Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η Χρυσή Αυγή για το πόρισμα της εξεταστικής - BINTEO


Ο βουλευτής Αττικής, Ηλίας Κασιδιάρης παρουσίασε στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και καναλιών τα συμπεράσματα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πως από την εξέταση των μαρτύρων έχει προκύψει αποδεικτικό υλικό για συγκεκριμένα πρόσωπα που ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις.

Ανέφερε πως σύμφωνα με την μαρτυρία του ανώτατου τραπεζίτη, Πάσχα τα 301 εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν τα "μεγάλα κόμματα" δεν πρόκειται να ξεπληρωθούν ποτέ, άρα υπάρχουν ποινικές ευθύνες και για αυτούς που έδωσαν τα δάνεια και για αυτούς που τα έλαβαν και δεν τα ξεπληρώνουν.
Για τα θαλασσοδάνεια των καναλιών σημείωσε την εξέταση Ψυχάρη, ο οποίος ομολόγησε ότι έπαιρνε δάνεια με εγγύηση... αέρα και στις καίριες ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε να απαντήσει.
Στην συνέχεια υπογράμμισε το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη που ζητούσε την ποινική δίωξη συγκεκριμένων τραπεζιτών και στελεχών κομμάτων σε βαθμό κακουργήματος για τις οικονομικές ατασθαλίες, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε κατόπιν πολιτικής παρέμβασης. Πρέπει να υπάρξει νέος κύκλος εξέτασης μαρτύρων αναφορικά με την αρχειοθέτηση του πορίσματος Καλούδη.
Εν αντιθέσει με την πολιτική και δικαστική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής ένα ολόκληρο κόμμα οδηγήθηκε στην φυλακή με ανύπαρκτα κατηγορητήρια ύστερα από παρεμβάσεις του κυκλώματος Σαμαρά.
Τέλος, δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή θα καταθέσει πόρισμα στην Εξεταστική επιτροπή που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο το αποδεικτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις, μέσα από τις οποίες προκύπτουν συγκεκριμένα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.