Καστανεών.
Σε εκείνο το σημείο σημειώθηκε συμπλοκή και με το πέρας αυτής τη σύρραξης η πορεία “οπισθοχώρησε”, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην πλατεία των Καστανεών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα λεωφορεία για να επιστρέψουν στην κατασκήνωση της Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «φιλήσυχοι κατασκηνωτές» όχι μόνο πήγαν ανενόχλητοι με λεωφορεία από την Θεσσαλονίκη στον Έβρο αλλά μάλιστα γύρισαν χωρίς να πραγματοποιηθεί ούτε ένας τυπικός αστυνομικός έλεγχος, παρά τα επεισόδια που εκτυλίχτηκαν.