Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Από τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ στην φερεγγυότητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Από τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ στην φερεγγυότητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο Τσίπρας έκανε το καθιερωμένο ετήσιο πέρασμα από την ΔΕΘ, όπως συνηθίζεται άλλωστε, παρουσιάζοντας την οικονομική και πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης. Μιας και οι υποσχέσεις είναι δωρεάν, έτσι και φέτος ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υποσχεθεί για μια ακόμη φορά διάφορα στον Ελληνικό Λαό.

Πριν από δύο χρόνια, τέτοια εποχή ήταν πάλι, ο Τσίπρας είχε ανέβει πάλι στην ΔΕΘ και εκφώνησε την “βαρυσήμαντη” ομιλία του για το περιβόητο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πολιτογραφήθηκε ως “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”. Το “βαρυσήμαντο” αυτής της ομιλίας έγκειται μόνο στο γεγονός ότι τίποτα απολύτως απ' όσα εξήγγειλε ο Τσίπρας δεν έγινε πράξη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε καν τα “φιλανθρωπικού” περιεχομένου σκέλη του προγράμματος. Αρκετοί τότε είχαν χαρακτηρίσει το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” ως συντηρητική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και αναδίπλωση σε σχέση με τις μέχρι τότε “ντούρες” αντιμνημονιακές εξαγγελίες του. Πού να φαντάζονταν ότι όχι μόνο δεν θα εφαρμοζόταν στο ελάχιστο αυτό το πρόγραμμα, αλλά στην θέση του θα έμπαινε ένα τρίτο (πολύ πιο σκληρό) Μνημόνιο, τα μέτρα του οποίου προστέθηκαν σ' εκείνα των δύο προηγούμενων Μνημονίων.
Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε, αλλά η σφοδρότητα των χτυπημάτων του τρίτου Μνημονίου στην Πατρίδα και τον Λαό ήταν τέτοια, ώστε δείχνει σαν να έχουν περάσει ολόκληρες δεκαετίες. Όταν ο οποιοσδήποτε θυμίσει στους συριζαίους τι ακριβώς έλεγαν το 2014 και με τι πρόγραμμα κέρδισαν τις εκλογές του 2015 και έγιναν κυβέρνηση, απαντούν με το γνωστό απύθμενο θράσος που διέπει την αισχρή “ηθική ανωτερότητα” της εξίσου αισχρής “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή έγιναν κι άλλες εκλογές το 2015 (του Σεπτεμβρίου), από τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εντολή (!) να εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο, επομένως, ουδείς δικαιούται να τον κατηγορεί ότι εξαπάτησε τον Λαό!
Η μεγαλύτερη υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα το οποίο τον δημιούργησε και τον χρησιμοποιεί δεν είναι τόσο η συνέχιση των Μνημονίων όσο το σκόρπισμα της βαθιάς απογοήτευσης και ηττοπάθειας σ' ένα σημαντικό μέρος του Ελληνικού Λαού, το οποίο “είχε φάει το παραμύθι” των πολιτικών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι είχαν δημιουργηθεί πλέον οι όροι για να μπει ένα φρένο στην εθνοκτόνο πολιτική των Μνημονίων. Ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, με την απίστευτη προδοσία και κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο “ΟΧΙ” του 62% περίπου του Ελληνικού Λαού, αυτή η απογοήτευση και ηττοπάθεια γιγαντώθηκαν.
Αναμφίβολα, η αντιστροφη μέτρηση για την απαγκίστρωση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία έχει αρχίσει. Ακολουθεί κι αυτός τον φυσικό νόμο της πολιτικής φθοράς των καθεστωτικών κομμάτων εξουσίας, από την στιγμή που φέρονται ανακόλουθα στις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Το ουσιαστικό ζήτημα, όμως, είναι ακριβώς αυτά τα συντρίμμια της αγωνιστικής αντιμνημονιακής συνείδησης που άφησε η διάψευση της (δήθεν) ελπίδας που θα έφερνε η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο Ελληνικός Λαός, συνηθισμένος επί δεκαετίες από την συνεχή απάτη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , βλέπει με άλλο μάτι την εξαπάτησή του από ένα κόμμα το οποίο αναρριχήθηκε στην εξουσία με την φρεσκάδα του αμόλυντου και τον αέρα των αντιμνημονιακών εξαγγελιών. Κάπου εδώ έρχεται ως επακόλουθο αυτής της διάψευσης τα “όλοι το ίδιο είναι”, “δεν γίνεται τίποτε”, “χάθηκαν τα πάντα” κ.ο.κ.
Καθήκον και χρέος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι να αποδείξει ότι εκτός από τους κατ' εξακολούθηση ψεύτες, απατεώνες και λαμόγια της πολιτικής, υπάρχουν και οι Γνήσιοι, Ακραιφνείς και Ασυμβίβαστοι Επαναστάτες και Αντικαθεστωτικοί. Εκείνοι, δηλαδή, που δεν θα ξεπουλήσουν τα όνειρα και τις ελπίδες του Ελληνικού Λαού για απεγκλωβισμό από την μέγγενη των Μνημονίων, αλλά θα πορευθούν από κοινού μαζί του για την απελευθέρωση της Χώρας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ