Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο τηλεοπτικό τοπίο: Να σταματήσει ο παράνομος αποκλεισμός και η φίμωση της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ


Νέο τηλεοπτικό τοπίο: Να σταματήσει ο παράνομος αποκλεισμός και η φίμωση της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ
Να τηρηθεί η δεοντολογία και η πολυφωνία όπως ορίζει το Σύνταγμα
Ύστερα από ένα πολύωρο κακοστημένο σόου η κυβέρνηση του Σύριζα καθόρισε το νέο τηλεοπτικό τοπίο, δίνοντας τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας με μια διαδικασία που θύμιζε περισσότερο παιχνίδι σε καζίνο παρά έναν δημόσιο διαγωνισμό. Από την άλλη, χιλιάδες εργαζόμενοι στα Μέσα θα μείνουν χωρίς εργασία, ενώ και η εξαγγελία για "χτύπημα" στην διαπλοκή έμεινε κενό γράμμα.

Τρεις εφοπλιστές και ένας εργολάβος δημοσίων έργων και κουμπάρος του Καμμένου είναι οι καναλάρχες του Σύριζα, που κορόιδευε τον κόσμο ότι θα χτυπήσει την διαπλοκή και τους ολιγάρχες. Επιπλέον, τα λεφτά που δήθεν θα δώσουν οι νταβατζήδες δεν είναι τίποτα μπροστά στα θαλασσοδάνεια που αρπάζουν επί δεκαετίες και τα πληρώνει ο λαός μέσω του μνημονίου και των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.
Αυτό που οφείλουμε να επισημάνουμε για το νέο τηλεοπτικό τοπίο που έρχεται είναι ότι πρέπει να τηρηθεί επιτέλους το Σύνταγμα και οι νόμοι και να ισχύσουν οι αρχές της ισότητας και της πολυφωνίας. Πρέπει να μπει τέλος στον παράνομο και αντισυνταγματικό αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις τηλεοπτικές συχνότητες που είναι περιουσία του ελληνικού λαού.
Το Σύνταγμα απαιτεί την πλήρη διασφάλιση της πολυφωνίας, όπως αυτή εξειδικεύεται στο άρθρο 15 παρ. 2 με τις επιταγές της αντικειμενικότητας και της με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης. Συνεπώς, στο πεδίο αυτό πρώτον απαιτείται η χρήση της ραδιοτηλεόρασης κατά τρόπο ώστε να ακούγονται όλες οι απόψεις και δεύτερον απαγορεύεται η μονοπώληση του μέσου υπέρ μεμονωμένων κοινωνικών ομάδων, ιδεών ή συμφερόντων ή η δυσανάλογη προβολή τους.
Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει ασυμβίβαστα τον Αγώνα που δίνει για την ενημέρωση και την αφύπνιση του Ελληνικού Λαού και απαιτεί τον σεβασμό στην βούληση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που επιθυμούν να ακούν την φωνή της Εθνικής Αντίστασης, της τρίτης πολιτικής δύναμης στην χώρα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε σχετικά από το περιστύλιο της Βουλής: