Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Δίκης Χρυσής Αυγής: Κονιορτοποιήθηκαν τα επιχειρήματα της πολιτικής αγωγής - Αναδείχθηκαν οι αυθαιρεσίες της Κλάπα


Δίκης Χρυσής Αυγής: Κονιορτοποιήθηκαν τα επιχειρήματα της πολιτικής αγωγής - Αναδείχθηκαν οι αυθαιρεσίες της Κλάπα
Με αξιολόγηση των μαρτύρων που κατέθεσαν για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν την ευκαιρία να αντικρούσουν τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και να αναδείξουν τις αυθαιρεσίες που εμφιλοχώρησαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από την Ειδική Εφέτη Ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα απέδειξαν ότι δεν στοιχειοθετείται απόπειρα ανθρωποκτονίας, ότι δεν συγκροτούνται τα στοιχεία του άρθρου 187 περί εγκληματικής οργάνωσης, ότι υπό τις συνθήκες που έλαβε χώρα το επεισόδιο οι μάρτυρες δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν πρόσωπα και ότι οι καταθέσεις που δόθηκαν ενώπιον της Κλάπα αποδεικνύονται αλλοιωμένες και διογκωμένες κατά το περιεχόμενό τους.
Ακολουθούν επιλεγμένα αποσπάσματα που αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος από τις αγορεύσεις των συνηγόρων:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΣ: «Θεωρώ κυρία Πρόεδρε ότι ευτυχώς που υπάρχει η ακροαματική διαδικασία και θα το πω κομψά, διαλύονται τα νεφελώματα ή η ηθελημένη συσκότιση της προδικασίας σχετικά με την υπόθεση αυτή.»
«Ο Τατσιόπουλος δεν αναφέρει τίποτα για Χρυσή Αυγή στην προανακριτική του κατάθεση»
«Και εξηγούμαι. Έγινε πολύ μεγάλο θέμα με την κατάθεση του Τατσιόπουλου ενώπιον σας. Για να δούμε όμως τι πραγματικά έγινε, διότι ενώπιον σας δεν έχει πει τίποτε από τα όσα φέρεται να έχει πει στην ανάκριση. Βλέπετε ότι την ίδια μέρα που γίνονται τα γεγονότα, ο Τατσιόπουλος δεν λέει τίποτα για Χρυσή Αυγή....
Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net