Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Οι τζάμπα μάγκες των οικολόγων πράσινων δεν σηκώνονται από τα κυβερνητικά βουλευτικά έδρανα για κανέναν λόγο!


Οι τζάμπα μάγκες των οικολόγων πράσινων δεν σηκώνονται από τα κυβερνητικά βουλευτικά έδρανα για κανέναν λόγο!
Πριν από εφτά χρόνια περίπου, τα ΜΜΕ άρχισαν μια ξέφρενη διαφήμιση και ένα ανάλογο υμνολόγιο προς ένα μόρφωμα το οποίο ονομαζόταν Οικολόγοι – Πράσινοι. Τους παρουσίαζαν ως κάτι το νέο και αμόλυντο στην εγχώρια πολιτική σκηνή, ενώ την ίδια στιγμή οι (στημένες) δημοσκοπήσεις τους έδιναν μέχρι και 10% (!)

Στις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2009, το μόρφωμα αυτό δεν έλαβε φυσικά διψήφιο ποσοστό, αλλά το «σπρώξιμο» των ΜΜΕ ήταν τέτοιο ώστε να ξεπεράσει το όριο του 3% και να μπει στην Ευρωβουλή. Στη συνέχεια, και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το μόρφωμα ξεφούσκωσε. Δεν μπήκε στη Βουλή, ενώ έχασε και την έδρα ευρωβουλευτή που κατείχε ο γνωστός εθνομηδενιστής Τρεμόπουλος. Οι συμμετέχοντες στο μόρφωμα αυτό, για να  μπορέσουν να σώσουν και να συντηρήσουν το μαγαζάκι τους, αναγκάστηκαν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας δύο βουλευτές στην «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.
Θυμηθήκαμε αυτό το κομματικό σκορποχώρι, λόγω της ψευτομαγκιάς που θέλησαν να δείξουν οι εκπρόσωποι τους στην πρόσφατη ψηφοφορία για το νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στην Βουλή. Είναι γνωστή η κωλοτούμπα που διέπραξαν, καθώς τελικά οι… οικολογικές «ευαισθησίες» τους κάμφθηκαν και είπαν το βροντερό «Ναι» στην ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΑΘ στο Υπερταμείο, λίγες μέρες μάλιστα μετά το «πράσινο φως» στην παραχώρηση του Ελληνικού.
Όλα αυτά τα θέματα τα είχαν κάνει σημαία υπόληψης, εγγύησης και συνέπειας του πολιτικού τους λόγου. Βουτηγμένοι μέχρι το μεδούλι στον βούρκο της εξουσιαστικής λαγνείας έδειξαν ότι αποτελούν κι αυτοί άλλο ένα υποχείριο του συστήματος. Με απύθμενο θράσος προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι ψήφισαν «Ναι» αφού διασφάλισαν τον «δημόσιο» χαρακτήρα των εταιρειών ύδρευσης, εκδίδοντας μάλιστα και πανηγυρική ανακοίνωση με την οποία «έπεσαν τα τσιμέντα» από τον γέλωτα τον οποίο προκάλεσαν στο Πανελλήνιο.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι συνειδητοί κυβερνητικοί εταίροι, καθώς εκλέχθηκαν με την «σιγουριά» των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με αυτόνομη κάθοδο, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα έψαχναν την ψήφο τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη μεριά του, τους ενέταξε στο ψηφοδέλτιό του όχι για την (ανύπαρκτη) κοινωνική επιρροή που διαθέτουν, αλλά για να μπορέσουν να αποκτήσουν ανοιχτή επικοινωνία με τους Ευρωπαίους Πράσινους, οι οποίοι αποτελούν ισχυρή δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο.
Και τέλος, για να μην παριστάνουν τους «τζάμπα μάγκες», η αλήθεια είναι ότι, και στο θέμα του Ελληνικού και σ΄αυτό των εταιρειών ύδρευσης, το Μαξίμου τους διεμήνυσε πως θα ψηφίσουν ό,τι προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο, διαφορετικά να μαζέψουνε τα κουβαδάκια τους και να πάνε σ΄άλλη παραλία να παίζουν τους διαφωνούντες και τους επαναστάτες…  Δεν αφήνεις, όμως, έτσι τόσο εύκολα, την άνεση και την ζεστασιά της κυβερνητικής καρέκλας στην οποία αναπαύεται ο πισινός σου. Πολύ άνετα και ωραία, λοιπόν, οι Οικολόγοι μετετράπησαν σε… Οικωλόγους, ακριβώς γιατί η ξεκούραση των οπισθίων τους βρίσκεται υπεράνω οποιασδήποτε διαφωνίας ιδεολογικού χαρακτήρα και πολιτικών απόψεων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-oikologoi-prasinoi-pou-eginan-oikwlogoi-gia-na-zestanoun-ton-pwpo-tous-s#ixzz4LjkwTGER