Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Οι τοπικές κοινωνίες αντιτίθενται στα κυβερνητικά σχέδια: Δεν θέλουν τους “πρόσφυγες” - Nα τους πάρουν οι «αλληλέγγυοι»


Οι τοπικές κοινωνίες αντιτίθενται στα κυβερνητικά σχέδια: Δεν θέλουν τους “πρόσφυγες” - Nα τους πάρουν οι «αλληλέγγυοι»
Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Μόλις άρχισε η λεγόμενη «προσφυγική» κρίση και φτιάχτηκαν τα πρώτα hot spots, οι αρμόδιοι υπουργοί της συγκυβέρνησης είχαν δηλώσει, ότι θεωρούν απαραίτητη την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Πράγματι, στην αρχή υπήρχε συμφωνία αρκετών εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών (δημάρχων) και φορέων, αν και οι… κακές γλώσσες έλεγαν πως για να εξασφαλιστεί αυτή η συμφωνία δούλεψαν τα «μυστικά κονδύλια» του κράτους…
Τώρα τελευταία, όμως, η συγκυβέρνηση εισπράττει συνεχείς αρνήσεις, οδηγώντας τα δημοσιογραφικά της όργανα να κάνουν πικρόχολα σχόλια, του τύπου «Κρητική φιλοξενία… μόνο για πλουσίους» (φυλλάδα του «Ιού» φον Δημητράκη). Έτσι, στην Κρήτη, έμποροι, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες απορρίπτουν ρητά και κατηγορηματικάτην έλευση των 2.000 (για αρχή…) «προσφύγων».
Το ίδιο συνέβη και με τον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή του οποίου οι «αλληλέγγυοι» είχαν έτοιμο σχέδιο μετατροπής ξενοδοχείων σε… hot spots, για την φιλοξενία 1.100 «προσφύγων». Αλλά, με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, ανακοινώθηκε ότι: «Η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων δεν δύναται να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες», προκαλώντας νέα πικρόχολα σχόλια των «αλληλέγγυων» της κυβερνητικής δημοσιογραφίας: «Φαίνεται πως κάποιοι στην περιοχή θέλησαν να υψώσουν δίπλα στη γαλάζια σημαία της παραλίας των Αγίων Θεοδώρων τη μαύρη σημαία της μικροψυχίας, αν όχι της ξενοφοβίας και του ρατσισμού».
Αχ, αυτοί οι «αλληλέγγυοι». Που είναι «αλληλέγγυοι» μόνο όταν είναι να «φορτώσουν» τα «προσφυγάκια» σε ώμους άλλων. Αλλά δεν κάνουν ούτε κουβέντα για να τους πάρουν στα σπίτια τους και να λυθεί μια χαρά το πρόβλημα!
(ΥΓ): Αφελής ερώτηση: γιατί άραγε η συγκυβέρνηση των συριζοξεφτιλισμένων και οι «αλληλέγγυοι» βρίσκουν μονίμως παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές για να εγκαταστήσουν τους προστατευομένους τους; Τόσο πολύ τους ενοχλεί ο τουρισμός -που είναι πλέον η μοναδική πηγή εισοδήματος για εκατομμύρια Έλληνες- και θέλουν να τον καταστρέψουν; Τι παιχνίδι παίζουν;