Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας προς διεθνείς τοκογλύφους: Βοηθήστε μας, αλλιώς έρχεται η Χρυσή Αυγή!


Τσίπρας προς διεθνείς τοκογλύφους: Βοηθήστε μας, αλλιώς έρχεται η Χρυσή Αυγή!
Στην Ευρωμεσογειακή διάσκεψη κορυφής των ΟΚΕ (Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών) μετείχε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας μάλιστα την συνδιάσκεψη με ομιλία του, αφού αυτή λαμβάνει χώρα στην Βραυρώνα Αττικής.

Η ομιλία του Τσίπρα κινήθηκε σε δύο βασικούς άξονες, το λεγόμενο «προσφυγικό» και το ζήτημα του χρέους.
Στο θέμα του «προσφυγικού» επέμεινε στην πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» καλώντας την Ε.Ε. να επιβάλλει με το ζόρι σε όσες χώρες δεν δέχονται την καταστροφή τους, να ανοίξουν τα σύνορά τους και να περιμένουν απλά το τρομοκρατικό χτύπημα εντός των εδαφών τους.
Με την θέση Σύριζα σαφή ως προς το «προσφυγικό», ο Τσίπρας πήγε στο ζήτημα που «καίει» αυτή τη στιγμή τον Σύριζα, δηλαδή στο θέμα του χρέους. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι το ζήτημα του χρέους αφορά μονάχα την αναδιάρθρωσή του, δηλαδή την μετάθεσή του στις μελλοντικές γενιές και όχι την διαγραφή του. Όμως οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του Σύριζα (ΕΡΤ, Αυγή και άλλα συναφή προπαγανδιστικά μέσα) θα φροντίσουν για την κατάλληλη προεκλογική χρήση του.
Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Τσίπρας προκειμένου να πείσει τους διεθνείς τοκογλύφους να τον βοηθήσουν ήταν για άλλη μία φορά η Χρυσή Αυγή και γενικότερα ο Εθνικιστικός Άνεμος που πνέει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας είπε:
«Τα δύο προηγούμενα προγράμματα απέτυχαν και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αποτύχει και το τρίτο. Σε αυτές τις κρίσιμες προκλήσεις δεν θα επιθυμούσε κανείς να μετατραπεί η συζήτηση για το χρέος σε όπλο της ευρωπαϊκή ακροδεξιάς. Αυτό θα συμβεί (η άνοδος της ακροδεξιάς) αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Αν το χρέος αναβληθεί για το β' εξάμηνο του 2017»
Ακόμα και ο πιο αδαής καταλαβαίνει, με αυτά, ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο είναι η Χρυσή Αυγή, αφού την επικαλούνται με τρόμο ακόμα και οι πολιτικάντηδες που έφεραν τον τόπο στην σημερινή κατάντια.