Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Η Τουρκία ασκεί επιθετική πολιτική και η Ευρώπη δεν βλέπει τίποτα - ΒΙΝΤΕΟ


Στα πλαίσια ενημέρωσης που έγινε από αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων που επισκέφθηκε την Τουρκία για να εξετάσει την κατάσταση της χώρας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις διώξεις που ακολούθησαν πήρε τον λόγο ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, ο οποίος παρέθεσε παραδείγματα τις επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας στο εξωτερικό και το εσωτερικό της.

Ακολουθεί η ομιλία:
"Είναι αλήθεια ότι με την εκδήλωση του πραξικοπήματος και μετά, η Τουρκία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει να ασκεί επιθετική πολιτική τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Στο εσωτερικό τα ξέρουμε όλοι, δεν θα επεκταθώ πολύ και απορώ πως διαπιστώσατε ορισμένα πράγματα. O ίδιος ο Ερτντογάν μιλάει για την θανατική ποινή, έχουν καθορίσει μάλιστα και το νεκροταφείο στο οποίο θα ταφούν εκείνοι οι οποίοι θα εκτελεστούν και εσείς δεν ακούσατε τίποτα πάνω σε αυτό.
Εν πάση περιπτώσει στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα η οποία βοήθησε συστηματικά τον ISIS, τώρα υπό το πρόσχημα ότι τον πολεμάει έχει εισβάλει στην Συρία και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της και εμείς μαχόμαστε και πολεμάμε τους Κούρδους, οι οποίοι ήταν οι μόνοι αντιμετώπισαν σωστά και δυναμικά τον ISIS και δεν θέλουμε να τους αφήσουμε να φτιάξουν ένα δικό τους κράτος.
Επίσης, η Τουρκία στέλνει συνεχώς παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Πώς λοιπόν δεν έχει προσβάλει την συνθήκη αυτή με την Ευρώπη; Δεν μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα "hot spot", επειδή έρχονται τόσοι λαθρομετανάστες από την Τουρκία. Και τέλος είναι η ευκαιρία να πιέσουμε την Τουρκία να είναι συνεπής στης υποχρεώσει που έχει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση".