Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Κεραυνοί Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κατά εθνομηδενιστών συριζαίων: Βάλτε την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού πάλι στα σχολικά βιβλία!


Κεραυνοί Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κατά εθνομηδενιστών συριζαίων: Βάλτε την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού πάλι στα σχολικά βιβλία!
Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος επ’ αφορμή της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησής των οργανώσεών της που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Κερατέα.
Στην ανακοίνωσή τους, πέραν των πάγιων αιτημάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως οι προσπάθειες για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και η λειτουργία των Χριστιανικών Ναών και Μονών του Πόντου, υπήρχε και η έντονη διαμαρτυρία για τις εθνομηδενιστικές πολιτικές των κυβερνώντων, με αιχμή του δόρατος τον Φίλη και το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι Πόντιοι συνεχίζουν και απαντούν στις συνεχείς προσβολές του αρνητή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και φιλόδοξου διαγραφέα της Ελληνικής Ιστορίας, Νίκου Φίλη, και απαιτούν την επανένταξη της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στο βιβλίο της Γ’ Λυκείου, ύστερα από την ύπουλη προσπάθεια των συριζαίων να την αφαιρέσουν.
Εμείς, από την πλευρά μας, προσυπογράφουμε το αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και τονίζουμε την ανάγκη διαφύλαξης της Εθνικής μας Μνήμης από την επέλαση της Παγκοσμιοποίησης, που προστάζει την διαγραφή της Ιστορίας προς χάριν του ελεύθερου εμπορίου και του καταναλωτισμού.